JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Denemarken - Met de auto naar Denemarken - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Denemarken

Hej, velkommen! Ga op een autovakantie naar Denemarken en rijd binnen in het land van de Vikingen, groene heuvellandschappen, cultuurrijke steden en Legoland. Verken de stranden van Jutland of bezoek het historische Kopenhagen: een absolute topper onder Europese stedentrips. Wanneer start jij de motoren voor een rondreis door Denemarken?

Autovakantie Denemarken

Waarheen op autovakantie in Denemarken?

Een rijke cultuur, uitgestrekte landschappen én dichtbij Nederland: velen reizen graag met de auto naar Denemarken. Vanuit het Groningse Oudezijl ben je zelfs eerder in Denemarken dan in het 'eigen' Zeeuwse Sluis: niet zo vreemd dat dit buurland dus erg geliefd is! Wat je mag verwachten? Dit land staat vooral bekend om haar gemengde oerbossen, glooiende heuvels en lange zandstranden in Midden-Jutland: vooral natuurliefhebbers reizen daarom graag naar Denemarken met de auto.

En, er is meer! Je vindt hier eveneens iconische hotspots, zoals de stad Roskilde met haar UNESCO-kathedraal en het Vikingschipmuseum. Maar, natuurlijk ook Billund met het bekende Legoland; vooral voor kinderen is dit een echte hotspot! De absolute topper is het cultuurrijke Kopenhagen met historische bezienswaardigheden. Denk hierbij aan de gekleurde Nyhavn, de Kleine Zeemeermin, het Christianborg Slot en Amalienborg Paleis. En, het Stroget om niet te vergeten: dé Champs-Élysees van Denemarken. Staan jouw koffers al klaar? Ga met de auto naar Denemarken!

Kopenhagen

Ontdek de gekleurde Nyhaven

Bezoek de koninklijke paleizen

Urenlang shopplezier in Stroget

ONTDEK KOPENHAGEN

Midden-Jutland

Waai uit op de lange zandstranden

Fiets door de prachtige natuur

Bezoek het mondaine Kopenhagen

ONTDEK MIDDEN-JUTLAND

Zuid-Denemarken

Kom tot rust op de mooie stranden

Bezoek avontuurlijk Legoland in Billund

Wandel door de uitgestrekte natuur

ONTDEK ZUID-DENEMARKEN

Wat nodig voor een autovakantie naar Denemarken?

Wil je reizen naar Denemarken met de auto? Om voorbereid de weg op te gaan, vind je hieronder wat praktische informatie:

  • In Denemarken zijn enkele milieuzones aanwezig, waaronder in de hoofdstad Kopenhagen. Middels het digitaal invoeren van je kenteken kun je zien of registratie nodig en of mogelijk is.
  • De wegen in Denemarken zijn tolvrij. Voor de Grote Belbrug en de Sontbrug (verbindende bruggen tussen Denemarken en Zweden) moet wel tol betaald worden.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.

Wat voort soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Denemarken? Maar, weet je nog niet welke bestemming het moet worden? Laat ons je helpen een keuze te maken: van culturele stedentrips tot een prachtige rondreis met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.