Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Calabria ×

Calabria: de regio met misschien wel de mooiste stranden van Italië! Denk aan licht helderblauw water, hagelwit zand en wuivende palmbomen. Tel daar de schilderachtige dorpjes en het heerlijke (pittige) eten van Calabria (of Calabrië) bij op, en je hebt de perfecte ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie in Italië!

Lees meer

Op vakantie naar Calabria

In het zuiden van Italië, in de 'tenen van de laars', ligt een regio die bij velen nog onbekend is: Calabria (ook wel Calabrië genoemd). Maar onbekend betekent níet onbemind. In dit ongerepte deel van Italië verwonder je aan de schitterende omgeving, loopt het water je in de mond van al dat lekkere eten en kun je helemaal tot rust komen dankzij het Zuid-Europese ritme.

Calabrië is de ideale bestemming voor bourgondiërs die houden van zon en cultuur, voor gezinnen die behoefte hebben aan een ontspannen strandvakantie en voor stellen die op zoek zijn naar een romantische tijd met z'n tweeën. In ons aanbod vind je de fijnste en mooiste hotels, appartementen en vakantieparken in Calabrië. Altijd een die bij jouw reiswensen past.

Bezienswaardigheden in Calabrië

Wie Calabria zegt, hoort al vrij snel de term 'maffia' voorbijkomen. De regio heeft, eerlijk is eerlijk, niet een bijster goede naam op dat gebied. Maar dat vormt geen enkele reden om er niet naartoe te gaan; als toerist merk je hier niets van. Dus ga vooral al het moois ontdekken wat het ongerepte Calabria te bieden heeft!

Grote trekpleister van Calabrië is zonder twijfel Tropea. Deze badplaats ligt prachtig verheven op een rots boven de turkooizen Tyrreense Zee en is precies zoals je een Zuid-Italiaans dorpje voorstelt: kronkelige steegjes overspannen met wasgoed, strengen rode pepertjes aan de muren en bejaarden die een kaartje leggen in de schaduw. Tropea is beroemd vanwege de Santa Maria dell'Isola, een kerk pal boven op een schiereilandje voor de kust. Rondom Tropea vind je prachtige, uitgerekte witte zandstranden. 

Een andere must-see in Calabrië is Scilla, dat ook wel het Venetië van de Tyrreense Zee wordt genoemd. En dan hebben we het over de oudste wijk van het dorp, Chianalea, waar de huizen op het water zijn gebouwd. In deze visserswijk liggen gekleurde bootjes op de kade en in de kleine straatjes komt de geur van gebakken vis je tegemoet. Kom er rond lunchtijd en schuif meteen aan voor een pasta met superverse vis.

Onze tips in Calabria

  • Maak een boottocht langs de prachtige, ongerepte westkust en vergaap je aan de historische dorpjes aan zee, terwijl je dobbert op het heldere water. Vergeet niet je snorkel mee te nemen, want je kunt hier een prachtige onderwaterwereld bewonderen! In de haven van Tropea worden allerlei boottours aangeboden.
  • Breng een bezoek aan vulkaaneiland Stromboli, dat officieel bij Sicilië hoort maar voor de kust van Tropea ligt. Het beklimmen van de vulkaan is een geweldige ervaring, vooral tijdens zonsondergang. Onderweg geniet je van een schitterend uitzicht en eenmaal bij de krater kun je (op gepaste afstand) het natuurspektakel van opspringende lava bewonderen. Zeer indrukwekkend!

De stranden van Calabrië

Calabria wordt omringd door 2 zeeën, de Tyrreense Zee en de Ionische Zee. Aan stranden dus geen gebrek. De Costa degli Dei (Kust der Goden) aan de Tyrreense Zee, maar ook de badplaatsen aan de Ionische Zee lenen zich perfect voor een strandvakantie in Italië. Aan de Costa degli Dei zijn onder meer de badplaatsen Tropea, Zambrone, Capo Vaticano, Pizzo, Ricadi en San Nicolo di Ricadi absolute aanraders. Je vindt er brede zandstranden, met veel faciliteiten en strandtenten waar je lekker kunt eten. Maar ook in het oosten ben je aan het juiste adres voor een heerlijke vakantie vol zon. De stranden bij La Castella en Simeri Crichi zijn adembenemend mooi!

Natuur in Calabria

Niet alleen de kustlijn, maar ook het binnenland van Calabrië is prachtig. Het nationale park Aspromonte, dat diep in 'de tenen' ligt, is geweldig om doorheen te wandelen. Dit ruige natuurgebied bestaat uit woeste bergtoppen, kloven, grotten en watervallen. Er leven wilde dieren, zoals wolven en zelfs beren (die zich zelden laten zien). Je vindt er ook bijzondere dorpjes, waar de tijd – dankzij de geïsoleerde ligging – stil lijkt te hebben gestaan. Elk jaar op 2 september vindt er in het park een pelgrimstocht plaats. Bedevaartgangers klimmen dan omhoog, naar het heiligdom Santuario della Madonna di Polsi, om Maria om bescherming tegen natuurrampen te vragen.

Eten en drinken in Calabrië

Het eten in Calabria is in één woord verrukkelijk. Denk daarbij vooral aan verse vis, maar ook aan rode pepertjes (de inwoners zijn er dol op) en rode uien. Tropea staat zelfs bekend om deze uien, die de lekkerste ter wereld zouden zijn. Een ander typisch product uit Calabrië is 'nduja, een soort paté van varkensvlees en pepers. En drop! Hier staat zelfs de oudste dropfabriek ter wereld. De dropjes zitten vaak verpakt in een klassiek blikje.

Praktische tips voor je vakantie naar Calabrië

Waar ligt Calabria?

Calabrië ligt in het diepe zuiden van Italië, aan de westkant van het vasteland.

Hoe lang is het vliegen naar Calabria?

Voor een vakantie in Calabrië vlieg je naar de luchthaven van Lamezia Terme. Vanaf Düsseldorf vlieg je in ongeveer 2,5 uur naar Calabrië.

Hoe lang is het rijden naar Calabria?

Vanaf Utrecht rijd je in ongeveer 23 uur naar Tropea.

Wat zijn de leukste plaatsen voor een vakantie in Calabria?

De leukste plaatsen voor een vakantie in Calabrië zijn onder andere Tropea, Capo Vaticano, Pizzo en La Castella.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie in Calabria?

De beste reistijd voor een zonvakantie in Calabrië is tussen juni en september, dan zijn alle faciliteiten op het strand open. Hoef je niet per se op het strand te liggen? Dan kun je er ook in het vroege voorjaar of late najaar naar afreizen.

Zie jij jezelf al genieten van een strandvakantie vol zon en lekker eten in Calabrië? Bekijk dan snel ons aanbod vakantieparken, appartementen en hotels in Calabria.