JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Schotland - Met de auto naar Schotland - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Schotland

Halò! Welkom in het land van sprookjesachtige landschappen met ruige bergen. En, het meer van Loch Ness en Schotse Hooglanders: een autovakantie naar Schotland brengt je naar het natuurrijke noorden van Engeland. Hadden we ook al steden als Edinburgh en Glasgow genoemd? Tijd dus om dit land eens goed te verkennen. Ga met de auto naar Schotland!

Autovakantie Schotland

Waarheen op autovakantie in Schotland?

Al jarenlang heeft Schotland een grote aantrekkingskracht. Hoe kan dat ook anders met de indrukwekkende natuur en bruisende steden? Een rondreis door Schotland met de auto brengt je naar de mooiste plekken van dit noordelijk stukje Engeland. Alleen al denkend aan dit gebied zie je het typische landschap voor je: het zijn de ruige bergen, watervallen en heidevelden die zich afwisselen met uitgestrekte weilanden en grote meren. Een bekend voorbeeld is het fameuze meer van Loch Ness. Het is het landschap waarin je elementen als Harry Potters Hogwarts Express en de iconische Glenfinnan brug tegenkomt. En, natuurlijk de nieuwsgierige Schotse Hooglanders.

Ontdek tijdens je wandeltochten middeleeuwse burchten en kastelen, verscholen tussen mysterieuze rotsformaties. Maar, een autovakantie naar Schotland biedt meer! Wat denk je namelijk van bruisende steden als Edinburgh en Glasgow? Steden waar historische centra en kronkelende straatjes hun eigen verhalen vertellen. Proef in een traditionele pub ook zeker dé lokale dranken en specialiteiten. Klinkt een autovakantie naar Schotland jou als fijne doedelzakmuziek in de oren? Strik je veters dan maar goed voor avontuurlijke wandelingen. En, stel je navigatie in op een rondreis door Schotland: hét mysterieuze stukje Groot-Brittannië.

Edinburgh

Ontdek het Edingburgh Castle

Bezoek het Royal Botanic Garden

Struin door de Royal Mile

ONTDEK EDINBURGH

Groot-Brittannië

Beleef de bruisende hoofdstad Londen

Van de klifrotsen tot de Cotswolds

Ontdek Schotland & Noord-Ierland

ontdek groot-brittanniË

Londen

Ontdek de schitterende winkelstraten

Bezoek het Buckingham Palace

Struin door wijken Soho & Notting Hill

ontdek londen

Wat nodig voor een autovakantie naar Schotland?

Wil je een autovakantie in Engeland, zoals een rondreis door Schotland maken? Hieronder vind je enkele praktische tips voor een fijne vakantie naar Groot-Brittannië!

  • In Engeland rijd je aan de linkerkant. Rechts haal je in.
  • Verschillende steden in Engeland en Schotland, zoals Londen, hebben milieuzones ingevoerd of zijn dat van plan binnenkort te gaan doen. 
  • Over het algemeen zijn de autosnelwegen en andere wegen, bruggen en tunnels in Noord-Ierland en Groot-Brittannië vrij van tol. Slechts op enkele trajecten wordt wel tol geheven.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.
  • Rijd je op een smalle weg in de heuvels? Waar mogelijk dien je aan stijgend verkeer voorrang te geven.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen in Engeland met de auto? Maar, weet je alleen nog niet welk gebied je wilt verkennen? Wij helpen je graag om een passende keuze te maken voor je reis naar Schotland: van gezellige gezinsvakanties tot een culturele stedentrip. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.