JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Groot-Brittannië - Met de auto naar Groot-Brittannië - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Groot-Brittannië

Hello and welcome to England! Het land van de chique countryside, massieve klifrotsen en het bruisende Londen: een autovakantie naar Groot-Brittannië staat voor een trip naar de mooiste culturele bezienswaardigheden en idyllische landschappen. En, de smaakvolste, Engelse thee tijdens een English breakfast. Wat zou jij graag willen ontdekken?

Autoreis Groot-Brittannië

Waarheen op autovakantie in Groot-Brittannië?

Glooiend groene heuvels vol heggetjes, idyllische cottage-huizen en lommerrijke bossen: het Engelse platteland is niet voor niets hét decor voor vele verhalen. Reis je met de auto naar Groot-Brittannië? Vergeet dan zeker niet goede wandelschoenen in te pakken: de uitgestrekte heuvels tot zelfs bergachtige natuur beloven je namelijk prachtige wandelavonturen! Van indrukwekkende klifrotsen in het zuiden tot sprookjesachtige oerbossen: ontdek en verken de mooiste natuurparken. En, maak zeker een stop om in een plaatselijke pub dé lokale specialiteiten te proeven. Een rondreis door Engeland met de auto brengt je natuurlijk niet alleen naar schilderachtige plattelandsdorpen. Groot-Brittannië staat namelijk ook bekend om haar bruisende steden. Denk aan het chique Londen met de Tower Bridge en Big Ben, maar ook het eeuwenoude Edinburgh, Belfast en Glasgow. Engeland leent zich, door de rijke geschiedenis vol culturele bezienswaardigheden, dan ook perfect voor onvergetelijke stedentrips. En, neem zeker de tijd om uitgebreid te genieten van de lekkerste Earl Grey thee. Is je navigatie ingesteld? Maak je klaar voor een indrukwekkende rondreis door Groot-Brittannië!

Wat nodig voor een autovakantie naar Groot-Brittannië?

Wil je een autorondreis door Groot-Brittannië maken? Bijvoorbeeld naar Noord-Ierland of het noordelijk gelegen Schotland? Om niet voor verrassingen te staan, hebben wij wat tips voor je opgesomd:

  • In Engeland rijd je aan de linkerkant en rechts haal je in.

  • Verschillende steden in Engeland en Schotland, zoals Londen, hebben milieuzones ingevoerd of zijn dat van plan binnenkort te gaan doen. In Noord-Ierland en Wales zijn hier vooralsnog geen plannen voor.

  • Over het algemeen zijn de autosnelwegen en andere wegen, bruggen en tunnels in Noord-Ierland en Groot-Brittannië vrij van tol. Slecht op enkele trajecten wordt wel tol geheven.

  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.

  • Rijd je op een smalle weg in de heuvels? Waar mogelijk dien je aan stijgend verkeer voorrang te geven.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen in Engeland met de auto, maar weet je nog niet precies welke bestemming het wordt? Geen probleem, want wij helpen je graag op weg om een passende keuze te maken, zoals gezellige gezinsvakanties tot culturele stedentrips. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.