JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Tropea: de mooiste badplaats van Calabrië! Tips D-reizen

Tropea - de mooiste badplaats van Calabrië

Als je naar de onontdekte Zuid-Italiaanse regio Calabrië op vakantie gaat, moet je zéker een dagje naar Tropea gaan. Je kunt er uren slenteren door de kleine steegjes met 17e- en 18e eeuwse herenhuizen. Bizarre ijssmaken proberen, shoppen, aan het strand liggen en genieten van prachtige uitzichten kan hier allemaal!

De beste aanbiedingen naar Tropea ►

Tropea in 10 foto's

Hier zie je de bijzondere ligging van Tropea: bovenop een steile rots direct aan een geweldig zandstrand.
Vanaf het centrum kijk je uit op de kerk met de toepasselijke naam 'Santa Maria dell'Isola', ofwel 'Santa Maria van het eiland'. 
Als je goed kijkt, zie je de contouren van het vulkanische eiland Stromboli direct achter de kerk. Tip: je kunt Stromboli bezoeken per boottochtje.


 

Het historische centrum zit vol smalle straatjes waar auto's maar nét doorheen passen. Rechts het gezellige, centrale plein Piazza Ercole.
Fietsen zijn een geliefd decoratiemiddel in Tropea.Tropea is altijd de thuishaven van de adel geweest. Dat zie je terug in prachtige 'palazzi' uit de 17e en 18e eeuw.

Eén van de specialiteiten van Tropea en omstreken: de rode pepertjes. Zeer pittig en vol 'verborgen krachten'...
Een begrip in heel Calabrië: IJssalon Tonino aan de Corso Vittorio Emmanuele 52. Als je op culinair gebied een beetje avontuurlijk bent ingesteld, ga je voor één van de specialiteiten van het huis: 'rode ui', 'inktvis' of 'nduja' (pittige worst). Durf jij het aan?


Benieuwd naar onze vakanties naar Tropea?

Met een hotel in Tropea heb je alle tijd om dit geweldige dorp te leren kennen! Tip: lees ook ons blog met meer Calabrië-tips.

De beste aanbiedingen naar Tropea