Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×
    • Mahmutlar ×

Vakantie Mahmutlar

Op het lange zandstrand van Mahmutlar is altijd een plaatsje onder de zon. Ook kun je vanuit Mahmutlar mooie excursies maken, zoals spannende jeepsafari’s en leuke boottochten. De Turkse badplaats ligt in de schaduw van het oude Alanya en bied je een heerlijk ontspannen zonvakantie. Rustzoekers die er af en toe op uit willen, vinden in Mahmutlar de ideale vakantieplek! Kom en geniet van Turkije!

Lees meer

Op vakantie naar Mahmutlar

Mahmutlar is een levendige badplaats in het oosten van de Turkse Rivièra. Dit sfeervolle stadje ligt op ongeveer 145 km van het vliegveld van Antalya. In het gezellige centrum vind je diverse bars, restaurants en een groot aantal winkels.

Het lange Mahmutlar-strand bied je een ontspannen zonvakantie en in de prachtige omgeving kun je genieten van schitterende uitzichten over de Turkse Kust. Bovendien kun je vanuit Mahmutlar leuke excursies maken zoals naar de grote badplaats Alanya, op circa 12 km afstand.

Avontuurlijk op stap, ontspannen op het strand, zwemmen in de Middellandse Zee: in Mahmutlar kan het allemaal. Daarom wordt de plaats bezocht door een gemengd publiek.

Hoogtepunten Mahmutlar

De oude stad van Alanya ligt op ongeveer 12 km afstand. De citadel van Alanya torent hoog boven de plaats uit, op een heuvelachtig schiereiland. Het door de Seltsjoeken gebouwde fort had ooit ruim 140 torens en een muur van meer dan 6 km. Nu kun je nog een aantal torens, poorten en historische gebouwen zien binnen de citadel. Een onvergetelijk stukje cultuur aan de Turkse Rivièra.

In Alanya kun je het huis bezoeken waar Atatürk in 1935 een nacht heeft doorgebracht. Het is nu een museum waar enkele eigendommen van Atatürk te vinden zijn. Daarnaast is in het huis goed te zien hoe een welvarende Turkse familie in die tijd leefde.

Eén van de medische wonderen van Turkije zijn de druipsteengrotten van Damlatas, op circa 12 km afstand van Mahmutlar. Deze grotten worden massaal bezocht door astmapatiënten. De patiënten worden op doktersadvies naar de vochtige grotten gestuurd. ’s Ochtends zijn de grotten dan ook gereserveerd voor deze mensen. Als je de grotten bezoekt, kun je fantastische foto’s maken van de stalactieten en stalagmieten die wel miljoenen jaren oud zijn.

Ligging

De groene landelijke omgeving van Mahmutlar wordt ook wel de 'tuin van Alanya' genoemd. Langs de kust is de plaats vrij vlak, verder landinwaarts wordt het gebied glooiend en heuvelachtig met authentieke bebouwing en kassen en akkers. Hier zijn veel bananenplantages, tomatenplanten, citrusbomen, maïsvelden en auberginestruiken. In de verte ziet je de hoge bergen van het Taurusgebergte.

Stranden Mahmutlar

Mahmutlar ligt in het uiterste oosten van de Turkse Rivièra aan een glooiende groene kuststrook. Voor de plaats ligt een kilometers lang strand, met rotsachtige uitlopers van het Taurusgebergte.

Bezoekers van Mahmutlar roemen vooral het schitterend lange zandstrand: Het zeer lange Mahmutlar-strand (circa 4 km) bestaat voornamelijk uit fijngrind, keien en zand. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met rotsplateaus en stenen. Op een aantal plaatsen zijn pieren of houten aanlegsteigers met trapjes om in zee te komen en het strand wordt onderbroken door een droge rivierbedding. Op het strand kun je hangmatten, ligbedden, matrassen en parasols huren. Bovendien zijn er bijzettafels, douches, toiletten en enkele horecafaciliteiten.

De branding van het strand bij Mahmutlar is vrij ruw en de zee is vaak wilder dan in naastgelegen plaatsen. Hierdoor is het strand minder geschikt voor kleine kinderen.

Eten en uitgaan

Altijd al de Turkse keuken willen proeven? Mahmutlar heeft in het centrum en langs de kustweg verschillende Turkse specialiteitenrestaurants. Daarnaast kun je ook terecht bij diverse internationale restaurants of de Nederlandse eetcafés.

Mahmutlar heeft geen grote discotheken, maar wel een aantal gezellige discobars.

Vliegtijd

De vliegtijd naar Antalya bedraagt circa 4 uur. Het vliegveld ligt op ongeveer 145 km van de plaats en de transfertijd bedraagt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Openbaar vervoer

Er is een regelmatige busverbinding via de hoofd- en kustweg naar Alanya. Ook kun je met de zogeheten dolmusbusjes reizen. Deze minibusjes zijn vaak van particulieren en brengen je naar heel veel bestemmingen voor weinig geld. De meeste busjes doen de gehele Turkse Rivièra aan.

Vanuit Mahmutlar kun je ook per taxi naar Alanya, Antalya en de luchthaven van Antalya.