JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Finland - Met de auto naar Finland - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Finland

Hei! Welkom in het Scandinavische Finland. Het land van sprookjesachtige winterlandschappen, de rode, houten huisjes en waar je haast meer rendieren dan mensen vindt. Een autovakantie naar Finland betekent een onvergetelijke trip naar het sneeuwrijke noorden van Europa. Ga je mee met de auto naar Finland om dit winterparadijs te ontdekken?

Autovakantie Finland

Waarheen op autovakantie in Finland?

Panoramische vergezichten over de eindeloze sneeuwlandschappen en meren van Lapland: met de miljoenen sparren, maar ook dieren als rendieren, wolven en uilen, lijk je haast in een winters sprookje te zijn beland. Wil je met de auto naar Finland, zoals een wintersportvakantie? Maak je klaar voor een adembenemend winterparadijs. De ongerepte, fenomenale natuur van de regio Kuusamo, iets ten zuiden van de Poolcirkel, vormt dan ook het meest prominente skigebied van Lapland. Dit stukje Finland leent zich dan ook perfect voor avontuurlijke skivakanties, zoals het bruisende skiresort Ruka. Maar, ook in de zomer is dit gebied populair. Dichtbij vind je namelijk het Nationaal Park Oulanka waar je prachtige wandeltochten maakt. En, wil je graag het culturele pad op? Denk dan aan een stedentripje naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. In het historisch centrum van de stad ontdek je hotspots als het oude marktplein en de Oespenski Kathedraal: de grootse, oosters-orthodoxe kerk van West-Europa. Op autovakantie naar Finland? Ontdek de mooiste wintersportgebieden of zoek het bruisende leven van de stad op!

Lapland

Ontdek het iconische noorderlicht

Wandel door dennenbossen

Ga op een sledetocht met rendieren

BEKIJK HET AANBOD

Kuusamo

Ervaar ongerepte sneeuwlandschappen

Ga op wintersportvakantie in Ruka

Bezoek schattige rendierboerderijen

BEKIJK HET AANBOD

Helsinki

Wandel door het historisch centrum

Bezoek de iconische kathedraal

Ontdek de skyline met het reuzenrad

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Finland?

Wil je graag met de auto naar Finland, zoals een rondreis naar het sneeuwrijke Lapland? Om jou voorbereid op reis te laten gaan, hebben we wat praktische informatie voor je opgesomd:

  • De wegen in Finland zijn tolvrij
  • Voor zover bekend zijn er geen beperkende milieuzones in Finland
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.
  • Reis je voor wintersport naar Finland? Bekijk dan van te voren of winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden verplicht zijn.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen naar Finland met de auto? Maar, weet je nog niet welke reis bij jou past? Wij helpen je graag op weg om een ideale vakantie te vinden, passend bij jouw situatie: van sportief wintersport tot een prachtige rondreis door Lapland met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.