Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Cote D Azur ×
    • Theoule Sur Mer ×

Vakantie Theoule Sur Mer

Fraaie inhammen, een helderblauwe zee en langgerekte stranden, vind je in de badplaats Théoule sur Mer. Rood of wit? Vanaf een terras droom je heerlijk weg onder het genot van een goed glas Franse wijn. Vanuit de badplaats kun je ook nog eens prachtige wandelingen maken in een weelderige omgeving. En Grasse, de belangrijkste parfumstad ter wereld is niet ver. Het is genieten in Théoule sur Mer!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Theoule Sur Mer

Centraal aan de Côte d'Azur, op circa 1311 km vanaf Utrecht, ligt de fraaie badplaats Théoule sur Mer. Théoule sur Mer heeft een gezellig klein centrum met leuke winkeltjes en smaakvolle restaurants. Je kunt langs de verschillende havens en over de wandelpromenade kuieren in de stralende zon. De stranden nodigen je uit voor een zonnebad!

Vanuit Théoule sur Mer maak je leuke uitstapjes in de omgeving. Trek er op uit met de auto, maak een mooie boottocht of geniet tijdens een wandeling van de bossen en geurende bloemen.

Théoule sur Mer heeft alles wat je zoekt in Frankrijk: zon, zee, strand, cultuur en natuur. Het is een geschikte bestemming voor iedereen!

Excursies Theoule Sur Mer

Wandelliefhebbers zijn in Théoule sur Mer op de goede plek: Maak een wandeling door de mooie natuur in de directe omgeving. In westelijke richting en landinwaarts zijn beboste heuvels, waaronder de uitlopers van het Esterel-massief. Tussen de wijngaarden en akkers zie je zo nu en dan een prachtige villa. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over de Côte d'Azur.

Ligging

De prachtige, landelijke omgeving van Théoule sur Mer valt meteen op. Je ziet in westelijke richting de groene, beboste heuvels met hoogteverschillen tussen 150 en 250 m. Dit zijn uitlopers van het Esterel-gebergte. In oostelijke richting loopt Théoule sur Mer over in de plaats Mandelieu-La Napoule. Aan de andere kant grenst Théoule aan Le Trayas.

De badplaats Théoule sur Mer ligt in het zuidoosten van Frankrijk, centraal aan de Côte d'Azur. De kustlijn is over het algemeen grillig met hier en daar enkele baaitjes. Uit de zee rijzen rotsen recht omhoog.

Stranden van Theoule Sur Mer

Théoule sur Mer heeft meerdere stranden, waar je heerlijk aan jouw kleur kun werken: Het La Figueirette-strand bestaat uit fijngrind, zand en op enkele plaatsen rotsen. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Wilt u niet op de grond in de volle zon liggen, huur dan een ligbed en een parasol. Op het strand zijn er douches, kleedcabines en toiletten. Ook is er een bar/restaurant en een basketbalveldje. Het De L'Aiguille-strand bestaat uit grind en zand. De zeebodem is bedekt met keien en kiezels en loopt vrij snel af. Je kunt gebruik maken van douches en toiletten. Heb je zin in iets te eten of te drinken? Bij het strand is een bar/restaurant en een cafetaria/snackbar. Honden zijn niet toegestaan.

Het kleine La Petite Fontain-strand (circa 70 m) bestaat uit fijngrind en zand. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met keien, kiezels en rotsen. Op het strand zijn douches. Ook is er een snackbar/cafetaria. Het Théoule-strand bestaat uit fijngrind en zand. De zeebodem is bedekt met kiezels en loopt vrij snel af. Je kunt ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten, een EHBO-post en strandbewaking. Tevens is er een bar/restaurant. Het Du Magellan-strand bestaat uit fijngrind en zand. De zeebodem is bedekt met keien en loopt vrij geleidelijk af. je kunt ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en een EHBO-post. Ook heeft dit strand strandbewaking. Tevens is er een bar/restaurant. Honden zijn niet toegestaan. Het Le Suveret-strand is een fijngrind- en zandstrand. De zeebodem is bedekt met kiezels en zeewier en loopt snel af. Er zijn douches en zitjes. Ook is er een bar/restaurant. Heb je zin in een wedstrijdje jeu de boules? Achter het strand is een jeu de boulesbaan.

Bezienswaardigheden Theoule Sur Mer

Maak een indrukwekkende bootexcursie naar de rotsige eilanden Îles de Lérins en het rotspunt Cap d'Esterel. Wandel door de mooie bossen vol dennen en geurende eucalyptussen en geniet van de mooie omgeving.

Bezoek de belangrijkste parfumstad ter wereld, Grasse (circa 28 km landinwaarts). Met een rondleiding door één van de circa 40 parfumfabrieken leer je alles over geurtjes!

Waan je in de Romeinse oudheid in de stad Fréjus (op circa 23 km). De stad heeft een archeologisch museum en een amfitheater, waar je ook een voorstelling kunt bezoeken.

Verrassende Highlights in Theoule Sur Mer

Een spetterend dagje uit beleef je in Aquatica, bij Fréjus (circa 23 km). Dit is het grootste golfslagbad van Europa en een waar waterparadijs voor kinderen! Aquatica heeft een rivier, de Rio Grande, met verschillende stroomversnellingen en een waterval die zich ongeveer 150 m naar beneden stort!

Ga op ontdekkingstocht naar de 'man met het ijzeren masker' op het eiland Sainte-Marguerite, het grootste eiland van de Îles de Lérins. In het fort, dat later als staatgevangenis diende, zat de 'man met het ijzeren masker' opgesloten. Bezoek zijn cel en misschien onthul jij wel zijn identiteit!?

Stranden van Theoule Sur Mer

Théoule sur Mer heeft verschillende sfeervolle bars en restaurants. De meeste restaurants hebben een terras en een barfunctie. De eetgelegenheden vind je vooral in het centrum, bij de haven en aan het strand.

Na het eten kun je voor een afsluitend drankje naar een aantal bars, waaronder een loungebar mét terras!

Een stad waar je heerlijk kunt eten en uitgaan is Cannes. Deze mondaine stad ligt op circa 11 km ten noordoosten van Théoule sur Mer. Hier vind je alles voor een avond genieten, van restaurant en casino tot bioscoop en discotheek.

Praktische Tips voor je vakantie naar Theoule Sur Mer

Hoelang is het vliegen naar Theoule Sur Mer?

Theoule Sur Mer is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Theoule Sur Mer?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Theoule Sur Mer.

Wat is de route van Nederland naar Theoule Sur Mer

De afstand van Utrecht naar Théoule sur Mer is circa 1311 km. In Frankrijk moet je op verschillende belangrijke doorgaande wegen tol (péage) betalen.

De vliegtijd naar Nice bedraagt circa 2 uur. Het vliegveld ligt op circa 34 km van Théoule sur Mer.

Hoe is het openbaar vervoer in Theoule Sur Mer?

Er rijdt regelmatig een bus vanuit Théoule sur Mer naar St. Raphaël. De bus rijdt via Mandelieu-la Napoule naar Cannes.

Je kunt ook met de trein via Antibes, Juan les Pins, Cannes en Nice naar Ventimiglia (Italië). Daarnaast gaat er vrij regelmatig een trein naar St. Raphaël.

Bovendien kun je met de taxi naar Cannes, Nice, Mandelieu-la-Napoule en de luchthaven van Nice.Tip: Als je niet tijdens jouw vakantie in de file wilt staan, raden we je aan in het hoogseizoen gebruik te maken van het openbaar vervoer.