Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×
    • Titreyengol ×

Vakantie Titreyengol

Met een zeer gevarieerd winkelaanbod, vele uitgaansgelegenheden en een prachtig strand biedt Titreyengöl je een ontspannen zonvakantie. Overdag kun je wandelen door de prachtige omgeving van de badplaats of naar het bruisende Side. 's Avonds staat een heerlijke maaltijd op je te wachten in één van de sfeervolle restaurantjes. In Titreyengöl zul jezelf zeker amuseren. Dit vakantieoord is top!

Lees meer

Op vakantie naar Titreyengöl

De toeristische badplaats Titreyengöl is bebouwd met de meest luxueuze accommodaties die je zeker kunt waarderen. In de prachtige omgeving zijn vele wandelmogelijkheden. En op korte afstand van de grote badplaats Side heb je genoeg excursiemogelijkheden.

Overdag kun je heerlijk bruin worden op het lange zandstrand. Wil je afkoelen, dan is de helderblauwe zee binnen handbereik. In het centrum van Titreyengöl vind je vele Turkse restaurantjes, maar je kunt er ook terecht voor andere Europese gerechten. De terrasjes en bars van Titreyengöl maken van het centrum een sfeervol geheel.

Deze mooie badplaats ligt op circa 68 km ten oosten van de luchthaven van Antalya, aan de zuidkust van Turkije. De plaats is zeer geschikt voor een onbezorgde vakantie in het zonnige Turkije.

Hoogtepunten Titreyengöl

In de omgeving komen veel zeeschildpadden voor. Vooral in de baai van Side, op ongeveer 8 km, zijn er veel te zien. Er worden boottochten georganiseerd om de schildpadden in de zee te bekijken. Ook bestaat er een grote kans dat je deze schitterende schepsels kunt bewonderen in de haven en bij het strand van Side.

Om het Turkse landschap te ontdekken is een jeepsafari een geweldige ervaring. De prachtige natuur en mooie vergezichten in het Taurusgebergte zijn een lust voor het oog. Daarnaast gaat de safari langs verschillende bezienswaardigheden. Vaak eindigt het avontuur met een smakelijke maaltijd uit de Turkse keuken.

Naast de schitterende baai van Side heeft de bruisende stad ook een historisch centrum. Zo kun je nog vele overblijfselen zien van de oude Romeinse stad, waaronder een groot amfitheater midden in het oude centrum.
Titreyengöl is een goede locatie voor wandelaars. De omliggende bossen en de landelijke omgeving hebben mooi aangelegde wandelpaden. Wandelend over de paden, door de bossen, langs het meer en naar het nabijgelegen plaatsje Manavgat krijg je ook een goed beeld van het dagelijkse leven in een klein Turks plaatsje.

Breng ook een bezoek aan de fantastische watervallen van Manavgat. In het mooie recreatiepark kun je genieten van de fraaie flora en fauna van dit kleine plaatsje.

Ligging Titreyengol
Titreyengöl ligt in een mooie groene en bosrijke omgeving met voornamelijk pijnbomen. Ongeveer 4 km landinwaarts ligt het plaatsje Manavgat met een natuurgebied waar je mooie watervallen kunt ontdekken. Nog verder landinwaarts liggen de besneeuwde toppen van het Taurusgebergte. De plaats ligt op circa 8 km van de grote badplaats Side.

Stranden Titreyengöl

Titreyengöl ligt aan een vrijwel vlakke kuststrook met een lang strand. Het lange strand van de plaats is meestal alleen toegankelijk voor gasten van de grote accommodaties die net achter het strand liggen. Geniet op het prachtigen strand van Titreyengöl: Het zeer lange Titreyengöl- strand (circa 2 km) ligt voor de gehele badplaats. Het strand bestaat voornamelijk uit fijngrind en loopt door tot buiten de plaats. De zeebodem loopt snel af. Je kunt er ligbedden met matrassen huren, en gebruik maken van parasols en zonne/windschermen. Daarnaast zijn er douches, kleedcabines en toiletten aanwezig. Bovendien kun je ook een heerlijke massage krijgen op dit prachtige strand. Omdat het strand uit fijngrind met grind en kiezels bestaat is het aan te raden waterschoenen mee te nemen of in Titreyengöl aan te schaffen.

Eten en uitgaan in Titreyengöl

Smaakvol dineren is in Titreyengöl zeker mogelijk. De plaats heeft een aantal uitstekende restaurants die naast Turkse gerechten ook een internationale kaart hebben. De gelegenheden hebben meestal een terras en je kunt er ook terecht voor een glaasje.

De grote accommodaties hebben vaak voldoende eigen uitgaansgelegenheden. Hierdoor is het uitgaansleven in het centrum relatief rustig. De badplaats heeft wel een discotheek en een discobar.Voor wie drukker uitgaansleven wenst, is Side een uitstekende mogelijkheid.

Vliegtijd

De vliegtijd naar Antalya bedraagt circa 4 uur. Het vliegveld ligt op ongeveer 68 km van de plaats en de transfertijd bedraagt circa 1 uur en 30 minuten.

Openbaar vervoer

Vanuit Titreyengöl vertrekken er regelmatig minibusjes (dolmusbusjes) naar Manavgat, Sorgun en Side. Deze busjes zijn vaak van particulieren en brengen je voor weinig geld naar de bestemmingen.

Met de taxi kun je vanuit Titreyengöl Side, Alanya, Antalya en het ziekenhuis van Manavgat.