JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Vorarlberg - Met de auto naar Vorarlberg - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Vorarlberg

Indrukwekkende bergmassieven, watervallen, oerbossen en schilderachtige dorpen vol zuivelboerderijen: met een autovakantie naar Vorarlberg ontdek je de 'Kaasstaat' van Oostenrijk. En, dan hebben we het nog niet eens over de rustige, maar vooral prachtige pistes gehad. Staan jouw wandelschoenen of skispullen al klaar? Ga met de auto naar Vorarlberg!

Autovakantie Vorarlberg

Waarheen op autovakantie in Vorarlberg?

Grenzend aan Frankrijk en het bekende, gemoedelijke Tirol vind je de meest westelijke deelstaat: dit is het rustige Vorarlberg, gelegen tussen de Arlberg en Bodensee. Wil je met de auto naar Oostenrijk? Laat je dan eens verrassen door dit minder bekende, 'kleinere broertje' van Tirol. Zo vind je hier nog authentiek-traditionele, houten boerderijen tegenover super moderne chalets. Kenmerkend zijn vooral de grote glaspartijen en strakke lijnen. Ook veel hotels hebben een ware designlook gekregen, wat dit gebied dus ook meteen 'helemaal van nu' maakt. Zo is het hoog gelegen en sfeervolle plaatsje Gargellen niet groot, maar wel één van de meest sneeuwzekere skigebieden!

Of, wat te denken van het meer rustige skidorp St. Gallenkirch, gelegen in het ruige Silvretta Nova? Houd je daarbij ook van de zon? Dan moet je met de meeste zonne-uren per jaar in Bartholomaberg zijn: een dorp voorzien van zomerse bloemenweiden en traditionele huizen. Ontdek met Vorarlberg het meer rustige Oostenrijk, vol van skipistes en ongerepte natuur. Toe aan indrukwekkende wandelingen of een heerlijke wintersportvakantie in de Alpen? Ga met de auto naar Vorarlberg!

Gargellen

Een sfeervol, sneeuwzeker skigebied

Ontdek hier prachtige bergwandelingen

Maak een uitstapje naar Zwitserland

BEKIJK HET AANBOD

Brand

Gelegen in het mooie Brandnertal

Wandel door prachtige bloemenweiden

Groot aantal zonuren tijdens het skiën

BEKIJK HET AANBOD

St. Gallenkirch

Middenin skigebied Silvretta Montafon

Avontuurlijke, prachtige wandelroutes

Spot de vele traditionele Maisäss huizen

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Vorarlberg?

Wil je ontspannen reizen naar Oostenrijk met de auto, zoals een autovakantie in Vorarlberg? Om jou voorbereid op reis te laten gaan, vind je hieronder wat nuttige tips zodat je niet voor eventuele verrassingen komt te staan.

  • Voor Oostenrijk heb je een vignet, ook wel een tolvignet, nodig: dit is een plaatje dat aantoont dat er voor jouw voertuig wegenbelasting is betaald. Deze kun je gemakkelijk aanvragen. Oostenrijk maakt namelijk veel gebruik van tolwegen.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.
  • Reis je voor wintersport naar Oostenrijk? Bekijk dan van te voren of winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden verplicht zijn.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Oostenrijk, zoals naar het rustige Vorarlberg? Maar, kom je er niet helemaal uit? Laat ons team je helpen met het maken van de beste keuze: van sportief wintersport tot kindvriendelijke vakanties met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.