Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Mallorca ×
    • Puerto De Alcudia ×

Vakantie Puerto De Alcudia

Puerto de Alcudia heeft alle ingrediënten in huis om jouw vakantie onvergetelijk te maken. De badplaats zelf is gezellig en ligt in een prachtige baai met een pittoreske haven. Als je het strand afloopt, wandel je een schitterend natuurgebied binnen. En als klap op de vuurpijl proef je in Alcudia op circa 2,5 km afstand de middeleeuwse sfeer. Kortom, een bestemming voor iedereen!

Lees meer

Op vakantie naar Puerto de Alcudia

Als je in Puerto de Alcudia verblijft, mag je de historische stad Alcudia op circa 2,5 km afstand niet overslaan. De stad heeft veel middeleeuwse elementen, zoals de oude stadsmuren. In de stad zelf staan mooie Renaissancegebouwen. Vergeet ook de oude vissershaven niet!

Breng een bezoek aan het Romeinse Pollentia, dit zijn opgravingen van de oude Romeinse hoofdstad van Mallorca. Of ga ook eens naar de stranden in de omgeving van Puerto de Alcudia. Het strand bij Playa de Muro is bijvoorbeeld één van de mooiste stranden van Mallorca. Het strand ligt tussen pijnbomen en tamarisken (struiken) in het natuurgebied s’Albufera.

Bezienswaardigheden Puerto de Alcudia

Puerto de Alcudia is een sfeervolle badplaats in het noordoosten van Mallorca op circa 63 km van de luchthaven Palma de Mallorca. De plaats ligt in een prachtige baai en heeft een leuke jacht- en vissershaven. 's Avonds is het goed toeven in het leuke centrum met gezellige restaurants, bars en terrasjes. Overdag geniet je van een schitterend lang zandstrand en een heerlijke zee.

In de omgeving van Puerto de Alcudia vind je veel natuurschoon. Het gebied is vlak en groen en leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. Met de auto rijd je langs hoge kliffen en ben je binnen 30 minuten in Cabo Formentor, het meest noordelijke punt van Mallorca. Hier heb je een adembenemend uitzicht en je kunt bijkomen op een eveneens schitterend strand.

Puerto de Alcudia is een goede bestemming voor gezinnen met kinderen. Er is voor de kinderen van alles te doen en de stranden zijn zeer kindvriendelijk. Ook jongeren die de rust zoeken, zijn hier op hun plaats. Er zijn talloze (water)sporten te beoefenen.

Ontdek historische plaatsen in de omgeving van Puerto de Alcudia: Bezoek de historische stad Alcudia op circa 2,5 km. Bezichtig Romeins Pollentia, in de Romeinse tijd de hoofdstad van het eiland. Je kunt diverse ruïnes bezichtigen, waaronder de oude stad en het amfitheater. Ga met de kinderen naar het waterpark Hidropark met waterglijbanen en een 58-holes minigolfbaan. Maak een boottocht langs de kust naar Formentor. Dit kan zelfs met een glasbodemboot. Zie voor meer mogelijkheden en ideeën de informatie over Mallorca.

Ligging

Het achterland van Puerto de Alcudia is vrij vlak en groen. Naar het noorden toe wordt de omgeving glooiend tot heuvelachtig. Aan de landzijde van de kustweg liggen drie meren die door kanalen met elkaar in verbinding staan. Naar het zuiden loopt de plaats over in Playa de Muro. Hier ligt ook het natuurreservaat s'Albufera. Aan de oostkant wordt de plaats begrensd door een heuvelachtige landtong met de historische stad Alcudia.

Stranden van Puerto de Alcudia

Puerto de Alcudia ligt aan de noordoostkant van het eiland Mallorca. De badplaats ligt aan een diep landinwaarts reikende baai. Voor vrijwel de gehele plaats ligt een mooi zandstrand.

De stranden van Puerto de Alcudia hebben veel te bieden: Het Bahia de Alcudia-strand is een zeer lang zandstrand (circa 3,8 km). De zeebodem is bedekt met zand en zeewier en loopt geleidelijk af. Het strand ligt voor vrijwel de gehele plaats, behalve het deel ten oosten van de haven. Het strand wordt op één plaats onderbroken door een kanaaltje vanuit het Esperanza-meer. Aan het kanaal grenst een houten pier in zee. Achter het grootste deel van het strand is een (deels) levendige promenade met op enkele plaatsen palmbomen. Er ligt ook een aantal accommodaties aan het strand. In de zomermaanden kun je ligbedden huren. De parasols zijn gratis. Er zijn douches, strandbewaking en toiletten. Op het strand zijn enkele eet- en drinkgelegenheden. Voor de kinderen zijn er enkele speeltoestellen en bij appartementen Tamarindos is achter het strand een speeltuin op zand en gras. Het kleine Alcanada-strand bestaat uit grind, rotsen en zand. De zeebodem is bedekt met kiezels en rotsen en loopt vrij snel af. Het strand ligt aan de oostrand van de plaats, langs een deel van de wijk Alcanada. Het strand wordt aan weerszijden begrensd door beton- en rotsplateaus met trapjes om in het water te komen. Achter het strand zijn enkele lage woonhuizen/villa´s en pijnbomen. Het strand wordt in het midden onderbroken door een terras van een bar/cafetaria. Het strand is te bereiken via treden. In de zomermaanden zijn er gratis ligbedden. Op het strand zijn toiletten en er is een bar/cafetaria.

Het heerlijke Bahia de Alcudia-strand is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. De zeebodem loopt hier namelijk geleidelijk af. Ook zijn er speelfaciliteiten voor kinderen achter het strand aanwezig.

Eten en uitgaan

Puerto de Alcudia biedt een groot en gevarieerd aanbod aan eetgelegenheden, zoals cafetaria's, pizzeria's en internationale restaurants. De restaurants liggen voornamelijk in het centrum en langs de hoofdweg. Bij vrijwel alle gelegenheden kun je heerlijk eten op het terras. De meeste eetgelegenheden hebben een bar, waar je een glas sangria (rode wijn op smaak gebracht met vruchtjes) of rioja (rode wijn) kunt bestellen.

De echte bars vind je in het centrum en langs de hoofdweg. Deze hebben bijna allemaal een terras. Voor het echte uitgaansleven ga je naar het Esperanza-centrum, centraal in de plaats. Hier vind je discotheken, dancings en diverse discobars. Er is ook een amusementshal en een nachtclub.

Vliegtijd

De vliegtijd naar Palma de Mallorca bedraagt circa 2 uur en 15 minuten. Het vliegveld ligt op circa 63 km van het centrum en de transfertijd bedraagt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Openbaar vervoer

Er rijdt regelmatig een bus door de hele plaats. Via Alcudia en Inca rijdt er vrij regelmatig een bus naar de hoofdstad Palma de Mallorca. Ook is er een vrij regelmatige busverbinding via Playa de Muro naar Ca’n Picafort. Minder vaak rijdt er een bus via Alcúdia en Puerto de Pollensa naar Formentor.

Er vaart een carferry naar Ciutadella op Menorca en een draagvleugelboot naar Barcelona. In de zomermaanden vaart er een excursieboot naar Formentor. Er rijdt regelmatig een toeristentreintje tussen de haven en het centrum van Puerto de Alcudia.