Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Staten ×
    • Miami ×
    • Miami ×

Ooooh, Miami! De zon, de wuivende palmen, de zee en de cruiseschepen onder een strakblauwe lucht. Shirts met felle prints, Cubaanse sigaren en zuidelijke accenten! Voel deze stad, vibrerend in de vochtige zomerhitte of in de warme winterzon. Zwoel en uitdagend, trendy en apart, Amerikaans en Spaans! Dit is Miami, de Sunshine State’s zonnigste stad!

Lees meer

Hoogtepunten Miami

Flaneer langs Ocean Drive (Miami Beach) en geniet van de schitterende Art Deco-gebouwen, prachtige terrassen en trendy winkels. Bewonder het uitzicht over de Atlantische Oceaan vanaf het South Beach: overdag een hotspot voor zonaanbidders, ’s avonds dé plek voor een romantische wandeling. Het strand van Miami Beach is één van de beste in de wijde omgeving. Een schone zee, een breed, wit zandstrand en het zeewater altijd op een goede temperatuur: beter kan niet!

Bezoek het Holocaust Memorial in het CANDO-district (Cultural Arts Neighborhood District Overlay). Het Memorial is één van de meest intrigerende monumenten die ter nagedachtenis aan de Holocaust is opgericht. De kracht van het monument, bestaand uit een indrukwekkende beeldentuin, is nauwelijks in woorden te vatten. Het dominante beeld stelt een hand voor die naar de hemel reikt, met op de arm een Auschwitz-nummer, en 130 mensen aan de arm in verschillende stadia van angst. Daarvandaan de naam: The Sculpture of Love and Anguish.

Maak een trip naar de Everglades, het grote moerasgebied ten zuidwesten van Miami. ‘Vlieg’ door het moeras op een airboat! Griezel van de alligators en bewonder de pelikanen, flamingo’s en manatees (zeekoeien)! De Everglades liggen in het zuidwesten van Florida op circa 40 km van Miami. Volg de Florida Turnpike South, die ter hoogte van Florida City samenvoegt met de US 1, en geniet van deze ‘road trip’!

Op vakantie naar Miami

Miami, de ‘hottest town’ in het zuiden van Florida, is de thuishaven van een groot aantal nationaliteiten, met als hoofdmoot de Amerikaanse, Mexicaanse en vooral Cubaanse nationaliteiten. Niet voor niets heet de meest Spaanse wijk ‘Little Havana’! Aan alles kun je merken dat de Latijns-Amerikaanse invloed groot is: Spaans wordt bijna meer gesproken dan Engels, er hangt een sfeer die in de meeste Latijns-Amerikaanse steden niet zou misstaan en op straat komen de swingende muziek en typische etensgeuren je tegemoet! Miami ligt op de zuidoostpunt van het vasteland van Florida.

Miami is daarnaast een zakenstad, van grote kantoren in het business district. De skyline van Miami wordt over het algemeen dan ook gezien als één van de mooiste van het land. Of in ieder geval de meest kleurrijke! Met als absoluut en onmiskenbaar symbool de Nations Bank Tower (1987, 52 verdiepingen), die ’s avonds prachtig verlicht is!

Maar Miami is ook de stad van cultuur, uitgaan en winkelen, met schitterende stranden op slechts een steenworp afstand, in Miami Beach. En prachtige, karakteristieke koraaleilanden in het zuiden, de Florida Keys. Dit is hét verzamelpunt van rijken en kunstenaars, en alles wat daar tussen zit! Kortom, Miami moet je gezien hebben!

Ligging Miami

Miami ligt op de zuidoostpunt van het vasteland van Florida, aan de Atlantische Oceaan. Lange zandstranden en tropische begroeiing kenmerken de kust voor Miami. Het achterland is zeer vlak en groen. Naar het zuidwesten toe spreiden zich moerassen uit, onderdeel van de Everglades (Nationaal Park). Hier leven tal van bijzondere diersoorten, zoals de alligator, manatee (zeekoe), groene schildpadden, panters en diverse vogelsoorten. Ten zuiden van Miami ligt een reeks eilanden, de Florida Keys genoemd, die met een lange weg en veel bruggen aan elkaar verbonden zijn. Een deel valt onder het Biscayne National Park.

Miami is een uitstekende plek om uitgebreid te winkelen. Dé winkelbuurt ligt rond Lincoln Road in South Beach. Alle straten zijn hier autovrij. Er zijn kledingwinkels, kunstgalerijen, boetieks van bekende ontwerpers en verschillende warenhuizen.

Meer plekken om te winkelen in Miami
- Miracle Mile is een andere winkelbuurt maar wel wat prijziger.
- Dolphin Mall is het grootste winkelcentrum van Miami.
- Een ander groot winkelcentrum is Aventura Mall.
- La Epoca is een bekend warenhuis voor mannen- en vrouwenmode.
- Elke zaterdag en zondag is er een vlooienmarkt genaamd Opa Locka- Hialeah Flea Market.