Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Sicilie ×
    • Cefalu ×

Steegjes met wapperend wasgoed, bloemen, en vissersbootjes op het strand. Dat is het gezicht onder de 'hoed' van Cefalù. Een grote rots domineert als een hoed deze authentieke stad op Sicilië. Het is oud, pittoresk en door en door Italiaans. De badplaats heeft schitterende zandstranden, een origineel hart, en prachtige kerken. Deze bestemming is geschikt voor jou!

Lees meer

Op vakantie naar Cefalu

Het sfeervolle Cefalù is tegen groene heuvels aangebouwd en is vooral bekend vanwege 'La Rocca' de karakteristieke rots van circa 270 m hoog. Er is een authentieke kern onder de hoed met pittoreske, smalle, natuurstenen straatjes en sfeervolle pleintjes. Je vindt hier veel restaurantjes, winkeltjes en ambachtswerkplaatsen. 

Daarnaast biedt de plaats je diverse historische bezienswaardigheden, zoals een middeleeuws badhuis, een Normandisch/Arabische dom en een Romaanse kathedraal. 
Voor de plaats ligt een zandstrand met een boulevard en in westelijke richting is een aantal baaitjes met stranden langs een grillige, rotsachtige kust. Vrijwel direct achter Cefalù ligt het mooie natuurreservaat Madonië. 

Cefalù ligt op circa 80 km van het vliegveld Palermo en is zowel op toeristen als op de lokale bevolking gericht.

Ligging

Cefalù ligt in een groene, heuvelachtige omgeving. Achter de badplaats loopt de drukke snel/tolweg tussen Palermo en Messina. Landinwaarts, ten zuidoosten van Cefalù, is het grote natuurreservaat Madonië met veel wandelmogelijkheden nog bergachtig.

Het gezellige Cefalù heeft een uiterst grillige kuststrook met drie stranden. De zeebodem loopt vrij geleidelijk tot snel af, op de stranden zijn diverse faciliteiten voor een heerlijk dagje aan het strand!

Stranden van Cefalu

Cefalù heeft in totaal drie stranden: Het één na grootste (fijngrind)strand is het Baia dei 7 Emiri-strand (circa 375 m). De zeebodem van dit strand is bedekt met keien en rotsplateaus en loopt snel af. Het strand ligt ter hoogte van de accommodatie Baia dei 7 Emiri, in een grote baai, met daarachter een rotswand met begroeiing. Het strand bestaat uit twee delen, die door de grillige rotswand van elkaar gescheiden worden. Er zijn zeven rotsen in de zee die de 7 Emiri (monniken uit een Siciliaanse legende) voorstellen. Het strand is alleen te bereiken via accommodatie Baia dei 7 Emiri (via treden) of via een zeer smal, dichtbegroeid, onverhard en deels sterkhellend pad. Voor de buitenwijk Mazzoforno vind je het gelijknamige strand. Dit lange zandstrand (circa 400 m) heeft een geleidelijk aflopende zeebodem, bedekt met kiezels, rotsplateau(s) en zeewier. Het strand wordt aan beide kanten begrensd door een begroeide rotswand en wordt in tweeën gedeeld door een strook van circa 50 m met keien en rotsblokken. Aan de oostkant liggen veel rotsblokken in zee. Het strand is te bereiken via treden. De faciliteiten op het strand zijn alleen te gebruiken voor de gasten van diverse hotels. Je kunt dan ligbedden en parasols gratis huren. Er zijn douches, kleedcabines, strandbewaking en toiletten. Het grootste strand is het Lungomare-strand. Dit lange zandstrand (circa 1,9 km) heeft een zeebodem die bedekt is met keien (geleidelijk aflopend). Het strand ligt centraal voor de plaats en wordt aan de westzijde door een kleine landtong met grillige rotsen en begroeiing begrensd. Aan de oostzijde vindt de authentieke kern van Cefalù. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Daarnaast beschikt het strand over douches, EHBO, kleedcabines, strandbewaking en toiletten. Het mooie zandstrand heeft tevens een cafetaria/snackbar en pizzeria.  

Bezienswaardigheden Cefalu

Voor een uitdagende fietstocht of schitterende wandeling is het natuurreservaat Madonië uitermate geschikt. In de ruige omgeving van dit park kun je genieten van al het moois wat Sicilië je te bieden heeft.

Als je in Cefalù verblijft zul je de rots 'La Rocca' zeker niet ontlopen. Deze rots is bepalend voor het landschap van Cefalù. Bovenop 'La Rocca' kun je uitkijken over de Middellandse Zee. Daarnaast zijn een bezoek aan de tempel van Diane en de ruines van een kasteel een absolute belevenis.

Vanuit de badplaats kun je diverse excursies maken. Eén van de mooiste excursies is een bezoek aan de vulkanische eilanden Isole Eolie. Je vindt de eilandengroep op een aantal kilometers noordelijk van Sicilië.

Verrassende Highlights in Cefalu

Ontdek het historische museum van Cefalù waar je betoverd wordt door de schitterende Dom van de badplaats. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan een middeleeuws badhuis. Genoeg te ontdekken in deze oude sfeervolle badplaats!

Ongeveer 15 km landinwaarts vind je een aan Maria gewijd heiligdom. De bedevaartskerk van Gibilmanna stamt uit de 17e eeuw en wordt met vooral drukbezocht op de feestdag van Maria/de Madonna op 8 september.

Langs de kust, richting Messina, is het belangrijkste keramiekatelier van Sicilië. Hier vind je ook talrijke winkels, waar je de meest prachtige Siciliaanse goederen kunt kopen.

Stranden van Cefalu

Het oude, maar charmante Cefalù heeft vele kleine, sfeervolle Italiaanse restaurants. Naast de gebruikelijke Italiaanse pizzeria's vind je een aantal eetgelegenheden met een schitterend uitzicht op zee. De meeste gelegenheden liggen in het authentieke centrum van de badplaats.

Gelati en espresso! Cefalù heeft behoorlijk veel ijssalons en koffiebars. Daarnaast vind je in de badplaats een discobar en twee discotheken. De tweede discotheek vind je aan een drukke hoofdweg, buiten de plaats. Wil je nog genieten van een mooie film, dan kun je goed terecht in de openluchtbioscoop of bioscoop van Cefalù.

Wil je echt genieten van de Siciliaanse keuken, dan moet je beslist een pasta con le sarde (pasta met sardientjes) proberen! Dit gerecht stamt al uit de Arabische bezetting van Sicilië.

Praktische Tips voor je vakantie naar Cefalu

Hoelang is het vliegen naar Cefalu?

Cefalu is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Cefalu?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Cefalu.

Wat is de route van Nederland naar Cefalu

De vliegtijd vanuit Nederland naar Palermo bedraagt ongeveer 3 uur. Het vliegveld ligt op ongeveer 80 km en de transfertijd bedraagt circa 55 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Cefalu?

In Cefalù is een busstation. Hiervandaan zijn er drie buslijnen die door de gehele plaats rijden. Ook naar de buitenwijken Santa Lucia en Mazzaforno is er een regelmatige busverbinding vanuit busstation Plaza Colombo. Er is ook een onregelmatige busverbinding met naar Gibilmanna, Lascari, Pollina en Isnello.

Er rijdt een trein via Bagheria, Campofelice, Termini Imerese, Campofelice en Lascari-Gratteri. Minder frequent stopt de trein op kleinere stations. Van Trabia naar Palermo rijdt regelmatig een trein. Er is een regelmatige treinverbinding via Milazzo, Barcellona, Capo d'Orlando en andere tussenliggende plaatsen naar Messina. Via Napels rijdt er af en toe een trein naar Rome. Onregelmatig vertrekt er een trein naar Turijn, Venetië en Milaan.

Vanuit Cefalù gaat er in de zomermaanden een ferry naar de eilandjes Alicudi, Filicudi, Rinella, Salina, Lipari en Vulcano. Je kunt ook met een ferry naar Palermo.

Met de taxi kun je vanuit Cefalù naar Palermo, Taormina, Messina en de luchthavens van Palermo en Catania.Tip: Ga je met de taxi, let op dat de meter in de taxi aan staat of spreek voor de rit een tarief af.