Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Mallorca ×
    • El Arenal ×

Vakantie El Arenal

El Arenal bruist! Deze badplaats vlak bij de hoofdstad Palma de Mallorca is één van de levendigste van Mallorca. Overdag kun je heerlijk zonnen op het mooie strand, ’s avonds duik je het nachtleven in voor een optreden van een Nederlandse artiest of een bezoek aan een Nederlandse kroeg. En als je meer van het eiland wilt zien, dan is El Arenal de perfecte bestemming voor het maken van uitstapjes.

Lees meer

Op vakantie naar El Arenal

El Arenal is een levendige badplaats in de ruime baai van Palma de Mallorca, in het zuidwesten van Mallorca. De plaats heeft een schitterend lang zandstrand met een gezellige boulevard. In het centrum en aan het strand vind je een groot aantal eet- en uitgaansgelegenheden, terrasjes en winkels. De populaire badplaats ligt erg gunstig. In circa 25 minuten ben je vanaf de luchthaven Palma de Mallorca op jouw plaats van bestemming. 

Vooral voor jongeren is El Arenal de perfecte bestemming. Hier wordt tot in de vroege uurtjes gefeest. In het hoogseizoen komen er regelmatig bekende Nederlandse artiesten langs voor een optreden in één van de Nederlandse cafés of discotheken. Buiten het hoogseizoen is het rustiger in El Arenal en is de plaats ook geschikt voor gezinnen. Vanuit El Arenal kun je prima het schitterende eiland Mallorca verkennen. Zo ligt de hoofdstad Palma de Mallorca met vele bezienswaardigheden op slechts 12 km afstand.

Excursies El Arenal

Maak vanuit El Arenal verschillende uitstapjes: Bezoek het waterpretpark Aquacity, vlak bij El Arenal. De bruisende hoofdstad Palma de Mallorca ligt op slechts 12 km afstand. Hier vind je trendy winkels en terrassen in combinatie met cultuur. Speel eens een partijtje minigolf in het centrum van El Arenal. Breng een bezoek aan het Western Park bij Magaluf. Dit pretpark heeft Western als thema en staat garant voor een dag vermaak! Maak een boottocht langs de kust. Dit kan zelfs met een glasbodemboot. Zie voor meer mogelijkheden en ideeën de informatie over Mallorca.

Ligging

Het landschap rond El Arenal is vrij vlak tot lichtglooiend met veel akkers en hier en daar een stuk bos. In het noordwesten loopt de plaats ongemerkt over in de badplaats Playa de Palma. Ga je verder landinwaarts, dan is het achterland vlak en zie je nog authentieke windmolentjes. Deze zijn zeker een bezoekje waard.

El Arenal ligt in de ruime baai van Palma aan de zuidwestkust van Mallorca. Voor de hele plaats ligt een schitterend langgerekt zandstrand achter een autovrije boulevard. Langs deze levendige boulevard kom je om de zoveel meter een gezellige ‘balneario’ tegen: een strandbar met terras.

Stranden van El Arenal

Ook voor kinderen zijn er faciliteiten op het strand van El Arenal: Het El Arenal-strand is een zeer lang zandstrand (circa 1,5 km) met op sommige plaatsen fijn grind. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met zeewier en op sommige plekken met rotsplateaus. Op het brede gedeelte van het strand naast de jachthaven staan enkele palmbomen op het strand. Op het smalle gedeelte zijn een droge rivierbedding en twee met zand opgespoten betonplateaus. Je kunt ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten en een EHBO-post. In de zomermaanden is er bovendien strandbewaking. Bij het strand zijn diverse eet- en drinkgelegenheden en achter het strand kunnen de kinderen spelen in een speeltuintje.

Bezienswaardigheden El Arenal

Als je in El Arenal bent, mag je het bruisende nachtleven niet missen. Bezoek een Hollandse kroeg of feest mee met de Duitse toeristen in de Bierstrasse. Zoek overdag verkoeling in het waterpark Aquacity. Spectaculair op Mallorca zijn de bekende grotten Coves del Drac, in Porto Christo aan de andere kant van het eiland. Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Palma de Mallorca niet ontbreken. De laatmiddeleeuwse kathedraal is een bezoek meer dan waard. Vanwege de schitterende ramen draagt deze de naam ‘kathedraal van het licht’.

Verrassende Highlights in El Arenal

In het achterland van El Arenal staan authentieke windmolentjes. Maak eens een wandeling of fietstocht langs deze molentjes. Een andere manier om het achterland van El Arenal te ontdekken is met een jeepsafari. Met deze jeepsafari ontdek je de schitterendste plekjes en de bergen van Mallorca. De maaltijd is meestal inclusief.

Stranden van El Arenal

Als je uit eten wilt in El Arenal, dan vind je diverse internationale restaurantjes langs de boulevard. Je kunt er genieten van Italiaanse, Mexicaanse, Chinese en grillgerechten, maar ook kennis maken met de lokale keuken. Sluit je diner vooral af met een ijsje in een van de ijssalons. Bij de meeste eetgelegenheden kun je op het terras terecht voor een glas sangria (rode wijn, op smaak gebracht met vruchtjes) of voor een cocktail aan de bar.

’s Avonds duik je in het bruisende uitgaansleven van El Arenal. Het strand in El Arenal is opgedeeld in verschillende zones met strandtenten (balnearios). Tussen strandtent 1 en 4 vind je het Nederlandse stapgedeelte. Bezoek hier één van de kroegen waar Nederlandse hits te horen zijn of ga naar een discotheek of nachtclub langs het strand. Er zijn er genoeg in El Arenal!

Een belevenis op zich is de Duitse Bierstraße. Hier vind je diverse Duitse Bierstuben en het is er altijd druk en gezellig. Restaurants die je echt moet proberen zijn Del Sol met een schitterend uitzicht en Tex Mex, waar je heerlijke spareribs kunt eten.

Praktische Tips voor je vakantie naar El Arenal

Hoelang is het vliegen naar El Arenal?

El Arenal is meestal tussen de 2,25 en 2,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van El Arenal?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en El Arenal.

Wat is de route van Nederland naar El Arenal

De vliegtijd naar Palma de Mallorca bedraagt circa 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 9 km van het centrum en de transfertijd bedraagt ongeveer 25 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in El Arenal?

Er gaat een bus van El Arenal via Playa de Palma en Ca’n Pastilla naar de hoofdstad Palma de Mallorca. Ook rijdt er vrij regelmatig een bus naar Cala Pi, Bahia Azul en Porto Cristo.

In de zomermaanden rijdt er regelmatig een toeristentreintje langs de boulevard via Playa de Palma naar C’an Pastilla en terug. Ook kun je de paardenkoets nemen over de boulevard van El Arenal via Playa de Palma naar C’an Pastilla.Tip: Let op dat de meter in de taxi aanstaat en spreek van tevoren een tarief af met de chauffeur. ’s Avonds kan er een toeslag worden berekend.