Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×
    • Turkse Riviera ×
    • Beldibi ×

Beldibi is dé plek voor een rustige vakantie in de zon. De Turkse badplaats biedt een zorgeloze vakantie in een schitterende omgeving: fraaie baaien, een lang strand en een groene omgeving. In het centrum kun je genieten in de eenvoudige maar intieme restaurantjes of de sfeervolle terrasjes aan de lange kustweg. Een geslaagde vakantie vind je in Beldibi!

Lees meer

Hoogtepunten Beldibi

Het toeristische Beldibi is een rustgevende badplaats in een deels beboste omgeving, aan de zuidkust van Turkije op circa 45 km van de luchthaven van Antalya. De vele luxe accommodaties en het groene landschap langs de grillige kustlijn maken van Beldibi een heerlijk vakantieoord. In het centrum zijn er diverse winkeltjes, restaurants en cafébars. Het zonovergoten Beldibi-strand is de ideale ontspanningsplek, waar je kunt genieten van de zon en de helderblauwe zee.

Door de ligging van Beldibi aan de voet van de bergen bestaat hier in het voorseizoen een bijzondere mogelijkheid. 's Ochtends kun je eventueel in de bergen skiën en met de aangename temperaturen in het voorjaar, kun je 's middags zwemmen in de Middellandse Zee.

Beldibi is een prettige verblijfplaats voor een zorgeloze vakantie.

Altijd al een authentiek nomadendorp willen aanschouwen? In het centrum van Kemer, op circa 11 km afstand, bevindt zich een als nomadendorp opgezet openluchtmuseum: het Yörük Park. Hier kan worden bekeken hoe de nomaden van de Yörük stam leven. Hun dorpen bevinden zich op de hoogvlaktes van het Taurus-gebergte.

Waterpret vind je ook in Kemer. Het mooie Aqua World Kemer, op ongeveer 11 km afstand, is een groot waterpretpark met een variatie van attracties, zoals gigantische glijbanen en een leuke kinderclub.

De antieke stad Phaselis is het bezoeken meer dan waard. In plaats van een autorit kun je met diverse boottochten mee, variërend van houten zeiljachten tot grotere toeristenboten. Deze historische plaats ligt op circa 20 km van Beldibi.

Ligging

Beldibi ligt aan de zeezijde van de drukke kustweg, in een mooie landelijke en glooiende omgeving, met veel bossen en fruitboomgaarden. De badplaats heeft een kilometerslang strand. Achter de kustweg ligt een heuvelachtig bosrijk gebied dat verder landinwaarts bergachtig wordt.

Stranden van Beldibi

Beldibi is een langgerekte plaats aan een bosrijke kuststrook met mooie baaien en stranden. De plaats zelf heeft een kilometerslang strand waar zich voornamelijk grote all inclusive complexen bevinden. Hierdoor is maar een deel van het strand openbaar toegankelijk. De rest hoort bij de accommodaties.

De badplaats Beldibi kent één strand dat voor de gehele plaats ligt: Het Beldibi-strand is een lang strand (circa 5,5 km) wat bestaat uit fijngrind, keien en kiezels. De zeebodem loopt snel af en is bedekt met kiezels en keien. Het zeer lange strand is op een aantal plekken opgespoten met zand en fijngrind. Aan de zuidrand van het strand wordt het begrensd door betonplateaus. Op enkele plaatsen zijn houten steigers met trapjes om in zee te komen. Er worden ligbedden, matrassen en parasols verhuurd. Daarnaast beschikt het strand over douches, bijzettafels, kleedcabines en enkele horecafaciliteiten. De faciliteiten behoren over het algemeen tot de jachten en de aan het strand gelegen hotels en zijn alleen voor de gasten bestemd. Afhankelijk van het weer staat er een sterke branding.

Omdat het strand uit fijngrind met kiezels en keien bestaat raden wij je aan waterschoenen mee te nemen of in Beldibi aan te schaffen.

Eten en uitgaan

Beldibi heeft een aantal eenvoudige bars en restaurants. De meeste restaurants hebben naast Turkse gerechten ook een internationale kaart.

De badplaats heeft enkele discotheken en discobars. Daarnaast staan er vooral grote luxueuze all inclusive accommodaties in Beldibi. Daardoor is in het centrum het uitgaansleven vrij rustig want bij de hotels zelf wordt een grote variëteit aan uitgaansgelegenheden aangeboden.

Vliegtijd

De vliegtijd naar Antalya bedraagt ongeveer 4 uur. Het vliegveld ligt circa 45 km van de plaats en de transfertijd bedraagt circa 1 uur.

Openbaar vervoer

Langs de kust rijden overal minibusjes (dolmusbusjes). Deze busjes zijn vaak van particulieren en gaan naar veel bestemmingen voor weinig geld. Vanuit Beldibi is er een regelmatige verbinding met Göynük, Kemer en Antalya.

Vanuit Beldibi kan je ook per taxi naar Kemer, Göynük, Antalya en de luchthaven.