JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Korte vakantie of weekendje weg Benelux - Tips D-reizen

De 5 leukste weekendjes weg in de Benelux

Je had het misschien niet gedacht, maar binnen 3 á 4 uur vanaf Amsterdam vind je leuke weekendjes weg! Stel je bent een aantal dagen vrij en je wilt er echt even tussenuit, maar je zoekt iets dichter bij huis? Waar kun je dan het best shoppen, heerlijk eten en cultuur snuiven? Wij hebben het antwoord voor jou: de Benelux!
5. Gent

Nog geen 3 uurtjes met de auto van Amsterdam ligt het prachtige Gent. Eenmaal aangekomen waan je je in de Middeleeuwen. Zo zie je bijvoorbeeld torenhoge en prachtige kathedralen, zoals de Sint-Niklaaskerk aan de Korenmarkt, maar ook de mooiste straten om eens even goed te gaan winkelen! Sluit je tripje af met een bezoek aan de Gravensteen, de enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen.

Tip: Tijdens een rondvaart zie je alle hoogtepunten van de stad!

Vind jouw hotel in Gent
4. Antwerpen
In ongeveer 2 uurtjes ben je met de auto in shopstad Antwerpen. Winkelen in Antwerpen is een echte aanrader. Hier vind je winkels voor alle smaken. Het sfeervolle centrum met vele bars en restaurants maken het helemaal af. Proef bijvoorbeeld eens een Antwerps biertje ‘Seef’ op één van de terrasjes.

Wil je echt goed shoppen, maar ook wat cultuur zien? Ga dan naar het plein de Grote Markt. Op het plein staat een prachtige fontein: de Brabofontein uit 1887. En ... heb je al zin om goed te shoppen en dat heerlijke Seefbiertje te proeven? 

Ja! Ik wil naar Antwerpen


3. Luxemburg

Je bent ongeveer 4 uurtjes met de auto onderweg van Amsterdam naar Luxemburg. Het noorden van Luxemburg wordt Ösling genoemd en maakt onderdeel uit van de Ardennen. Het gebied heeft een gemiddelde hoogte van 500 meter. Het zuiden is heuvelachtig en hier kun je dus ook prachtig wandelen. 

Als je in Luxemburg bent, mag je Grund niet missen. Grund is het oudste deel van Luxemburg en met haar middeleeuwse uitstraling een echte must-see! Het gebied geeft een gezellige sfeer en heerlijk slenteren langs de authentieke huisjes maakt het helemaal af. 

Vind mijn stedentrip Luxemburg2. Maastricht

2 uur en 28 minuten, zo kort doe je er over om van Amsterdam met de auto naar Maastricht te gaan. Maastricht biedt veel op het gebied van cultuur. Zo vind je er statige gebouwen en restanten van stadswallen, die je doen herinneren aan de Romeinen. De Dominicanenkerk die vroeger werd gebruikt als kloosterkerk mag je zeker niet missen, tegenwoordig is er een boekenwinkel in gevestigd! Ook de basilieken en kerken met fraaie hoogstandjes als de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en de Sint- Servaasbasiliek, zijn zeker een bezoek waard. Winkelen en terrasjes pakken kun je hier ook als de beste!

Vind mijn stedentrip Maastricht1. Drenthe

Start de auto en gaan! Binnen 3 uurtjes zie je het Nederlandse landschap veranderen in de bossen van Drenthe met prachtige seizoenskleuren. Zo heb je in de zomer de paarse heidevelden, in de winter de ‘witte stilte’ en in de herfst de prachtige oranje, bruin en geel gekleurde bossen.

In Drenthe kun je indrukwekkende wandelingen maken of het landschap verkennen op de fiets. Maak bijvoorbeeld een rondje om  het Leekstermeer, hier vind je prachtige uitzichten en de ultieme rust. Je kunt er ook een sport van maken om de meeste hunnebedden te spotten, in Drenthe zijn namelijk 52 van deze prachtige monumenten.

Dus heb je zin om helemaal op te gaan in de natuur? Breng dan eens een bezoekje aan Drenthe!

Ja! Ik wil naar Drenthe


Ben je er nog niet helemaal uit...

Maar ben je wel geïnteresseerd in een uitstapje naar de Benelux? Kijk dan gerust nog even verder!

Al het aanbod in de Benelux