Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×
    • Kargicak ×

Wanneer je op zoek bent naar een rustige en relaxte vakantie, kun je kiezen voor Kargiçak. Deze badplaats is klein en zo’n 15 kilometer verwijderd van het bruisende Alanya. Hierdoor is Kargiçak heerlijk rustig, maar kun je volop genieten van zon, natuur en gezellige restaurantjes.

Lees meer

Op vakantie naar Kargiçak

In het noorden grenst Kargiçak aan de kleinere badplaats Mahmutlar. Dit dorpje is net als Kargiçak rustig, minder toeristisch en heeft een aantal restaurantjes en cafés. Iedere dinsdag en zaterdag is er een markt waar je onder andere heerlijk vers fruit kunt kopen. Het strand van Mahmutlar bereik je via een tunnel onder de weg door. Nog verder naar het noorden ligt het plaatsje Kestel. Ook hier kun je in alle rust en direct aan zee genieten van Turkije.

Ligging

Ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Alanya ligt Kargiçak. Doordat Alanya en Kargiçak zo dicht bij elkaar liggen, kun je gemakkelijk uitstapjes maken naar Alanya. Je rijdt er met de auto of taxi al met een half uur naartoe. Je kunt tegen een klein bedrag ook met de dolmus, een kleine Turkse bus, naar Alanya gaan. Kargiçak is omgeven door veel natuurschoon in een heuvelachtig gebied. Overal waar je kijkt zie je prachtige bananenplantages.

Het dichtstbijzijnde internationale vliegveld is Gazipaşa Alanya Airport. Een rechtstreekse vlucht duurt ongeveer 4,5 uur. Hierna is het nog ongeveer een half uur rijden naar Kargiçak, wat op zo’n 34 kilometer van het vliegveld verwijderd is.

Stranden Kargiçak

Het strand bestaat uit zand, kiezelsteentjes en wat grote rotsen. Het is geen typisch zandstrand dat kun je vinden in Alanya. Wil je over het strand lopen van Kargiçak, trek dan waterschoenen aan: dit maakt het veel comfortabeler.

Kargiçak zelf is zo klein dat je alles te voet kunt doen Wil je naar Alanya? Pak dan de dolmus! Voor een klein bedrag brengt het Turkse busje jou al naar de populaire badplaats. Het huren van een auto is ideaal wanneer je de Turkse Rivièra wilt verkennen.

Eten en uitgaan

In het centrum van Kargiçak zijn enkele restaurantjes en barretjes te vinden. Hier kun je heerlijk genieten en lekker lang natafelen. Wil je een ruimere keuze in restaurants? Ga dan naar Alanya. Hier vind je talloze restaurants en eetgelegenheden. Ook wat betreft uitgaan kun je het beste naar Alanya, daar zijn veel leuke clubs en discotheken.

Excursies en activiteiten

Aan het strand van Kargiçak worden tegen betaling veel watersporten georganiseerd. Zo kun je er windsurfen, diepzeeduiken en waterskiën. Daarnaast ligt het Dim River National Park vlak bij de badplaats. Wil je er eens een dagje écht op uit, ga dan naar dit schitterende park en maak een jeepsafari. Zo ontdek je de prachtige Turkse natuur!

De zomer in Kargiçak

Wie goed tegen hitte kan heeft in de zomermaanden een heerlijke vakantie in Kargiçak. Zoals in bijna alle populaire badplaatsen in Turkije kan de temperatuur ‘s zomers oplopen tot zo’n 35 tot 40 graden. In het voor- en najaar zijn de temperaturen wat lager, maar nog steeds zeer aangenaam, namelijk rond de 25 tot 30 graden. In de winter valt er veel neerslag en daalt de temperatuur tot zo’n 10 tot 15 graden. Niet alleen juli en augustus, maar ook september en oktober zijn goede maanden om de badplaats te bezoeken, dan is het zeewater namelijk een stuk warmer dan in het voorjaar.