Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Staten ×
    • Washington ×
    • Washington ×

Stedentrip Washington

Capitol Hill, het Witte Huis, Lincoln Memorial: dat is Washington DC! De hoofdstad van de Verenigde Staten kent een rijke historie, die je terugziet in de vele musea en monumenten. In de vele parken, waaronder Rock Creek Park, heb je de mogelijkheid om de drukte van de stad te verlaten. Alles wat je nodig hebt voor een prachtige stedentrip is in Washington DC te vinden!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Hoogtepunten Washington

Wat je zeker niet wilt missen, is het Witte Huis. Helaas is een bezoek, na de aanslagen op 11 september 2001, moeilijk te regelen. Hiervoor dien je een aanvraag te doen bij een overheidsinstantie.

Het Pentagon ligt buiten het centrum in Virginia en was ook een doelwit op 11 september. Door de enorme omvang van het gebouw, blijft het de moeite waard om hier even langs te gaan.

De National Mall is een groot open park, middenin de stad. Hier vind je veel historische bezienswaardigheden. Aan de ene kant zie je het Witte Huis en aan de andere kant het Capitool.

Vanaf de trappen van het Lincoln Memorial sprak Martin Luther King in 1963 de beroemde woorden: ‘I have a dream’. Je vindt dit monument op de National Mall. Hier vind je tevens vele musea.

Op vakantie naar Washington

Washington DC ligt aan de oostkust van de Verenigde Staten, tussen de staten Maryland en Virginia. De stad werd speciaal ontworpen om als hoofdstad te dienen van dit machtige land. Voor iedereen is er iets te beleven: het rijke en boeiende verleden heeft veel musea en monumenten opgeleverd!

Natuurlijk is er het Witte Huis, de ambtswoning van de president van de Verenigde Staten. De hoofdstad is tevens het centrum van de politieke macht. Verder zijn er belangrijke monumenten zoals het Lincoln en Jefferson Memorial. Wanneer je even genoeg hebt van de drukte van de stad, dan kun je een rustig park opzoeken. Een voorbeeld hiervan is Rock Creek Park, waar je vele recreatiemogelijkheden vindt.

Ben je met het hele gezin op bezoek in Washington? Dan is Washington Zoo een aanrader. De toegang is gratis dus je kunt gerust even een kijkje nemen bij de bekende reuzenpanda’s. De dierentuin bestaat uit 2 delen, namelijk het park zelf en een researchcentrum. Je vindt de Zoo in Rock Creek Park.

Als je in een korte tijd de stad wilt verkennen, maak dan een rondrit in de rode dubbeldekker die je door de stad vervoert. Je kunt in- en uitstappen wanneer jezelf wilt en zo dus op uw gemak de stad gaan ontdekken!

Ligging Washington

Washington ligt in het oosten van de Verenigde Staten (en is speciaal ontworpen en aangelegd om te dienen als hoofdstad). De stad heeft een oppervlakte van circa 177 km² en behoort tot het District of Columbia. Dit district hoort niet bij een staat. In het oosten en noordwesten grenst Washington aan de staat Maryland. In het westen grenst het aan Virginia. Je vindt drie belangrijke rivieren in deze stad, namelijk de Potomac, de Anacostia en de Rock Creek.