Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Frankrijk ×
  • Haute Savoie ×

Vakantie Haute Savoie

De Haute Savoie is de streek van blikvangers! Wat dacht je van de Mont Blanc, Chamonix en het Meer van Genève? Skiliefhebbers dromen van Portes du Soleil, een gebied dat zowel voor families als fanatieke skiërs zeer geschikt is. De stranden rond de prachtige meren bieden ‘s zomers volop mogelijkheden voor heerlijke zonvakanties!

Lees meer

Op vakantie naar Haute Savoie

Haute Savoie in de winter

Aan de grens met Zwitserland en Italië vind je de streek met de hoogste berg van Frankrijk. De Mont Blanc (circa 4810 m), met aan de voet de populaire plaats Chamonix, is één van de blikvangers van dit gebied. De streken Ain (ten noordwesten) en Savoie (ten zuiden) grenzen eveneens aan de Haute Savoie.

Wintersporters vinden hier een geweldige bestemming. Waar Les Trois Vallées met drie valleien vrij compact is, is Portes du Soleil juist uitgestrekt door de afstanden tussen de verschillende dorpen. Het grote oppervlak heeft de knusse sfeer in de dorpen echter niet aangetast, wat de streek uitstekend geschikt maakt voor families. 

Deze prachtige skigebieden liggen op je te wachten:
- Chamonix - Mont Blanc
- Morzine-Les Gets
- Le Grand Massif
- Les Contamines
- Massif des Aravis
- Portes du Soleil

In deze mooie wintersportplaatsen kun je een geweldige vakantie meemaken:
- Avoriaz
- Chamonix
- Châtel
- La Clusaz
- Les Crosets
- Les Gets
- Les Prodains
- Morillon
- Morzine
- Samoëns


Haute Savoie in de zomer

Wandelaars, fietsers, mountainbikers en andere sportliefhebbers kunnen in de Haute Savoie goed terecht. Wie een dag aan het water wil doorbrengen, bezoekt één van de vele stranden aan de grote meren. Het Meer van Genève is natuurlijk bij iedereen wel bekend, maar het Meer van Annecy mag je ook niet overslaan. Deze staat bekend als de schoonste van Europa!

De Mont Blanc staat niet alleen gelijk aan zware wandelingen en beklimmingen. Je kunt in het dal op ontspannen wijze een wandeling maken en de imposante omgeving in je opnemen. Wil je toch de top van deze reus gezien hebben? Stap dan in een helikopter voor een schitterende vlucht!

Heb je behoefte aan een plek waar je even uit kunt rusten van alle inspanningen? Breng dan een bezoek aan Evian-les-Bains, een knus dorp ingeklemd tussen de bergen en de meren. Het staat bekend om het zuivere water en de thermale baden. Laat je heerlijk verwennen!

Cultuur Haute Savoie

Kerkjes, kastelen, wijnen en heerlijke kazen: je vindt het allemaal in deze streek:

 • Reblochon, Beaufort, Abondance, Chevrotin en Emmental zullen kaasliefhebbers als muziek in de oren klinken. Geniet van de heerlijke streekspecialiteiten die hiermee gemaakt worden, waaronder raclette en natuurlijk de kaasfondue. In plaatsen zoals Chamonix en Morzine heb je volop mogelijkheden om deze te proeven!
 • In het Arve-dal en aan het Meer van Genève vind je diverse plaatsen waar wijnen worden geproduceerd. Als je een kenmerkende drank zonder alcohol wilt proeven, bezoek dan Thonon les Bains en Evian-les-Bains. Deze plaatsen staan bekend om het heldere mineraalwater.
 • De hoofdstad van de streek, Annecy, bied je historische hoogtepunten. Bewonder hier de diverse kerken zoals de 17e eeuwse kerk Sainte Françoise en de 16e eeuwse Saint-Pierre. Ook het Palais d’Isle, uit de 12e eeuw, is zeker de moeite van het bekijken waard.

Natuur

Geniet van de natuurlijke rijkdom, zowel op het land als aan het water:

 • In het Nationale Park Vercors kun je heerlijke wandelingen maken, die variëren in zwaarte. Je kunt natuurlijk ook aan de oevers van de rivieren - de Drac in het oosten, de Isére in het noordwesten en de Drôme in het zuiden - genieten van geweldige uitzichten!
 • Ook aan het Meer van Annecy, het mooiste meer van Frankrijk, is het genieten geblazen. De watertemperatuur kan in de zomer oplopen tot boven de 20°C!

Ligging

De streek ligt in het oosten van Frankrijk, ten zuiden van het Meer van Genève, tegen de grens met Zwitserland en Italië aan. Aix en de Savoie grenzen respectievelijk ten noordwesten en ten zuiden aan deze streek. Het oppervlakte bedraagt ongeveer 6.028 km² (dit is circa 6 keer zo groot als de provincie Flevoland).

Praktische Tips voor je vakantie naar Haute Savoie

Hoelang is het vliegen naar Haute Savoie?

Haute Savoie is meestal tussen de 1,5 en 1,75 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Haute Savoie?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Haute Savoie.

Wat is de route van Nederland naar Haute Savoie

Vanuit Nederland vlieg je in circa 1 uur en 35 minuten naar de Haute Savoie, de aanvlieghaven is Genève. De luchthaven ligt ten noorden van de stad. Vanaf Rotterdam is de gemiddelde reisduur gelijk.

Vanuit Utrecht bedraagt de gemiddelde afstand circa 980 km, uiteraard afhankelijk van jouw bestemming.

Het wegennet van Frankrijk is van een goede kwaliteit. De snelwegen zijn over het algemeen tolwegen.

De hoger gelegen gebieden hebben veel hellende en bochtige wegen. Je wordt, ondanks dat het niet verplicht is, wel aangeraden met winterbanden te rijden. Bij een ongeval kan het niet gebruiken van winterbanden in winterse omstandigheden leiden tot (mede)aansprakelijkheid. Houd er ook rekening mee dat op sommige bergwegen sneeuwkettingen of winterbanden verplicht zijn. Dit wordt met een verkeersbord aangegeven.

Hoe is het openbaar vervoer in Haute Savoie?

Er zijn diverse (inter)lokale buslijnen. Je kunt met de bus onder andere naar Genève, Annecy en Chambéry.

De TGV stopt in diverse plaatsen in de streek. Je kunt in Evian les Bains, Thonon les Bains, Annemasse, Cluses, Sallanches, St. Gervais (Le Fayet) en Annecy opstappen.

Je  kunt ook gebruik maken van de taxi. Voor de meeste routes bestaan vaste tarieven. Er wordt een nachttoeslag geheven.