Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Cote D Azur ×
    • Port Grimaud ×

Vakantie Port Grimaud

Gebouwd op het moeras, ligt Port Grimaud als een nieuw Venetië aan de Côte d'Azur! In de charmante, deels autovrije bad- en havenplaats slenter je over kleine bruggetjes door het centrum en langs de imposante jachthaven. En natuurlijk varen er bootjes op de kanaaltjes. Het zonnige strand ligt in een romantische baai en de omgeving is weelderig groen. In Port Grimaud blijft weinig te wensen over!

Lees meer

Op vakantie naar Port Grimaud

De fraaie, nieuwe badplaats Port Grimaud ligt in het zuidoosten van Frankrijk, oostelijk aan de Côte d'Azur. Vanaf Utrecht bereik je de plaats na een rit van circa 1299 km. In Port Grimaud draait alles om water: een helderblauwe zee, lange stranden en kilometers aan kanalen en kades. Niet voor niets wordt Port Grimaud het Venetië van de Côte d'Azur genoemd! In de plaats geniet je optimaal van het goede Franse leven, met gezellige restaurantjes en knusse bars. 

Uitstapjes in de omgeving zijn er genoeg! In het achterland liggen authentieke dorpjes met een typisch Frans karakter. Je kunt ze te voet, met de fiets of met de auto ontdekken. En ongeveer 7 km verderop kun je beroemdheden spotten in het mondaine St. Tropez, Saint Trop zoals de vermogende inwoners het liefkozend noemen. Port Grimaud is geschikt voor een breed publiek. Onder de stralende mediterrane zon geniet je van een zorgeloze vakantie!

Ligging

Het landschap rondom Port Grimaud is divers. Het vele water in de plaats zelf wordt landinwaarts afgewisseld door dichtbeboste heuvels. In het zuiden wordt Port Grimaud begrensd door de rivier La Giscle.

De plaats Grimaud ligt circa 5,5 km ten westen van het dorp. Hier zie je vooral akkers, wijnvelden en bossen. Iets verderop in oostelijke richting ligt St. Tropez, op circa 7 km. Buiten de plaats ligt een aantal campings.

Port Grimaud ligt oostelijk aan de Côte d'Azur, ten noordwesten van St. Tropez. De combinatie van (schier)eilandjes, de grote jachthaven en de ruime baai 'Golfe de St. Tropez' geven de kust van Port Grimaud een bijzonder mooi aanzicht. De badplaats heeft twee mooie stranden met voldoende faciliteiten.

Stranden van Port Grimaud

Er is een zandstrand en een kiezelstrand: Het zeer lange Port Grimaud-strand (circa 1,7 km) bestaat uit fijngrind. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de noordzijde van de plaats en wordt aan één kant begrensd door een rotspier met erachter de jachthaven. Het strand wordt op diverse plaatsen onderbroken door kleine rotspieren en een riviertje met een houten brug. Op het strand staan palmbomen waaronder je in de schaduw kunt zitten. Wil je meer schaduw, dan huur je een parasol met een ligbed. Er zijn douches, een EHBO-post, strandbewaking en toiletten. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen. Je kunt een hapje eten en wat drinken in één van de bars/restaurants. Het Zuid-strand bestaat uit grind en kiezels. De zeebodem loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de zuidkant van de plaats, tussen twee rotspieren met erachter jachthavens. Het strand ligt op een klein schiereiland en wordt omringd door water en jachtboten. Er is slechts één toegangsweg. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches en toiletten. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen. Je kunt een hapje eten en wat drinken in de bars/restaurants. Honden zijn op het strand niet toegestaan.

Bezienswaardigheden Port Grimaud

Bezoek in het dorp Grimaud, op circa 5,5 km, een indrukwekkende ruïne van een kasteel uit de 11e eeuw. De ruïne ligt op het hoogste punt van het dorp. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de omgeving, en over de Middellandse Zee.

Zien en gezien worden, daar draait het om in het luxueuze St. Tropez (circa 7 km). De imposante haven met luxe jachten en de 'high society' van Frankrijk zullen je versteld doen staan! Met een boottocht naar deze stad hoor je er helemaal bij!

Sainte-Maxime, op circa 7 km, is een leuke en interessante plaats om te bezoeken. De plaats heeft een prachtig strand en een mooie promenade waarover je heerlijk kunt flaneren. Je kunt hier ook een gokje wagen in het casino.

Verrassende Highlights in Port Grimaud

Achter Port Grimaud rijzen de bergen van het Massif des Maures. Door dit gebergte kun je wandelen, maar ook mountainbiken. Verscholen in de bossen loopt de route langs het plaatsje La Garde Freinet, een oud Provençaals plaatsje met een authentiek karakter, op circa 15,5 km van Port Grimaud.

Stranden van Port Grimaud

In Port Grimaud kun je optimaal genieten van verschillende keukens. Wat dacht je van de Franse keuken, pizzeria's, visrestaurants en een Thais restaurant? De restaurantjes liggen vooral aan de twee centrale pleinen. Vanaf de terrasjes van deze sfeervolle restaurants geniet je van een lekker glaasje Franse wijn.

In het centrum zijn ook diverse bars, een Ierse pub en een tearoom. Vergeet ook niet een ijsje te eten in een van de ijssalons!

Landinwaarts liggen diverse wijnvelden. Om de Franse cultuur te leren kennen is het een leuk uitstapje om eens een wijnboer te bezoeken om wijn te proeven.

Praktische Tips voor je vakantie naar Port Grimaud

Hoelang is het vliegen naar Port Grimaud?

Port Grimaud is meestal tussen de 2 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Port Grimaud?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Port Grimaud.

Wat is de route van Nederland naar Port Grimaud

De afstand van Utrecht naar Port Grimaud bedraagt circa 1299 km. In Frankrijk moet je op verschillende belangrijke doorgaande wegen tol (péage) betalen.

De vliegtijd naar Nice bedraagt circa 2 uur. Het vliegveld ligt op circa 90 km van Port Grimaud.

Hoe is het openbaar vervoer in Port Grimaud?

Je kunt vrij regelmatig met de bus via Sainte Maxime sur Mer, St. Aygulf en Fréjus naar St. Raphaël. Vanuit Port Grimaud vertrekt er ook een bus die vrij regelmatig naar St. Tropez rijdt.

Met de toeristentrein kun je vrij regelmatig naar Grimaud.

Je kunt met een passagiersboot naar St. Tropez. Deze boot gaat vrij regelmatig.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.