JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Amsterdam - Met de auto naar Amsterdam - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Amsterdam

Het is de stad van de eeuwenoude grachten, smalle straatjes en wereldberoemde musea: een autovakantie naar Amsterdam brengt je naar dé authentieke hoofdstad van Nederland. Ontdek Rembrandt in het Rijksmuseum of maak een rondvaart op het water. Wat denk je trouwens van de prachtige omgeving? Ga dus snel met de auto naar Amsterdam!

Autovakantie Amsterdam

Waarom op autovakantie naar Amsterdam?

‘’Geef mij maar Amsterdam…’’ Hoe mooi is dat? Een wereldberoemde stad relatief zó dichtbij huis! Een autovakantie naar Amsterdam brengt je naar een van Europa's meest authentieke  en karakteristieke steden. De stad waarvan de grachtengordel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. En, waar het Koninklijk Paleis Amsterdam de hótspot van de Dam vormt. Het is ook de stad waarvan de Nachtwacht van Rembrandt het topstuk van het Amsterdam Rijksmuseum vormt. Wil je het typische stadsleven ervaren? Struin door de gezellige straatjes van bruisende wijken als De Pijp en de Jordaan. En, kom tot rust in het Vondelpark: het sierlijke en groene hart van de stad.

Wat Amsterdam zo geliefd maakt? Dat komt door de historische binnenstad: waar metropolen bekendstaan om hun imposante torens, doet Amsterdam juist heel compact en schilderachtig aan; alsof je een verhaal uit 1650 binnenwandelt met de eeuwenoude gevels. Reizigers over de hele wereld hebben deze iconische stad terecht op hun bucketlist staan. Maar, ook de omgeving van Amsterdam is perfect voor een onvergetelijke autovakantie in Nederland. De provincie Noord-Holland neemt je namelijk mee in de idyllische wereld van Hollandse ambachten: wandel langs iconische molens en de karakteristieke, houten huisjes in Zaandam. En, wat dacht je van het mooie Haarlem en kaasstad Alkmaar? Of, wil je graag naar zee? Vele stranden, zoals het bekende Zandvoort en IJmuiden, zijn vanuit Amsterdam snel te bereiken. Benieuwd naar aan autovakantie in Noord-Holland? Pak je sleutels en ga met de auto naar Amsterdam!

Wat nodig voor een autovakantie in Amsterdam?

Wil je een autorondreis door Nederland maken, zoals een autovakantie naar Amsterdam? Nederland kent bepaalde regels op de weg. Speciaal voor jou hebben we enkele handige tips voor je op een rijtje gezet:

  • Verschillende steden en gemeentes in Nederland werken met milieuzones, al verschilt het per stad of gemeente wat dit precies inhoudt: hier is namelijk geen landelijk beleid voor. Onder anderen steden als Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben milieuzones ingevoerd. Steden als Maastricht en Nijmegen hebben dit op de planning staan.
  • Nederland kent geen tolwegen. Wel moet voor enkele tunnels en een brug tol betaald worden, waaronder de Kilttunnel, Westerscheldetunnel en de Nieuwerbrug.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden. 

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Ga je met de auto naar Amsterdam of wil je een andere autovakantie in Nederland beleven? Laat je verrassen door het gevarieerde aanbod: van gezellige gezinsvakanties tot een culturele stedentrip. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.