Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Verenigde Staten ×
  • Californie ×

Vakantie Californie

Californië is 'the Golden State', een naam die niet misstaat voor de fraaie zandstranden. Het is de thuisbasis van de Hollywoodsterren. Californië barst uit zijn voegen van het 'natuurgeweld'. Je vindt hier niet alleen de hoogste boom ter wereld, maar ook de heetste plek van de VS. Er zijn woestijnen, gletsjers, bergketens, meren en stranden. De cultuur verrast ten slotte iedere reiziger.

Lees meer

Op vakantie naar Californië

Californië is één van de grootste staten van de Verenigde Staten en bovendien een hele veelzijdige. De staat, aan de westkust van de Verenigde Staten, heeft bekende trekpleisters als Los Angeles, San Francisco en San Diego. Hier kun je niet alleen dagen door de stad dwalen en allerlei attracties bezoeken, maar ook heerlijk zonnen en sporten aan de goudgele zandstranden. 

Natuurliefhebbers kunnen niet om Californië heen. Je vindt er diverse National Parks (NP). Je kunt fantastische natuurwandelingen of paardrijdtochten door de parken maken. 's Winters kun je skiën bij Lake Tahoe, terwijl je er 's zomers kunt zwemmen en watersporten.

Californië heeft enkele zeer indrukwekkende musea, zoals het LACMA, één van de beste kunstmusea in de Verenigde Staten, het J. Paul Getty Museum en San Francisco Museum of Modern Art. Ook staan er in de staat fraaie bouwwerken, zoals Hearst Castle, de privé-speeltuin en museum van mediamagnaat W. R. Hearst. 

De staat is ook een waar paradijs voor pretparkliefhebbers. In en rond Los Angeles, Orange County en San Diego vind je een grote concentratie pretparken en dierenparken. Wat dacht je van parken als SeaWorld, Disneyland, Knott's Berry Farm of Universal Studio's? Deze parken staan garant voor een dagje plezier voor jong en oud! 

De staat Californië is een waar vakantieparadijs. Het goede klimaat, de stranden, de pretparken en de natuur; alles is gericht op optimaal vakantieplezier. Je kunt er steden bezoeken, zonnebaden, rondreizen, pretparken bezoeken, de natuur ontdekken en winkelen. Niemand hoeft zich hier te vervelen!

Cultuur Californië

In Californië vind je diverse culturele bezienswaardigheden. Hieronder een selectie:

 • Californië heeft prachtige kunstmusea, waaronder het LACMA in Los Angeles, het Oakland Museum, het MOMA (Museum of Modern Arts) in San Francisco en twee J. Paul Getty-musea.
 • In de Bay Area is één van de grootste trekpleisters de Victoriaanse architectuur. Je ziet er ook veel historische gebouwen, die zijn ontworpen door Californische architecten als Willis Polk en Bernard Maybeck. In Berkeley staat de First Church of Christ Science, een mooi voorbeeld van de Arts & Crafts-ontwerpen van Maybeck.
 • In het Chumash Painted Cave Historic Park bij Santa Barbara zie je zeldzame schilderingen van het Chumash-volk.
 • Het Columbia State Historic Park is een gerestaureerde goudzoekerstad, waar je kunt zien hoe de goudzoekers in de eeuw van de rijkdom (19e eeuw) leefden en werkten.

Natuur

Californië heeft een groot aantal Nationale Parken, die ieder uniek zijn:

 • Het bekendste natuurpark van Californië is misschien wel Yosemite National Park, bekend van de tekenfilmserie Yogi Bear. Naast de altijd groenblijvende bossen, granieten rotswanden en uitgestrekte bergweiden kent dit park een aantal attracties. Vanaf de Tunnel View heb je een spectaculair uitzicht op de steile wand van El Capitan, de waterval Bridalveil Fall en het kenmerkende silhouet van de Half Dome, het symbool van Yosemite. Vanaf Glacier Point heb je een adembenemend panorama van Yosemite Valley.
 • Onvergetelijk is de zinderende hitte in Death Valley. Dit is één van de heetste plekken van de Verenigde Staten. Vanaf Dante's View op circa 1650 m zie je de hele vallei. Artist's Palette heeft schitterende kleuren die zijn ontstaan door de ertsafzettingen en vulkanisch as. Het laagste punt van Death Valley ligt circa 85 m beneden zeeniveau en heet Badwater. Hier ziet je een meertje met enorm zout water. De hitte in het park is hier het grootst.
 • In Sequoia en King's Canyon National Park staan de grootste levende bomen ter wereld, de sequoia's. De grootste, General Sherman, is ongeveer 84 m hoog en heeft een stamomvang van circa 11 m. De boom groeit nog steeds ongeveer 1 cm per jaar. De op twee na grootste boom is General Grant, ook bekend als nationale kerstboom vanwege de vorm van zijn kruin. In het park leven bovendien bruine beren, die je 'met wat geluk' tegen kunt komen tijdens een wandeling.
 • In Zuid-Californië groeit de beroemde 'Joshua Tree'. Rondom deze boom is het Joshua Tree National Park gevormd. De boom dankt zijn naam aan een groep mormoonse pioniers die in de kromme takken de uitgestrekte armen van de Bijbelse figuur Jozua zagen. De boom komt alleen in dit gebied voor.
 • In Redwood National Park staan de grootste sequioa-oerbossen ter wereld. Hier staat de hoogste boom ter wereld van circa 112 m hoog. In het gebied leven spechten, bosuilen, muildierherten en eekhoorns.

Ligging

Californië is qua inwonertal één van de grootste staten van de Verenigde Staten en heeft een oppervlak van circa 411.050 km². Hiermee is de staat ongeveer even groot als Paraguay. De staat ligt van noord naar zuid uitgestrekt langs de westkust van het land.

Californië grenst in het westen aan de Grote of Stille Oceaan. In het noorden grenst de staat aan Oregon, in het oosten aan Nevada en Arizona en in het zuiden aan Mexico. De hoofdstad is Sacramento. De bijnaam van de staat is, heel toepasselijk, the Golden State.

Bezienswaardigheden Californië

Als je in Los Angeles landt, kun je deze stad ook direct verkennen. De grens tussen kunst en kitsch is vaag in deze wereldstad. Je vindt er indrukwekkende musea, zoals het LACMA (LA County Museum of Art), naast de pracht en praal van Hollywood. Maak een rondrit langs de huizen van bekende Amerikanen of wandel over de befaamde Walk of Fame op Hollywood Boulevard. Ga shoppen in Rodeo Drive of mensen kijken op de stranden rondom de stad.

San Francisco is een stad met een heel eigen sfeer. De stad is gebouwd op heuvels, waardoor er sterk hellende straten zijn. Stel je kuiten op de proef en beklim deze steile straatjes met als bekendste Lombard Street. Je kunt de stad ook vanuit de historische Cable Car bekijken. Struin door China Town of het indrukwekkende Financial District en breng een bezoek aan de zeeleeuwen bij Pier 39 op de Fisherman's Wharf. Maak een boottocht naar Alcatraz en vaar onder de indrukwekkende Golden Gate Bridge door. Kun je niet kiezen wat je in deze veelzijdige stad wilt doen? Rijd dan de 49-Mile Scenic Drive en mis geen enkele bezienswaardigheid!

Wie in Californië is, kan niet om de prachtige natuurparken heen. Ga op zoek naar de oudste levende boom ter wereld in Sequoia en King's Canyon National Park, beklim de steile wand van El Capitan in Yosemite of waan je in de grootste openlucht sauna van de Verenigde Staten in Death Valley National Park. Welk park je ook kiest, je zult er altijd van genieten.

Verrassende Highlights in Californië

Californië is naast Florida ook een echte pretparkstaat. Stap in de sprookjeswereld van Disneyland of beleef knotsgekke avonturen in Knott's Berry Farm. Maak kennis met orka Shamu in SeaWorld San Diego of bezoek de San Diego Zoo in het indrukwekkende Balboa Park.

Als je toch in San Diego bent, mag je de Gaslamp Quarter niet overslaan. In 1980 is dit gebied uitgeroepen tot National Historic District. Je ziet er historische gebouwen, waaronder de Old City Hall uit 1874 en de Louis Bank of Commerce uit 1888. In het district vind je bovendien veel winkels, eet- en drinkgelegenheden. 's Avonds is het een drukte van belang in deze gezellige straten.

Californië leent zich uitstekend voor leuke dagtochten, zoals de 17-Mile Drive over Monterey Peninsula met spectaculaire uitzichten, een woeste branding en interessante flora. Of maak een rondrit door het wijngebied van Napa Valley. Proef hier de wijnen en bezoek een uniek stukje Petrified Forest (versteend woud).

Praktische Tips voor je vakantie naar Californië

Hoelang is het vliegen naar Californië?

Californië is meestal tussen de 11 en 11,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Californië?

Het tijdverschil van Californië is in de wintertijd -8 en in de zomertijd -9 uur.

Wat is de route van Nederland naar Californië

Er zijn directe vluchten vanuit Nederland naar Los Angeles. De gemiddelde vliegtijd vanuit Nederland is ongeveer 11 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Californië?

In de grote steden, zoals Los Angeles, San Francisco en San Diego zijn er uitstekende openbaarvervoersmogelijkheden met tram, bus, metro, veerboot of kabelwagens. Deze kunnen in de spitsuren erg druk zijn.

Ook taxi's en pendelbussen zijn erg handig als jezelf door de steden wilt verplaatsen. De pendelbussen zijn vaak sneller dan de bussen en goedkoper dan taxi's. Alle taxi's (cabs) hebben een meter. De prijs wordt naast de gereden afstand ook beïnvloed door de wachttijd (bijvoorbeeld files). Hierdoor kan de prijs voor eenzelfde traject verschillen. De taxichauffeurs verwachten vaak een fooi van 15%.

Tussen de grote steden zijn redelijke treinverbindingen. Amtrak verzorgt de direct langeafstandsverbindingen van Los Angeles naar Chicago, Seattle, Albuquerque en San Antonio. Het spoorwegnetwerk van Californië is opgedeeld in drie delen: San Diego (tussen San Diego en Santa Barbara), de Capitol (tussen San Jose en Sacramento) en de San Joaquin (tussen Emeryville en Bakersfield).

Tussen San Jose en San Francisco rijdt de Caltrain, de Coast Starlight Connection verbindt San Luis Obispo en Santa Barbara en LA Metrolink en de Coaster rijden tussen San Diego en Oceanside.

Heel Californië wordt bediend door de snelle langeafstandsbussen van Greyhound. Als je meer tijd hebt, kun je de bussen van Green Tortoise nemen. De naam zegt genoeg.

Er bestaan bootverbindingen van Los Angeles naar Santa Catalina Island en langs de San Francisco Bay. De meeste veerboten vervoeren wandelaars en fietsers, maar geen motorvoertuigen.