JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Hongarije - Met de auto naar Hongarije - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Hongarije

Middeleeuwse kastelen, oerbossen met watervallen en historische steden: je ervaart het met een autovakantie naar Hongarije. Ontdek de imposante natuurparken of laat jezelf meevaren via de Donaurivier voor een stedentrip in Budapest. In dit land valt genoeg te beleven! Wanneer ga jij het avontuur aan? Ga met de auto naar Hongarije!

Autovakantie Hongarije

Waarheen op autovakantie in Hongarije?

Een rondreis naar Hongarije met de auto? Daar is maar één antwoord op: zeker doen! Dit Oost-Europese land, gelegen naast Oostenrijk, is namelijk erg veelzijdig. Zo vind je hier eeuwenoude oerbossen en veel nationale parken, zoals het bekende Balatonmeer in Balaton Hoogland: het fenomenale, turkooisblauwe water is dan ook een waar paradijs voor watersporters. Tijdens je reis door het landschap van Hongarije ontdek je ook meteen het sprookjesachtige gehalte: verspreid over het land kom je op diverse heuveltoppen namelijk middeleeuwse burchten en kastelen tegen.

Wil je zoveel mogelijk culturele bezienswaardigheden zien? Ga dan voor een stedentrip in Budapest: van de luxe thermale badhuizen tot iconische hotspots als de Grote Markthal en de Sint-Stefanusbasiliek. En, de absolute parel van wereldformaat: het reusachtige parlementsgebouw! En, wist je trouwens dat Hongarije ook een behoorlijk aantal verschillende wijnregio's heeft? Tijd dus om snel meer van dit land te ontdekken. Ga snel voor een verrassende autovakantie naar Hongarije. Of, laat je inspireren voor een autovakantie naar deze prachtige steden in Centraal-Europa.

Wat nodig voor een autovakantie naar Hongarije?

Wil je met de auto naar Hongarije? Om je voorbereid naar oostelijk Europa te laten rijden, vind je hieronder wat handige tips om zo niet voor verrassingen te staan:

  • Over het algemeen zijn er geen milieuzones in Hongarije. Wel kun je te maken krijgen met het zogeheten smogalarm: dit betekent dat, door de smog, bepaalde type voertuigen uit de stad geweerd worden. Is er een smogalarm? Dan wordt dit minstens 1-2 dagen van te voren gemeld.
  • Voor het gebruik van autowegen in Hongarije heb je een vignet nodig: de controle is digitaal en gaat via het kenteken. Middels het vignet betaal je de tol die in dit land geheven wordt. Koop je het vignet niet digitaal, maar aan de grens? Dan word je aangeraden met Hongaarse forinten (munteenheid Hongarije), bankpas of creditcard te betalen – er kunnen namelijk hoge wisselkoersen gelden.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen naar Hongarije met de auto? En, weet je nog niet wat je precies zoekt? Wij helpen je graag om een passende keuze te maken, zoals een culturele stedentrip of juist een vakantie met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.