JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
De mooiste plekken in Italië. Laat je inspireren!

De mooiste plekken van Italië

Wil jij naar de mooiste plekken van Italië? In deze blog nemen we je graag mee op je droomvakantie. Lees dus snel verder en laat je inspireren door Bella Italia met onze Italië vakantie tips!

#1 Cinque Terre National Park

Als je in Italië bent, breng dan zeker een bezoek aan Cinque Terre National Park. Cinque Terre telt (de naam zegt het al) 5 verschillende schilderachtige dorpjes met de namen: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Deze dorpjes zijn authentiek, super kleurrijk, gezellig en zo Italiaans als je het maar kunt hebben. 

#2 Natuur en levendige dorpen in Toscane

Heerlijk Toscane. Dé regio van Midden-Italië in het westen van de Tyreense kust. Het geliefde natuurwalhalla met glooiende heuvels, kronkelende landweggetjes, ontelbare boerderijen en grote olijf- en wijngaarden. Maar naast veel natuur, heb je hier ook prachtige, levendige dorpen waar je cultuur kunt proeven en bovendien heerlijk kunt smikkelen bij lokale tentjes. 

Bekijk het Toscane-aanbod


#3 Cultuurstad Florence

Florence is de hoofdstad van de regio Toscane. Deze stad ademt de Renaissance. Niet voor niets één van de bekendste cultuursteden van ons Europa. Bezoek Palacio Vecchio, het stadhuis van Florence dat nu dienst doet als museum en vroeger het grootste paleis vormde van de stad, of neem een kijkje bij dé kathedraal van Florence genaamd: Duomo. 


#4 De klokkentoren van Pisa

Deze toren kennen we allemaal wel, van horen of van zien. De toren van Pisa in het plaatsje Pisa! Kenmerkend aan deze vrijstaande klokkentoren is de scheefstand. Het blijft een wonderlijke beleving zo'n grote, scheve toren. Altijd leuk dus om hier een grappig kiekje van te schieten! 

#5 Middeleeuwse architectuur in San Gimignano

Wauw, ga vooral naar San Gimignano in Toscane! Dit middeleeuws, ommuurde stadje is de moeite waard vanwege de bijzonder middeleeuwse architectuur. Gimignano telt 14 torens die zorgen voor een prachtig silhouet van de stad. Leuk voor de vakantiefoto's!

#6 Een na grootste eiland Sardinië

Het eiland Sardinië is een populair eiland in de Middellandse Zee ter grootte van ons eigen kikkerlandje. Ook dit stukje Italië is zeer in trek dankzij prachtige zandstranden, een maritiem en subtropisch klimaat, indrukwekkende steden, schattige haventjes en fenomenale landschappen. Alle soorten vakantiegangers kunnen zich hier goed vermaken! 

#7 Het onontdekte Sicilië

Ga naar het nog redelijk onontdekte Sicilië en spot de leukste plekjes.  Opgelet voor alle fans die van een Italiaans paradijs houden … Op Sicilië kun je rondreizen, duurzaam vakantie vieren, een actieve vakantie houden of gewoon een luiervakantie op het strand of aan het zwembad houden. En het eten? Is hier werkelijk waar om te smullen!

#8 Kliffen, bossen en kustlijnen in Calabrië

Calabrië vind je in het zuidelijkste puntje van Italië. Ook een favoriet hoor! Steeds meer vakantiegangers kiezen hun vakantie in deze punt van de Italiaanse laars. Ruige kustlijnen, steile kliffen, prachtige bossen, mooie rivieren en meren én wonderlijke vissersdorpjes, dat heeft Calabrië. Vergeet niet een dagje naar de godenkust op Scilla (plaatsnaam) en eet hier een lekker zwaardvisje. 

#9 Natuurwalhalla Trentino

In Zuid-Tirol vind je het plaatsje Trentino. Dit is een paradijs op aarde! Een walhalla voor natuurliefhebbers aan de zuidhelling van de Dolomieten. Wandelen door de natuur in de zomer en heerlijk wintersporten als het vriest. In de winter openen de gaafste skiresorts, zoals Madonna di Campiglio, haar deuren. En met warmere temperaturen is deze plek de aangewezen bestemming om te fietsen of wandelen. 

Wil je graag nog meer informatie over dit heerlijke land of toch graag al onze Italië-aanbod zien? Begrijpelijk hoor! Wij helpen je graag in je zoektocht!