Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Granada ×
    • Granada ×

Stedentrip Granada

Granada is een feest voor de zintuigen. De combinatie van Moorse en Spaanse elementen zorgen voor een fascinerende omgeving. Granada is de stad van fiesta en flamenco, maar ook van het Moorse Alhambra, een bestemming op zich! Je kunt Granada bezoeken als onderdeel van een rondreis door Andalusia, maar de stad leent zich ook uitstekend voor een stedentrip.

Lees meer

Hoogtepunten Granada

Het Alhambra is een parel van Moorse architectuur. Het is een schitterend complex van tuinen en paleizen, gebouwd onder de Moorse Nazari Dynasty in de 14e eeuw. Dit machtige complex staat aan de voet van de Sierra Nevada en kijkt uit over de stad.

De Capilla Real (Koninklijke Kapel) was oorspronkelijk bedoeld als grafkapel. In dit laatgotische gebouw vind je onder meer de graven van de katholieke monarchen Ferdinand en Isabel, die in 1492 de Moren uit Spanje verdreven. Ook Johanna de Waanzinnige en Filips de Schone liggen hier begraven.

De Puertas de las Murallas behoren tot de oudste gebouwen van Granada. De poorten zijn gebouwd in de 11e eeuw. Ze waren een onderdeel van het fort van Albayzín: de muren omsloten de gehele wijk. Vier poorten zijn nog te bekijken: Puerta de Monaita, Puerta de Elvira, Puerta Genil en Puerta Nueva.

Op vakantie naar Granada

Het Zuid-Spaanse Granada is een stad waarop de Moren een krachtig stempel hebben gedrukt. Je ziet het overal terug in de architectuur met de kenmerkende bogen, koepels en decoraties. De stad ontleent zijn karakter verder aan de heuvels waarop de verschillende wijken zijn gebouwd. Granada ligt in het zuidoosten van Andalusië, en is de hoofdstad van de provincie Granada. 

Granada wordt gedomineerd door het Alhambra. In dit voormalige Moorse fort vind je verschillende paleizen, een groot aantal kunstschatten en een paradijselijke tuin. Granada is een bijzondere stad om in rond te zwerven. Elke wijk heeft zijn eigen karakter. Naast de vele Moorse gebouwen kun je er prachtige kerken, kathedralen en kloosters bezoeken. De oudere wijken zoals Albayzín en Alhambra hebben een middeleeuws karakter met kronkelige, nauwe straatjes, waarin talloze verrassingen verborgen liggen. Maar Granada heeft ook een nieuw gedeelte met een eigentijds en modieus karakter. De vele studenten zorgen voor een levendig uitgaansleven. Je vindt er dus ook genoeg van jouw gading als je een middagje wilt winkelen of 's avonds wilt uitgaan.

Ligging Granada

Granada ligt in het zuidoosten van Spanje en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De provincie Granada maakt onderdeel uit van de autonome Spaanse regio Andalusië. De stad bestaat uit verschillende districten, zoals Realejo, Cartuja, Bib-Rambla, Sacromonte en Albaycin. Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada op circa 730 m boven de zeespiegel.