JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Wenen - Met de auto naar Wenen - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Wenen

Het is de geboortegrond van de Weense wals en de bakermat voor componisten als Mozart en Beethoven. En, de plek van de Weense Staatsopera: een autovakantie naar Wenen staat voor een stedentrip naar dé klassieke muziekstad van Europa! Bezoek de mooiste, barokke gebouwen en wandel door prachtige winkelstraten. Wanneer ga jij met de auto naar Wenen?

Autovakantie Wenen

Waarheen op autovakantie in Wenen?

Wil je met de auto naar Oostenrijk? Bereid je routeplanner dan maar voor op een stedentrip Wenen: hét klassieke hart van Europa. Wat Parijs voor kunstenaars is, is het imposante Wenen voor klassieke muzikanten. Al eeuwenlang vormt deze stad dé bakermat voor componisten. De omgeving van deze Wenen leent zich er dan ook perfect voor. Zo vind je in het oude centrum de mooiste architectuur in barokstijl, zoals het keizerlijk paleis de Hofburg. En, wist je dat je hier ook de 16e-eeuwse Spaanse Rijschool met de klassieke Lipizzaner paarden vindt? Of, wat te denken van de gotische kathedraal de Stephansdom?

In het historische centrum kom je eveneens tal van mooie boetiekjes en luxe winkels tegen om in rond  te snuffelen. Maar, ook trendy bars en gezellige restaurants, gelegen aan mondaine straten en statige pleinen. Een autovakantie in Wenen staat dus voor de mooiste, culturele activiteiten in hét muzikale hart van Europa. Laat deze klassieke stad dus niet langer op je wachten en stap snel in de auto naar Wenen. Of, laat je inspireren door deze populaire bestemmingen voor een wintersport- of autovakantie in Oostenrijk

Karinthië

Maak prachtige bergwandelingen

Ga skiën in Bad Kleinkirchheim

Ga watersporten op de meren

BEKIJK HET AANBOD

Salzburgerland

Wandel door idyllische Alpenweiden

Ontdek de mooiste skigebieden

Bezoek de hoofdstad Salzburg

BEKIJK HET AANBOD

Stiermarken

Uitzicht op glooiende heuvels

Bezoek Middeleeuwse kastelen

Wandel door idyllische wijngaarden

BEKIJK HET AANBOD

Wat nodig voor een autovakantie naar Wenen?

Wil je ontspannen reizen naar Oostenrijk met de auto, zoals een stedentrip naar Wenen? Voor Oostenrijk gelden bepaalde regels. Om die reden hebben wij alvast wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet.

  • Voor Oostenrijk heb je een vignet, ook wel een tolvignet, nodig: dit is een plaatje dat aantoont dat er voor jouw voertuig wegenbelasting is betaald. Deze kun je gemakkelijk aanvragen. Oostenrijk maakt namelijk veel gebruik van tolwegen.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.
  • Reis je voor wintersport naar Oostenrijk? Bekijk dan van te voren of winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden verplicht zijn.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Oostenrijk, zoals naar de klassieke hoofdstad Wenen? Zowel in de winter als zomer is dit een prachtige locatie. Maar, misschien weet je nog niet wat voor type reis je zoekt. Wij helpen je graag met het maken van de beste keuze: van sportief wintersport tot kindvriendelijke vakanties met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.