Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Chios ×
    • Megas Limnionas ×

Vakantie Megas Limnionas

Het dorpje Megas Limnionas ligt in een fraaie omgeving. De ideale bestemming voor rustzoekers die hun vakantie willen vieren in een typisch Grieks dorp. Het plaatsje ligt op loopafstand van het levendige Karfas. En met een vlakte met citrusbomen in het achterland vindt ook de natuurliefhebber alles van zijn gading!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Megas Limnionas

Megas Limnionas is een klein dorp in het oosten van Chios, op circa 8 km van de luchthaven. Het is een prima bestemming als je op zoek bent naar rust en jouw vakantie door wilt brengen in een plaats die nog nauwelijks door toerisme is aangetast. Achter het keienstrand is een pleintje met een winkel en enkele bars en restaurants.

Het plaatsje is een prima uitgangspunt voor het maken van excursies. De hoofdstad Chios-stad ligt op circa 10 km en biedt vele culturele en historische bezienswaardigheden. Het prachtige Kambos-district, ten noorden van Megas Limnionas, is een vruchtbare en groene vlakte met talrijke citrusboomgaarden. Een fraaie plek voor wandelingen en fietstochten.

Excursies Megas Limnionas

Vanuit Megas Limnionas zijn verschillende activiteiten mogelijk: Aghia Ermioni is een pittoresk vissersplaatsje, waar je heerlijk langs de haven kunt slenteren. Hier staan klassieke vissershuisjes en er zijn gezellige terrasjes, waar je geniet van het typisch Griekse leven. De kades van Aghia Ermioni en Megas Limnionas lopen in elkaar over, en vormen zo één geheel. In de hoofdstad Chios-stad vind je verscheidene interessante musea, zoals het Archeologisch Museum, het byzantijnse museum en de bekende Koreas-bibliotheek, waar je bijzondere voorwerpen van grote historische waarde kunt bekijken. Vanuit Karfas op circa 4 km kun je een tocht maken met een motorboot langs de kust. Je komt op prachtige plekken, die je niet over land kunt bereiken. Een dagexcursie naar Çesme, in Turkije, behoort eveneens tot de mogelijkheden. In Çesme kun je een kasteel of een Turks badhuis bezoeken. Zie voor meer mogelijkheden en ideeën de informatie over Chios.

Ligging

Megas Limnionas ligt in een groene, heuvelachtige omgeving. In het noorden loopt de plaats over in het gehucht Aghia Ermioni.

Megas Limnionas ligt in het oosten van Chios aan een grillige en rotsachtige kust.

Stranden van Megas Limnionas

Het strand van Megas Limnionas is prachtig! Het Megas Limnionas-strand is één van de bekendste stranden van Chios, uitstekend geschikt om te ontspannen en van de zon te genieten. Het is een zandstrand met kiezels en met een geleidelijk aflopende zeebodem. Dit strand ligt centraal in het dorpje in een beschutte baai. Op het strand zijn douches, kleedcabines en een EHBO-post.

Bezienswaardigheden Megas Limnionas

Maak een rondrit over de vruchtbare Kambos-vlakte, in het achterland van Megas Limnionas. Rijd over smalle weggetjes langs citrusbomen en geniet van de mooie landhuizen. Chios-stad, op circa 10 km afstand, biedt tal van culturele bezienswaardigheden, waaronder de 19e eeuwse Tzami, een moskee met een markante minaret en een marmeren fontein. Ook de ommuurde wijk Kastro (citadel) is een bezoek waard. Je vindt er bouwwerken uit de Genuese en Turkse periode, waaronder een 19e eeuwse minaret.

Op circa 2 km afstand van Megas Limnionas ligt het dorp Thimiana. Dit oude dorp heeft een rijke geschiedenis. Je kunt er onder andere de schitterende kerk Agios Efstratios en het Agion Arnargyon-klooster bezichtigen. In de omgeving van Thimiana zijn bovendien veel imposante steengroeven te zien.

Verrassende Highlights in Megas Limnionas

Nea Moni is het belangrijkste byzantijnse monument van het eiland. Het monument ligt centraal op Chios en was eeuwenlang het belangrijkste religieuze centrum van het eiland. Het werd in de 19e eeuw herhaaldelijk verwoest, maar is grotendeels gerestaureerd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Landinwaarts van Megas Limnionas, boven op een heuvel, ligt het klooster Aghios Minas. Het klooster is gebouwd in de 19e eeuw en heeft waardevolle iconen.

In het zuiden van Chios liggen de mastiekdorpen. Het hars van de mastiekbomen wordt gebruikt voor kauwgom, snoepjes en als grondstof voor verzorgingsproducten, zoals tandpasta. Chios is ook het enige eiland waar de mastiekboom voorkomt.

Het meest bijzondere dorp is misschien wel Pirgi, op circa 25 km. Dit middeleeuwse vestingdorp heeft opvallende huizen met geometrische patronen in zwart en wit.

Stranden van Megas Limnionas

Achter het strand bevinden zich enkele Griekse taverna’s, die allemaal een terras en een bar hebben. Geniet van een heerlijke moussaka (ovenschotel met aubergine en fetakaas) met een glas retsina, de vermaarde witte harswijn. Als je een drukker uitgaansleven zoekt, ga je naar Karfas op circa 4 km afstand of Chios-stad op circa 10 km afstand.

Praktische Tips voor je vakantie naar Megas Limnionas

Hoelang is het vliegen naar Megas Limnionas?

Megas Limnionas is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Megas Limnionas?

Het tijdverschil tussen Nederland en Megas Limnionas is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Megas Limnionas

De vliegtijd naar Chios bedraagt circa 3,5 uur. Het vliegveld ligt op circa 8 km van het centrum van Karfas en de transfertijd bedraagt ongeveer 55 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Megas Limnionas?

Er rijdt vrij regelmatig een bus door Megas Limnionas. Deze bus stopt op diverse plaatsen langs de kustweg. Er rijdt bovendien vrij regelmatig een bus naar Chios-stad via de plaatsen Aghia Ermioni, Kontari en Karfas of via Thimiana.Tip: Omdat het plaatsje niet over een taxistandplaats beschikt, geldt er een toeslag als je een taxi telefonisch bestelt. Let op dat in een taxi de meter aanstaat of spreek een tarief af voor je vertrekt.