JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Zweden - De beste vakantie deals - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Zweden

Hallå! Welkom op een autovakantie naar Zweden: het land van rendieren, grote meren, gekleurde huisjes van dennenhout en indrukwekkende bergmassieven. Van het sprookjesachtige en sneeuwrijke Lapland tot het bruisende Stockholm: rijd langs prachtige gletsjers, oude nederzettingen van Vikingen en laat je verwonderen door een cultuurrijke stedentrip.

Autovakantie Zweden

Waarheen op autovakantie in Zweden?

Reis je met de auto naar Zweden? Dan staat een prachtige tocht op je te wachten! Vooral de fenomenale en veelal sneeuwrijke natuur is wat Zweden zo populair maakt. Van het iconische noorderlicht en imposante gletsjers tot enorm uitgestrekte dennenbossen en grote meren, vol met dieren als bruine beren, rendieren en elanden: dit land wordt geroemd om zijn landschappen met de nationale parken Sarak en Abisko als ultieme hotspots. En, wat te denken van cultuurrijke plekken, zoals eeuwenoude kastelen op heuveltoppen,  historische nederzettingen van Vikingen of een stedentrip naar de kleurrijke hoofdstad Stockholm? Het Middeleeuws-ogende, oude centrum van Gamla Stan met vele winkels, trendy barretjes en gezellige restaurants, evenals het Koninklijk Paleis en het Skansen openluchtmuseum: deze bezienswaardigheden laten je het ultieme Stockholm beleven! Toe aan een onvergetelijke trip? Reis met de auto naar Zweden om Scandinavië in optima forma te aanschouwen.

Wat nodig voor een autovakantie naar Zweden?

Wil je reizen naar Zweden met de auto? Dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Een goede voorbereiding geeft rust en daarom hebben we wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet:

  • Een milieuzone voor personenauto's wordt met borden aangegeven.
  • De wegen in Zweden zijn tolvrij. Voor enkele bruggen, zoals de verbindingsbrug Sontbrug tussen Denemarken en Zweden, wordt wel tol geheven. Wil je contant betalen? Houd dan rekening met de Zweedse kroon. Wel kun je probleemloos met pin betalen.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Zweden, maar weet je nog niet wat voor type reis of welke bestemming het wordt? Geen probleem, want wij helpen je graag op weg naar een ideale autovakantie, passend bij jouw situatie: van culturele stedentrips tot een prachtige rondreis. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.