JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Bodensee - Met de auto naar Bodensee - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Bodensee

Een helderblauw meer, imposante bergen en barokke gebouwen: een autovakantie naar Bodensee brengt je naar sprookjesachtig Duitsland. En, dat zelfs wat Mediterraan aandoet. Strik je veters voor een sportieve wandelvakantie of verken het meer met een bootje! Wanneer vertrek jij naar de Bodensee met de auto?

Autovakantie Bodensee

Waarheen op autovakantie in Bodensee?

In het zuiden van Duitsland, grenzend aan Zwitserland, vind je de immens grote Bodensee, gelegen in de Beierse Alpen. Groot is het zeker, want dit meer heeft een lengte van maar liefst 63 kilometer. Een autovakantie naar Bodensee brengt je naar 'Mediterraan' Duitsland door de meer Zuid-Europese uitstraling: glooiende heuvels die Toscaans aandoen, evenals het helderblauwe water. En, natuurlijk de gezellige wandelboulevards die je haast een Zuid-Frans gevoel geven. Deze plek is hierbij ideaal voor jong en oud: je komt hier dan ook veel gezinnen tegen. Watersporten op het meer en wandelen in de fenomenale bergen: de Bodensee leent zich perfect voor een sportieve vakantie!

En, neem ook zeker de tijd om de culturele bezienswaardigheden tot je te nemen. Een absolute parel is het kleine plaatsje Meersburg: een plek waar barokke gebouwen in pasteltinten zich afwisselen met smalle straatjes. Of, wat dacht je van het super populaire en schilderachtige Lindau, evenals het bruisende Friedrichshafen? En, met de auto naar Bodensee betekent ook dat je zowel Oostenrijk als Zwitserland kunt bezoeken: zo heb je meteen drie landen in één vakantie gezien. Zeker doen, dus! Of, wat dacht je van een autovakantie in Duitsland naar een van deze schitterende plekken? 

Wat nodig voor een autovakantie naar Bodensee?

Wil je op autovakantie naar Bodensee en dus met de auto naar Duitsland? Om jou zo voorbereid mogelijk de weg op te laten gaan, vind je hieronder enkele praktische tips:

  • In Duitsland zijn er veel steden met een milieuzone waarbij een milieusticker verplicht is. Dit zijn steden als Frankfurt, Leipzig en München;
  • De wegen in Duitsland zijn tolvrij
  • Ga je op wintersportvakantie naar Duitsland? Check dan van tevoren of het verplicht is om winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden aan te schaffen
  • Tijdens het rijden is het verboden om een mobiele telefoon in de hand te gebruiken: zowel voor bellen als navigatie mag dit alleen handsfree.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je op autovakantie naar Duitsland? Wij helpen je graag om de perfecte vakantiematch te vinden. Wat te denken van fijne hotels met zwembad of juist een avontuurlijke trip met het gezin? Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.