JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie IJsland - Met de auto naar IJsland - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie IJsland

Sneeuwlandschappen vol van ruige bergen, warmwaterbronnen, geisers, vulkanen en spectaculaire watervallen: een autovakantie naar IJsland betekent een reis naar één van de meest ongerepte stukken natuur van Europa. En, waar je hét iconische noorderlicht kan aanschouwen. Benieuwd? Verken indrukwekkend IJsland met de auto!

Autovakantie IJsland

Waarheen op autovakantie in IJsland?

Een autovakantie in IJsland? Dat betekent IJslandse paarden, ruige bergmassieven met gletsjers en spectaculaire geisers: het zijn de typische kenmerken van IJsland, één van de meest ongerepte landen van Europa. En, ook één van de meest dunbevolkte landen: de indrukwekkende natuur laat zich namelijk niet door mensen temmen. Naast fenomenale watervallen en sneeuwrijke landschappen in Zuid-IJsland ontdek je hier niet alleen het iconische noorderlicht: ook actieve vulkanen laten -zo nu en dan- zien dat hun vuren nog lang niet gedoofd zijn.

En, wat te denken van de bijzondere, zwarte lavastranden en wilde walvissen spotten in Noord-IJsland? Huur je een auto voor een autovakantie naar IJsland? Dan staat deze trip garant voor avontuur. Avontuurlijk is het zeker, want dit land test graag je conditie uit. Wandel door de ruige bergmassieven die je een adembenemend uitzicht op besneeuwde bergen en vulkaankraters bieden. Of, ga sportief met een mountainbike. Laat je tijdens de tocht verwonderen door iconische warmwaterbronnen als Blue Lagoon. En, wat denk je van een stedentrip naar de kleurrijke hoofdstad Reykjavik? Pak je beste wandelschoenen dus maar vast in en zorg voor een warme jas, want met de auto naar IJsland staat voor een trip vol uitdagingen!

Wat nodig voor een vakantie naar IJsland?

Wil je met de auto naar IJsland? In principe zal je voor weinig verrassingen komen te staan, maar sommige punten zijn toch erg handig om even mee te nemen. Speciaal daarom hebben we wat tips op een rijtje gezet.

  • Voor zover bekend heeft IJsland geen milieuzones
  • IJsland maakt geen gebruik van tolwegen, maar wél van een toltunnel: dit is de Vadlaheiditunnel
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.
  • Buiten de steden kunnen verharde wegen plotseling overgaan in gravelwegen die onverhard zijn. Pas dus tijdig je snelheid aan om geen grip te verliezen en om zodoende gevaarlijke momenten zoveel mogelijk te voorkomen.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen naar IJsland met de auto? Maar, weet je alleen nog niet welke bestemming het gaat worden? Daarvoor helpen wij je graag! Wij staan je bij om een passende keuze te maken: van gezellig met het gezin tot een culturele stedentrip. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.