Lapland

Vakantie Finland

Rendieren, wintersport en prachtige natuur: Finland! Met Helsinki, Kuopio en Tampere biedt het land je schitterende steden. Natuurliefhebbers genieten in het kust- en merengebied. Wintersporter? Bind je ski's of snowboard onder op de Sallatunturi of maak een spectaculai... Lees meer over Finland

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Finland

Lapland

Rendieren, wintersport en prachtige natuur: Finland! Met Helsinki, Kuopio en Tampere biedt het land je schitterende steden. Natuurliefhebbers genieten in het kust- en merengebied. Wintersporter? Bind je ski's of snowboard onder op de Sallatunturi of maak een spectaculaire snowscootertocht! Wie weet kom je de kerstman en zijn vrouw wel tegen in de buurt van Rovaniemi!

Hoogtepunten Finland

De hoofdstad Helsinki is een prachtige stad met vele mooie plekken. De witte Domkerk aan het Senaatsplein, ontworpen door Carl Ludwig Engel, en de Russisch-orthodoxe kathedraal Uspenski zijn maar twee van de vele historische gebouwen die je kunt bewonderen. Ook de musea bieden je prachtige collecties, onder andere over de Finse geschiedenis. Een kijkje in de onderwaterwereld nemen kan in Sea Life Helsinki, in combinatie met een dagje pretpark in Linnanmäki.

Voor natuur- en watersportliefhebbers is Finland een echt paradijs! Er zijn uitgebreide wandelmogelijkheden, en ook visliefhebbers hebben volop keuze om hun hengel uit te gooien. Watersporters kunnen heerlijk surfen, waterskiën, duiken en zwemmen op en in de meer dan 188.000 meren en aan de circa 4500 km lange kustlijn. Aan de zuidwestkust ligt de grootste archipel van Europa. Oulanka Nationaal Park in het Kuusamo Sulla-gebied is het leefgebied van de bruine beer en de gouden adelaar. Het hoogtepunt is de Berenroute, een prachtige wandelroute van circa 90 km.

Ook wintersporters hebben volop keuze. In de gebieden van Ruka, Rovaniemi, Levi en Yllas kun je heerlijk van één van de vele hellingen afsuizen, snowboarden of een meer alternatieve activiteit uitproberen. Wat dacht je van een cross countrytocht, ijsklimmen of een tocht per hondenslede? Voor spectaculaire skischanswedstrijden of een prachtige tocht op de schaats ga je naar Kuopio.

Op vakantie naar Finland

Finland ligt in het noorden van Europa, ten westen van Rusland. In het noordwesten ligt Zweden, en in het noorden Noorwegen. Estland ligt ten zuiden, beide landen worden gescheiden door de Finse Golf.

De prachtige hoofdstad Helsinki ligt in het zuiden, Je kunt hier mooie bouwwerken bewonderen zoals de witte Domkerk en de Russisch-orthodoxe kathedraal Uspenski. Winkelliefhebbers hebben in de Alexanderstraat en de Esplanade volop keuze door het zeer gevarieerde winkelaanbod. Ook op cultuurgebied heeft de stad je veel te bieden. Geniet van de vele orkesten, de nationale opera en de vele theatergezelschappen!

Ook Tampere en Kuopio zijn schitterend! Tampere ligt tussen de meren Näsijärvi en Pyhäjärvi, waarmee de stad je een prachtig beginpunt biedt voor een boottocht door het Merengebied. Winkels, cultuur en een prachtig uitzicht vanaf de Puijo-heuvel vind je allemaal in Kuopio. Ook wintersporters gaan hier graag heen, door de skischanswedstrijden en de alternatieve elfstedentocht.

Wolven, lynxen, bruine beren en bosrendieren zien? Dan is een tocht naar de ongerepte natuur van Oost-Finland voor jou! In Petola Visitor Center bij Kuhmo kun je een expositie zien van de natuur en de bijzondere diersoorten. De regering van Finland wil samenwerken met Rusland om het natuurgebied zo groot mogelijk te maken, en voorkomen dat het overspoeld wordt door bezoekers.

Ruka, Rovaniemi, Levi en Yllas zijn dé wintersportgebieden van Finland. Sneeuwzekerheid, uitgebreide pistes en langlaufloipes maken jouw wintersportvakantie compleet. Wil je een bijzondere activiteit? Maak dan een tocht per sneeuwscooter of hondenslee, of sla je houweel in de rotsen en ga ijsklimmen!

Finland is prachtig!

 

Omhoog arrow_upward