Zonvakantie Kos-stad

Geen aanbod gevonden

Op basis van uw zoekopdracht is er helaas geen aanbod gevonden. U kunt hier uw zoekopdracht aanpassen.

Geen aanbod gevonden
Naar de accommodatie

Over Kos-stad

Genieten van de zon op een zandstrand, lopen in een prachtige haven en feesten in een bruisend nachtleven. Kos-stad is de badplaats voor de levensgenieter. Bovendien is Kos-stad de ideale startplaats voor excursies naar het binnenland van Kos of voor een boottocht naar de prachtige Turkse kust.

  • Vlieguren: 3,75 - 4 uur
  • Tijdsverschil: +1 uur

Hoogtepunten Kos-stad

Natuurlijk kunt u in Kos-stad uitgaan, maar de stad is zeker de moeite waard om verder te ontdekken. Door de combinatie van moderne winkelstraatjes en het centrum is de stad een mengelmoes van heden en verleden. Hier kunt u Kos pas echt ontdekken.

Bovendien leent de haven van Mandraki zich prima voor een boottocht naar de Turkse kust. U kunt er dagtochtjes maken en op de havenpromenade genieten van de vele cafés en restaurants die Kos-stad biedt.

De culturele liefhebber kan Kos-stad niet verlaten zonder een bezoek aan de beroemde boom van Hippocrates. Op het eiland Kos legde Hippocrates zijn eed af die artsen wereldwijd nog steeds afleggen. Onder de circa 14 m hoge boom gaf Hippocrates zijn leerlingen les.

Op vakantie naar Kos-stad

Kos-stad is de druk bezochtste badplaats van Kos, aan de noordoostkust van het eiland. Overdag kunt u genieten van het grote centrum of het oude pittoreske deel. Zonliefhebbers kunnen een verfrissende duik nemen in zee om daarna bij te kleuren op één van de drie zandstranden van Kos-stad.

's Avonds halen feestliefhebbers hun hart op. Met verschillende restaurants en cafés zijn er voldoende eetgelegenheden, maar vooral de vele discotheken en clubs zorgen voor een bruisend nachtleven. Kos-stad is geschikt voor een breed publiek. Maar in het hoogseizoen bezoeken veel jongeren de plaats.

Verrassend Kos-stad

Strandliefhebbers hebben de mogelijkheid om naar het uiterste westen van het eiland te gaan en de drukbezochte Bubble Beach en Paradise Beach te bezoeken.

De cultuurliefhebber maakt beslist een uitstapje naar de ruïnes van de vroegchristelijke basiliek in Agios Stefanos, aan de zuidkant van het eiland op ongeveer 35 km.

Het eiland is vooral in het noorden erg vlak. U kunt Kos prima per fiets verkennen.

Stranden Kos-stadKos-stad heeft vijf verschillende stranden. Het Kos-strand loopt over in het Lambi-strand. Het derde strand van Kos-stad is Psaldi-strand.  • Kos-strand ligt tussen de oude en nieuwe haven van Kos-stad. Het lange zandstrand (circa 900 m) heeft een steil aflopende zeebodem die bedekt is met zand. Op het strand kunt u ligbedden en -stoelen huren en zijn er douches. Geniet in de strandbars vooral van de verfrissende drankjes die Kos te bieden heeft.
  • Het Lambi-strand is het grootste strand van Kos-stad. Het zeer lange, drukke zandstrand (circa 2,5 km) ligt ten noorden van Kos-stad voor de wijk Lambi. De zeebodem loopt geleidelijk tot steil af en is bedekt met zand, keien en/of stenen. U kunt ligbedden en parasols huren op het strand. Er zijn een bar, restaurant, douches en toiletten. Dit strand staat onder strandbewaking.
  • Kos-stad telt als derde strand het Psaldi-strand.Dit lange strand (circa 500 m) ligt ten zuidoosten van Kos-stad.De zeebodem loopt steil af en is bedekt met zand, keien en/of steen. Ook op dit strand kunt u ligbedden huren en er zijn douches aanwezig.
  • Het Noord-strand is een zeer lang strand (circa 2,5 km) met keien, kiezels en zand. De zeebodem is bedekt met zeewier en loopt vrij snel af. Het strand ligt tennoordwesten van de wijk Lambi. Achter een deel van het strand is een smalle duinstrook en achter het hele strand loopt een vrij rustige kustweg. Van mei tot en met september kunt u ligbedden met een matras of een set van twee ligbedden (met matras) met parasol huren. Er zijn douches en toiletten en er is een bar en restaurant.
  • Het zeer lange Oost-strand(circa 1,5 km) bestaat uit fijngrind, kiezels en zand. De zeebodem loopt snel af. Het strand ligt ten zuidoosten van de plaats. Achter hetstrand ligt de drukke kustweg. Aan één kant van het strand ligt de nieuwe jachthaven. Het strand wordt onderbroken door een kleine pier van rotsblokken. In de zomermaanden kunt u ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten en diverse horecagelegenheden. Het strand heeft een blauwe milieuvlag. Het zeewater en strand zijn dus extra schoon.

Tips van uw reisadviseuse

In het hoogseizoen kan er aan de kust een stevige wind waaien, de Meltemi.

Eten en uitgaan Kos-stad

In het grote centrum van Kos-stad kunt u terecht op verschillende terrasjes en in sfeervolle restaurants. Geniet beslist eens van de authentieke Griekse keuken. Maar u kunt ook Spaans of Italiaans eten. Op het dorpsplein kunt u genieten van een ouzo (een sterke Griekse anijsdrank) of een ander Griekse lekkernij.

Kos-stad is dé uitgaansplek van Kos. Er zijn heel veel clubs en discotheken, en de 'Barstreet' is de grootste uitgaansstraat van Kos-stad. Tot in de vroege uurtjes is het nachtleven uitbundig. Daarnaast kunt u ook heerlijk vertoeven op de verschillende terrasjes en taverna's in het oude centrum van Kos-stad.

Tips van uw reisadviseuse

Probeert u ook eens een restaurant bezoeken in de Mandraki-haven. Tijdens een heerlijke maaltijd kunt u dan genieten van een prachtig uitzicht. Een aanrader voor wie goed uit wil gaan, is Club Heaven, één van de openluchtdiscotheken van het eiland.

Sport en excursies Kos-stad

Tips van uw reisadviseuse

Ligging Kos-stad

De omgeving van Kos-stad is vlak tot lichtglooiend. Het achterland is heuvelachtig en begroeid. Bovendien zijn er ook veel boomgaarden en akkers. Het vasteland van Turkije met de bekende plaats Bodrum ligt op circa 1 uur varen.

De kust van Kos-stad

Kos-stad ligt aan de noordoostkust van het eiland. De kust is vrij vlak en telt diverse stranden die voornamelijk uit zand, kiezels en/of keien bestaan, vooral op de zeebodem. Op de verschillende stranden kunt u ligbedden huren. Bij het Lambi-strand kunt u terecht in vele eetgelegenheden.

Van Nederland naar Kos-stad

De vliegtijd naar Kos bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Het vliegveld ligt op circa 23 km van het centrum van Kos-stad. De transfertijd is ongeveer 45 minuten.

Openbaar vervoer Kos-stad

Er is een busstation in Kos-stad. Daarvandaan is er een regelmatige busverbinding naar de plaatsen Agios Fokas, Marmari, en Tigaki. U kunt ook met de bus naar Kefalos, Kardamena, Anitmachia, Mastichari en Pili, deze bussen rijden minder frequent. Er rijden regelmatig bussen vanaf het grote centrum landinwaarts en verder richting het Oost-strand en via het Lambi-strand richting het Noord-strand.

Van mei tot half oktober vaart er onregelmatig een draagvleugelboot naar Rhodos, Kalymnos, Leros, Lipsi, Samos en Patmos in Griekenland en naar Bodrum in Turkije. Er vaart af en toe een ferry naar Rhodos en via Mykonos, Syros of Amorgos naar Piraeus. Ook vaart er soms een catamaran naar Symi, Rhodos, Kalymnos, Leros en Patmos.

Vanaf de burcht in Kos-stad kunt u in de zomermaanden met een groene toeristentrein langs de verschillende stranden en door beide centra van Kos-stad. Daarnaast rijdt er ook een blauwe toeristentrein naar het Asklepion. Deze trein vertrekt vanaf het toeristenbureau.

De taxi brengt u naar Psalidi, Tigaki of Kefalos.

Tips van uw reisadviseuse

Gaat u met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.
Opnieuw zoeken
Verfijn de resultaten
Reisduur
Type vervoer
Vertrekluchthaven
MeerMinder
Verzorging
MeerMinder
Type accommodatie
MeerMinder
Type verblijf
MeerMinder
Faciliteiten
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
Ligging
MeerMinder
Sterren
Aanbieder
Meer

sluiten Opslaan
Opslaan
moment geduld a.u.b.