JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Tirol - Met de auto naar Tirol - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Tirol

Jodelahiti! Welkom in het gemoedelijke Tirol, een van de grote favorieten voor een autovakantie naar Oostenrijk. Een plek waar bergmassieven en gletsjers zich afwisselen met idyllische dorpjes, uitkijkend op zomerse Alpenweiden. En, tegenover sneeuwwitte pistes in wintertijd. Heb jij je wandelschoenen of snowboard al gepakt? Ga met de auto naar Tirol!

Autovakantie Tirol

Waarheen op autovakantie in Tirol?

Idyllische dorpjes met houten chalets, uitkijkend over bloemrijke Alpenweiden en bergen met watervallen: het is duidelijk waarom Tirol een grote favoriet is. Wil je met de auto naar Oostenrijk? Dan staat een prachtige vakantie in de natuur op je te wachten. Denk aan panoramisch groene uitzichten tijdens het wandelen of mountainbiken.  En, dat terwijl de Tiroler koeien, onder het geluid van luide bellen, je graag komen besnuffelen. Het is voor velen hét bekende beeld wanneer je in de zomermaanden naar Tirol reist.

Wanneer het wintersportseizoen zijn intrede doet, worden de fietsen en wandelschoenen ingeruild voor snowboards en skilatten. Tirol is, met plaatsen als Ehrwald en Pertisau, dan ook een ultiem wintersportgebied. De winterse, witte wereld bied je namelijk de mooiste skipistes, gemoedelijke hotels en gezellige après-skibars. Of je nu voor het zomerse groen of het witte winterparadijs kiest: een autovakantie naar Tirol is áltijd een goed idee!

Wat nodig voor een autovakantie naar Tirol?

Wil je ontspannen reizen naar Oostenrijk met de auto? Ook in Tirol gelden bepaalde regels. Lees hieronder wat dit voor jou betekent met onze handige tips:

  • Voor Oostenrijk heb je een vignet, ook wel een tolvignet, nodig: dit is een plaatje dat aantoont dat er voor jouw voertuig wegenbelasting is betaald. Deze kun je gemakkelijk aanvragen. Oostenrijk maakt namelijk veel gebruik van tolwegen.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.
  • Reis je voor wintersport naar Oostenrijk? Bekijk dan van te voren of winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden verplicht zijn.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Oostenrijk? Maar, weet je nog niet welke bestemming het wordt? Geen probleem, want wij helpen je graag met zoeken naar een ideale autovakantie in Tirol: van sportief wintersport tot een kindvriendelijke vakantie met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.