Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Mallorca ×
    • Playa De Muro ×

Vakantie Playa De Muro

Ben je op zoek naar rust en natuur? Dan heb je in Playa de Muro de ideale bestemming gevonden. De rustige badplaats aan de noordkust van Mallorca kent nog geen massatoerisme en ligt midden in het schitterende natuurgebied s’Albufera. Playa de Muro heeft een prachtig zandstrand te midden van pijnbomen en is ook zeer geschikt om het veelzijdige eiland Mallorca te ontdekken.

Lees meer

Op vakantie naar Playa De Muro

Playa de Muro is een vrij rustige, langgerekte badplaats aan de noordkust van Mallorca, op circa 66 km van de luchthaven Palma de Mallorca. De plaats heeft een mooi lang zandstrand en gezellige restaurants, terrasjes en winkels. 

Playa de Muro is omgeven door natuurschoon. Het gebied is vlak en groen en leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. In het achterland direct achter de plaats ligt een vogelrijk natuurgebied. 

Ook voor de cultuurliefhebber is Playa de Muro een goede bestemming. In de omgeving kun je diverse historische plaatsjes en opgravingen bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling door het middeleeuwse Alcúdia (op circa 5 km) of een bezoek aan de parelindustrie van Manacor (op ongeveer 25 km)?

Playa de Muro is een goede bestemming voor ouderen en gezinnen met kinderen. Er is voor de kinderen van alles te doen en de stranden zijn zeer kindvriendelijk. De plaats is minder geschikt voor jongeren die een uitgebreid uitgaansleven zoeken. Zij kunnen beter naar één van de badplaatsen in het zuidwesten van Mallorca.

Excursies Playa De Muro

Geniet van de natuur en cultuur in de omgeving van Playa de Muro: Maak een mooie wandel- of fietstocht door het schitterende natuurgebied s’Albufera’ aan de zuidrand van Playa de Muro. Bezichtig Romeins Pollentia, in de Romeinse tijd de hoofdstad van het eiland. Je kunt diverse ruïnes bezichtigen, waaronder de oude stad en het amfitheater. Ga met de kinderen naar het waterpark Hidropark in Puerto de Alcúdia op circa 3,5 km met waterglijbanen en een 58-holes minigolfbaan. Maak een boottocht langs de kust naar Formentor. Dit kan zelfs met een glasbodemboot, zodat je ook van de wereld onder water kunt genieten. Zie voor meer mogelijkheden en ideeën de informatie over Mallorca.

Ligging

Het achterland van Playa de Muro is vrij vlak en groen. Aan de zuidrand van de plaats beginnen de pijnboombossen en het prachtige, moerasachtige natuurgebied s'Albufera. Hier loopt de plaats ook over in Ca’n Picafort. Naar het noorden loopt Playa de Muro direct over in de grotere badplaats Puerto de Alcúdia.

Playa de Muro ligt aan de noordkust van het eiland Mallorca in de mooie baai van Alcúdia. De kustlijn is vlak en groen.

Stranden van Playa De Muro

Bezoek het mooie strand van Playa de Muro: Het Playa de Muro-strand is een zeer lang strand (circa 5,5 km) dat doorloopt tot buiten de plaats. De zeebodem loopt zeer geleidelijk af en is bedekt met zand. Achter een deel van het strand zijn duinen en pijnbomen. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Verder is er strandbewaking en zijn er bars/restaurants, cafetaria's/snackbars en een frisdrankkraampje.

Bezienswaardigheden Playa De Muro

Als je in Playa de Muro verblijft, mag je de historische stad Alcúdia op circa 6 km afstand niet overslaan. De stad heeft veel middeleeuwse elementen, zoals de oude stadsmuren. In de stad zelf staan mooie Renaissancegebouwen. Vergeet ook de oude vissershaven niet!

Breng een bezoek aan het Romeinse Pollentia, de opgravingen van de oude Romeinse hoofdstad van Mallorca. Maak een wandeling door het natuurpark s’Albufera. Dit natuurgebied begint bij Hotel Parc Natural in Alcúdia en er leven diverse vogelsoorten.

Verrassende Highlights in Playa De Muro

Op circa 19 km van Playa de Muro liggen de Coves de l’Alzinaret. Deze grafkamers stammen uit de pre-talayotische cultuur van 1500 voor Christus.

Rijd met de auto over de Cap de Pinar, de kaap die de baaien van Alcúdia en Pollença scheidt. Deze tocht brengt je naar de 17e eeuwse hermitage van La Victoria, een vestingskerk en pelgrimsoord met een prachtig uitzicht over de baai.

Bezoek ook de stad Manacor op circa 25 km. Deze stad is bekend om zijn Majorca-parelfabrieken, die je ook kunt bezoeken.

Stranden van Playa De Muro

In het centrum en langs de hoofdweg zijn diverse restaurants, waar je heerlijk uit eten kunt. De meeste restaurants hebben een internationale menukaart. Ook zijn er fastfood- en Chinese restaurants en een aantal cafetaria’s. Vrijwel alle restaurants hebben een terras en een bar waar je een glas wijn kunt bestellen.

Playa de Muro heeft ook enkele bars, Engelse pubs en Duitse bierstuben. Deze liggen in het centrum, langs de hoofdweg en in mindere mate op het pleintje bij het strand. Bij bijna alle bars kunt je jouw drankje drinken op het terras. Playa de Muro heeft in het centrum ook een discobar, dancings en een amusementshal.

Praktische Tips voor je vakantie naar Playa De Muro

Hoelang is het vliegen naar Playa De Muro?

Playa De Muro is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Playa De Muro?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Playa De Muro.

Wat is de route van Nederland naar Playa De Muro

De vliegtijd naar Palma de Mallorca bedraagt circa 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 66 km van het centrum en de transfertijd bedraagt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Playa De Muro?

Er rijden regelmatig bussen door de hele plaats en via de tussenliggende plaatsen naar Ca’n Picafort, Alcúdia en de hoofdstad Palma de Mallorca.

In de zomermaanden rijdt er regelmatig een toeristentreintje door het centrum van Playa de Muro en langs diverse accommodaties.Tip: Let op dat de meter in de taxi aanstaat en spreek van tevoren een tarief af met de chauffeur. ’s Avonds en op zon- en feestdagen kan er een toeslag worden berekend.