Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Finland ×
    • Helsinki ×
    • Helsinki ×

Stedentrip Helsinki

Bezoek het bruisende Helsinki! Deze Finse hoofdstad is een vrij jong en staat bekend als een ware kunststad vol groen. Met diverse interessante musea, galeries, warenhuizen, moderne gebouwen en straten met designwinkels is de stad ideaal voor een stedentrip. Krijgt u al zin? Boek direct uw stedentrip naar de kunststad Helsinki.

Lees meer

Hoogtepunten Helsinki

Helsinki is een uitgestrekte stad met veel overzicht. De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in het centrum. De afstanden hiertussen zijn zo klein dat u niet van lang hoeft te reizen. In het historische centrum van de stad vindt u het kolossale Senaatsplein. Dit is hét belangrijkste plein van Helsinki met de machtige Domkerk, het Senaatsgebouw, de Universiteit van Helsinki en de Nationale Bibliotheek van Finland. In het midden wordt het plein gedomineerd door het fraaie standbeeld van Tsaar Alexander II.

Buiten het Senaatsplein worden de Kauppatorimarkt en het aansluitende Esplanadipark gezien als de meest centrale locaties van Helsinki. De bevolking ziet het als dé plek om ‘te zien en gezien worden’. Andere interessante plekken in deze Finse Hoofdstad zijn de Esplanadiboulevard, het uitgaanscentrum Kamppi, de designwijk Punavuori en het eilandarchipel voor de kust van Helsinki. Op de eilandjes is de historische vesting Suomenlinna één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Helsinki.

Op vakantie naar Helsinki

Helsinki vormt een aangename stad voor een eerste ontmoeting met Finland. Het is minder groot en meer uitgerekt dan andere Scandinavische hoofdsteden. Het ruimtelijke gevoel van deze stad zorgt voor een positieve sfeer in het dagelijkse leven van de Finnen. Een vakantie in Helsinki is dan ook altijd aangenaam. En dankzij de vele bezienswaardigheden valt er altijd wat te doen.

Ligging Helsinki

Helsinki is de Hoofdstad van Finland en ligt ten zuiden van het land. Daarnaast is het de meest noordelijke hoofdstad van het Europese vasteland.

De kust van Helsinki

De kuststrook van Helsinki kenmerkt zich door vele eilandjes en rotsstranden. Het strand van Helsinki, Hietaranta, is het populairste zandstrand tijdens de warme en zonnige zomerdagen in de stad. Hier vindt u diverse faciliteiten, zoals omkleedhokjes, douches, toiletten, een basketbalveld en een beachvolleybalveld.

Van Nederland naar Helsinki

De vluchten van Amsterdam naar Helsinki zijn vaak rechtstreeks. In totaal duurt een vlucht naar deze Finse hoofdstad 2,5 uur. Heeft u toch een overstap dan duurt de reis langer.

Openbaar vervoer Helsinki

Het centrum van Helsinki is redelijk compact. Trams, bussen en metro’s brengen u naar de meeste plekken in de stad. Losse kaartjes voor deze vervoersmiddelen zijn verkrijgbaar bij de chauffeur of bij een trein-/metrostation. In het centrum zijn volop taxi’s beschikbaar bij de taxiplaatsen. Let er wel op dat de taxi’s in Helsinki prijzig zijn, dus spreek vooraf een prijs af.