Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Staten ×
    • Californie ×
    • Los Angeles ×

Stedentrip Los Angeles

The city of angels: Los Angeles heeft veel te bieden. Een wandeling over Rodeo Drive of in Beverly Hills met de vele boetiekjes vol haute couture? Een bezoek aan het originele Disneyland in het nabijgelegen Anaheim of Hollywood? Het kan allemaal! Geniet ook op de stranden van Santa Monica en Venice, maak een wandeling over de boardwalks en bewonder het prachtige uitzicht op de Stille Oceaan!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Los Angeles

Los Angeles, de op één na grootste stad van de Verenigde Staten, ligt in het zuidwesten van Californië aan de westkust van het land. 

De stad bestaat uit talloze stadsdelen en county’s, en de bevolking is een samensmelting van verschillende religies en afkomst. Breng een bezoek aan Koreatown, Chinatown of Little Tokyo en waan je even in Azië! Beverly Hills en Melrose zullen je het gevoel geven in een soapserie gestapt te zijn, de wereldberoemde Sunset Boulevard belooft een prachtige rit naar deze bekende delen van de stad.

Bij Los Angeles gaan de gedachten automatisch uit naar films, sterren en Hollywood. De stad is veelvuldig het decor geweest van speelfilms, en de Walk of Fame en de karakteristieke letters – de Hollywood Sign - geven je het gevoel iets dichter bij jouw favoriete acteurs te zijn. 

Naast de wijken en het sterrendom biedt de stad je ook diverse musea, een prachtig beeldenpark en verschillende sportstadions waar bekende sportteams zoals de LA Lakers (basketbal) hun wedstrijden spelen.

Tussen 5th Street en Grand Street vind je een heel ander Los Angeles: het historisch stadscentrum El Pueblo, dat er nog steeds zo uitziet als in de jaren ’30. Je ziet hier een stukje Mexico met authentieke gebouwen midden tussen de wolkenkrabbers!

Los Angeles kan overweldigend zijn, maar geen nood! De stranden van Malibu, Santa Monica, Venice en Laguna zijn een prachtige bestemming voor een dagje strand. Venice Beach ken je ongetwijfeld van verschillende televisieseries en films.

Ligging

Los Angeles ligt in het zuidwesten van Californië, aan de westkust van de Verenigde Staten. De stad is ontstaan aan de Los Angelesrivier, en ligt samen met een aantal andere plaatsen op de vlakte waar de rivier veel ruimte had. Dit gebied wordt de Los Angeles Plains genoemd.

De kust bestaat uit prachtige stranden, deze liggen aan de Stille of Pacifische Oceaan.

Bezienswaardigheden Los Angeles

Natuurlijk bezoekt je Hollywood als je in LA bent! De Walk of Fame, de filmstudio’s en de Hollywood Sign moet je gezien hebben. Een wandeling over Hollywood Boulevard brengt je bij Grauman’s Chinese Theatre, een historisch filmtheater.

Via Sunset Boulevard of Santa Monica Boulevard maak je een prachtige rit naar het centrum van het sterrendom: Beverly Hills! Met een beetje geluk loop je een bekende acteur of actrice tegen het lijf. In de tussentijd kun jezelf laten omringen door rijkdommen, luxe artikelen en de grote merknamen, onder andere op Rodeo Drive, tevens bekend van de film Pretty Woman. Het deel tussen Wilshire Boulevard en Santa Monica Boulevard bevat de meest exclusieve winkels.

Genoeg van de sterren, de luxe en meer zin in een frisse duik? Dat is heel goed mogelijk aan de stranden op korte afstand van downtown LA. Ook deze zijn bekend van diverse televisieseries en films, maar de stranden en de schitterende zee zijn echt! Venice Beach, Santa Monica, Malibu en Laguna Beach bieden je wandelpromenades, livemuziek, een kermis aan zee en natuurlijk verschillende (water)sportfaciliteiten.

Verrassende Highlights in Los Angeles

Behalve glitter en glamour vind je in LA ook diverse musea, met werken van grote kunstenaars zoals Van Gogh en Picasso. In het Los Angeles County Museum of Art kun je ook een schitterende collectie beelden van Auguste Rodin bewonderen. Het Museum of Contemporary Art laat  schitterende werken zien van modernere kunstenaars zoals Jean-Michel Basquiat, Willem de Kooning en Piet Mondriaan.

Voor de kleintjes (en volwassenen) is Disneyland in Anaheim dé attractie die niet mag missen tijdens een verblijf in LA! Dit Disneyland, op circa 45 minuten rijden, bestaat uit drie delen, en is ontstaan in de jaren ’50. Om te kunnen wedijveren met het park in Florida is het park behoorlijk onder handen genomen met een goed resultaat. De California Adventure was de eerste uitbreiding op het oorspronkelijke park, met superspectaculaire achtbanen en wildwaterbanen. Deze uitbreiding stelt delen van Californië voor. Downtown Disney ligt precies tussen Disneyland en California Adventure in, en biedt vooral veel terrasjes, winkels en restaurants. Een goede plek om even uit te rusten van alle attracties!

Op het terrein van UCLA, de Universiteit van Californië – Los Angeles kun je een prachtige beeldencollectie bewonderen. Dit beeldenpark is in 1967 gesticht, het telt nu circa 70 kunstwerken van onder andere Henri Matisse, Jean Arp en Alexander Calder.

Praktische Tips voor je vakantie naar Los Angeles

Hoelang is het vliegen naar Los Angeles?

Los Angeles is meestal tussen de 12 en 13 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Los Angeles?

Het tijdverschil van Los Angeles is in de wintertijd -8 en in de zomertijd -9 uur.