Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Ibiza ×
    • Playa Den Bossa ×

Vakantie Playa Den Bossa

In Playa d’en Bossa, de meest bruisende buitenwijk van Ibiza-stad kom je tijd en ogen tekort. In de populaire disco’s kun je dansen tot de zon opkomt, overdag lonkt een prachtig zandstrand met een scala aan avontuurlijke sporten. Om nog maar te zwijgen over het wervelende centrum van Ibiza-stad en het groene heuvellandschap van Ibiza.

Lees meer

Op vakantie naar Playa d'en Bossa

Playa d'en Bossa aan de zuidwestkust van Ibiza trekt als een bruisende magneet vele soorten mensen aan, waaronder veel jongeren en feestgangers in de zomermaanden. Ook vakantiegangers met kinderen die houden van een beetje leven in de brouwerij voelen zich hier thuis. Deze meest bedrijvige buitenwijk van de hoofdstad Ibiza-stad heeft een mooi zandstrand en een gezellig centrum met allerlei winkeltjes, terrasjes en veel trendy uitgaansgelegenheden. Liefhebbers kunnen een scala aan al dan niet avontuurlijke (water)sporten beoefenen.

De geliefde badplaats ligt op circa 6 km van de luchthaven Ibiza. Van hieruit zijn allerlei uitstapjes mogelijk naar de rest van het groene, heuvelachtige eiland. Bovendien ligt het culturele hoogtepunt van Ibiza, de hoofdstad, op circa 2,5 km van Playa d’en Bossa af!

Wie aan de populaire discotheken en discobars in Playa d’en Bossa niet genoeg heeft, moet zeker ook eens uitwijken naar Ibiza-stad, dat via speciale nachtbussen prima te bereiken is. Het uitgaansleven in de hoofdstad is befaamd en onovertroffen. In de vele clubs draaien regelmatig wereldberoemde DJ’s en ze zijn daardoor een trekpleister voor een extravagant publiek. Overdag is Ibiza-stad de moeite waard vanwege haar bijzondere, eeuwenoude centrum dat is uitgeroepen tot nationaal monument.

Excursies Playa d'en Bossa

Playa d’en Bossa biedt meer dan alleen zandstrand: Een aanrader is een tripje naar het rotseiland Es Vedra voor de zuidkust. Met zijn circa 378 m is dit fotogenieke rotseiland een karakteristiek baken in het helderblauwe water. Als je in bent voor een dagtripje kun je bijvoorbeeld het meest ruige, authentieke deel van het eiland bezoeken: Noord-Ibiza. Wandel door de groene natuur met haar dichte pijnboombossen en steile kliffen, en geniet van de gezellige, authentieke dorpjes van het binnenland. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Ibiza.

Ligging

Het achterland van Ibiza-Playa d'en Bossa is overwegend vlak en groen. In oostelijke richting loopt de badplaats over in een andere buitenwijk van het levendige Ibiza-stad: Es Vivé. Hier vind je ook een kleine haven. Parallel aan de hoofdweg loopt de verder landinwaarts gelegen, zeer drukke verkeersweg. De directe omgeving is levendig. Het vliegveld van Ibiza ligt om de hoek.

Ibiza-Playa d'en Bossa ligt aan de zuidoostkust van Ibiza, circa 2,5 km ten zuidwesten van het kloppende hart van het eiland: Ibiza-stad.

Stranden van Playa d'en Bossa

Geniet van de zon en de zee op het lange strand: De hele kust van de badplaats bestaat uit het zeer lange, gelijknamige zandstrand Playa d’en Bossa (circa 2,5 km). Hier en daar ligt zeewier op het strand en onder water loopt de zeebodem vrij geleidelijk af. Aan de zuidwestkant wordt het strand afgesneden door een groene heuvel en in het noordoosten vormen een kleine haven en een rotspier de grens. Voor de kust liggen enkele eilandjes.In de zomermaanden kun je er ligbedden en parasols huren en is er strandbewaking en EHBO. Aan de promenade vind je gezellige restaurants, bars en strandbars met terrasjes.  

Bezienswaardigheden Playa d'en Bossa

Het uitgaansleven van zowel Playa d’en Bossa zelf als dat van het bruisende Ibiza-stad mag je niet overslaan! Ga op kroegentocht in Spaanse barretjes en dans daarna tot diep in de nacht in de vele beroemde clubs met bekende DJ’s. En verbaas je over het extravagante publiek dat erop afkomt!

Wie ook overdag houdt van een gezellige sfeer én niet zonder kleurtje naar huis wil, geniet natuurlijk van het heerlijke zandstrand van Playa d’en Bossa. Voor een gezond Spaans tintje!

Maak ook vooral een wandeling door het ommuurde oude centrum van Ibiza-stad. Deze antieke kern, D’Alt Vila genaamd, torent hoog boven de hoofdstad uit. D’Alt Vila staat op de felbegeerde werelderfgoedlijst. In dit deel van de stad staat de kathedraal en een Moors kasteel die beslist de moeite van jouw bezoeken waard zijn. Het ligt ongeveer 2,5 km van Playa d’en Bossa.

Verrassende Highlights in Playa d'en Bossa

In voor een spetterend dagje uit? Roetsj van spectaculaire glijbanen in het waterpretpark Aquamar in Playa d’en Bossa.

Vanuit plaatsen in de buurt kun je een unieke vaartocht maken met een glasbodemboot. Zo zie je ook het onderwaterleven en passeer je prachtige stille baaitjes en verlaten stranden. Zo krijg je ook de kans om over te steken naar het mooie buureiland Formentera. De stranden van dat eiland zijn bijna nog mooier dan die op Ibiza. Hét zandstrand der zandstranden is het hagelwitte Playa Illetes op Formentera.

De zoutvlaktes circa 14 km ten zuiden van Playa d’en Bossa tonen een historische kant van het eiland. De glinsterende poelen zijn circa 3000 jaar geleden aangelegd door de Feniciërs uit het huidige Midden-Oosten! Het natuurgebied is nu rustplaats voor trekvogels op hun weg naar Afrika. Ze vinden hier in het lage water visjes en ander voedsel dat uit zee aanspoelt.

Stranden van Playa d'en Bossa

In en om het centrum liggen veel eethuisjes voor een snelle maaltijd en voornamelijk Engels georiënteerde restaurants. De meeste eetgelegenheden bieden het totaalplaatje: restaurants mét een gezellig terras én een bar. Na het eten kun je neerstrijken op de terrassen van een van de vele bars aan de hoofdstraat en in en om het centrum. Je kunt bijna zonder uitzondering buiten zitten bij deze uitgaansgelegenheden.

Maak de avond compleet in een van de populaire discotheken en discobars. Playa d’en Bossa heeft ook een amusementshal en op zomeravonden dagelijks een leuke kermis.

Discotheek ‘Space’ en club ‘Bora Bora’ zijn echte aanraders voor de liefhebbers die zich in Ibiza-Playa d’en Bossa tot in de late - of vroege - uurtjes willen vermaken! Wees je ervan bewust dat het prijsniveau hier bij uitgaansgelegenheden een stuk hoger ligt dan bij andere bestemmingen in het Middellandse Zeegebied.

Praktische Tips voor je vakantie naar Playa d'en Bossa

Hoelang is het vliegen naar Playa d'en Bossa?

Playa d'en Bossa is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Playa d'en Bossa?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Playa d'en Bossa.

Wat is de route van Nederland naar Playa d'en Bossa

De verbinding vanuit Nederland naar Ibiza is meestal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol naar Ibiza Airport bedraagt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt circa 6 km van het centrum en de transfertijd bedraagt circa 25 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Playa d'en Bossa?

Via Ibiza-Es Vivé en Ibiza-Figueretas rijdt regelmatig een bus naar Ibiza-stad. ’s Zomers rijdt er bovendien een nachtbus naar verschillende discotheken in de hoofdstad.

Ibiza-stad is ook via het water te bereiken: er vaart geregeld een passagiersboot heen. Minder frequent gaat er een draagvleugelboot/glasbodemboot via Ibiza-Playa d’en Bossa naar het eiland Formentera.

In Playa d'en Bossa kun je ook gebruik maken van een taxi.Tip: Let erop of de taxichauffeur de meter aan heeft gezet of spreek van te voren een tarief af. ’s Avonds en ‘s nachts wordt er een toeslag berekend.