JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Denemarken – Goedkope Autovakanties – D-reizen

Zoek Vakanties

Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Met de auto naar Denemarken

Velkommen til Danmark, het land van de Vikingen, lego, verrassende natuur en interessante steden. Wandelen en fietsen kun je als de beste in Jutland. Snuif wat cultuur op in wereldstad Kopenhagen en bekijk de (Viking)geschiedenis van dit prachtige land in Roskilde.Op autovakantie naar Denemarken

Denemarken is een prachtig autovakantieland en ook nog eens dicht bij Nederland. Leuk weetje: iemand uit het Groningse Oudezijl is eerder in Denemarken dan in het Zeeuwse Sluis. De hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. Deze gezellige Scandinavische stad staat bekend om de mooie architectuur, lekkere restaurantjes en cafeetjes. Toevallig fan van bier én cultuur? Neem dan zeker eens een kijkje in het Carlsbergmuseum. Succes verzekerd. Niet ver van Oslo vind je Roskilde. Ooit was deze stad de hoofdstad van Denemarken en dat is ook wel te zien. De Dom van Roskilde staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Breng ook zeker een bezoekje aan het Vikingschepenmuseum. Gaan de kids mee naar Denemarken? Ga dan zeker eens naar een van de vier themaparken van  Legoland Billund, in het zuiden van Denemarken. 

Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. De naam van de stad 'København' betekent letterlijk 'koopmanshaven'. Kijk je ogen uit als je door de wijk Nyhvn wandelt, bekend vanwege de 18-eeuwse woningen. Als je van hippies houdt moet je zeker de bekende wijk Christiania bezoeken. Deze semi-vrijstaat is zeker het bezoeken waard. Geniet 's avonds op het terras van de vele gezellige muziekoptredens. 

Ontdek Kopenhagen

Billund

Billund ligt centraal gelegen in Jutland en is vooral bekend vanwege de enige echte Lego-fabriek en natuurlijk Legoland. Bezoek een van de vele attracties waaronder 4 achtbanen en 3 darkrides. Hou je van culinaire hoogstandjes? Bezoek dan zeker de brouwerij in Billund waar je Deense mede (een soort honingwijn) kunt proeven.

Ontdek Billund

Maak online jouw afspraak

Wil jij Denemarken in je eigen tempo gaan ontdekken? Boek jouw autovakantie gemakkelijk online of neem contact op met een van onze reisadviseurs, zij helpen je met het boeken van jouw ideale autovakantie.

Naar het reisbureau

Veelgestelde vragen autovakantie Denemarken

Vanuit Utrecht bedraagt de reistijd voor:

  • Kopenhagen 9 uur (750 kilometer)
  • Billund 7,5 uur (700 kilometer)
  • Aalborg 9 uur (880 kilometer)

Zowel benzine als diesel zijn goed verkrijgbaar in Denemarken. Ook elektrisch rijden is in Denemarken mogelijk, al is het netwerk nog niet helemaal dekkend. Rijd je LPG? Houd er dan rekening mee dat slechts bij enkele tankstations LPG te verkrijgen is.

In Denemarken moet je in het bezig zijn van een gevarendriehoek.