JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Zuid-Engeland - Met de auto naar Zuid-Engeland - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Zuid-Engeland

Ruige klifrotsen, uitgestrekte weilanden, lange stranden en schilderachtige dorpjes: een autovakantie naar Zuid-Engeland betekent een trip naar een van de populairste gebieden in Groot-Brittannië! Hoe anders kan het ook, met idyllische cottages en het bruisende Londen? Ga je mee met de auto naar Zuid-Engeland om de lekkerste Earl Grey thee te proeven?

Autovakantie Zuid-Engeland

Waarheen op autovakantie in Zuid-Engeland?

Als Zuid-Engeland ergens bekend om mag staan, dan is het om het iconische landschap. Een rondreis door Groot-Brittannië met de auto laat je zien waarom! Het is het landschap waar de mooiste, witte klifrotsen, net als in Normandië en Bretagne, zich afwisselen met uitgestrekte weilanden. Een plek waar pittoreske dorpjes worden vormgegeven door kleine bruggetjes, schilderachtige cottagehuisjes en smalle straatjes. Het is dus knap lastig dus om dit gebied in enkele woorden samen te vatten! Maar, Zuid-Engeland is natuurlijk meer dan alleen iconische krijtrotsen, zoals in het natuurrijke Sussex. Eén van de mooiste gebieden van Groot-Brittannië is namelijk de Engelse Rivièra: deze wordt gevormd door het groene Devon en 'tropische' Cornwall.

Wacht even, tropisch? Een soort van! Dit stukje Engeland is namelijk warmer dan de rest van het land. Wel zo heerlijk als je uitgebreid op het strand wilt ontspannen! Wil je graag wat cultuur aan je reis toevoegen? Reis met de auto in Zuid-Engeland naar steden als Bournemouth, Bristol en natuurlijk het bruisende Londen. Maak je dus maar klaar voor de mooiste routes door Zuid-Engeland. En, laat je inspireren voor nog meer autovakanties in Engeland, zoals het prachtige Noord-Ierland!

Wat nodig voor een autovakantie naar Zuid-Engeland?

Ben je op zoek naar een autovakantie in Groot-Brittannië, zoals een rondreis door Zuid-Engeland? Hieronder vind je wat praktische tips om niet voor verrassingen te staan:

  • In Engeland rijd je aan de linkerkant. Rechts haal je in.
  • Verschillende steden in Engeland en Schotland, zoals Londen, hebben milieuzones ingevoerd of zijn dat van plan binnenkort te gaan doen. In Noord-Ierland en Wales zijn hier vooralsnog geen plannen voor.
  • Over het algemeen zijn de autosnelwegen en andere wegen, bruggen en tunnels in Noord-Ierland en Groot-Brittannië vrij van tol. Slecht op enkele trajecten wordt wel tol geheven.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.
  • Rijd je op een smalle weg in de heuvels? Waar mogelijk dien je aan stijgend verkeer voorrang te geven.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen in Engeland met de auto, maar is de bestemming of type reis nog onbekend? Wij staan graag voor je klaar om de juiste keuze te maken: van gezellige gezinsvakanties tot een culturele stedentrip. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.