Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Malta ×
  • Malta ×
  • Mellieha ×

Welkom in Mellieha! Deze badplaats op het meest noordelijke puntje van Malta beschikt over het grootste (en misschien wel het mooiste) strand van het eiland. Dit is Mellieha Bay waar het zeewater bijzonder helder is en kinderen veilig kunnen spelen in het ondiepe beginstuk. Gezinnen met kinderen zitten hier dus perfect! Laat je verrassen door een vakantie in Mellieha, maar ook zeer zeker door de rest van Malta!

Lees meer

Op vakantie naar Mellieha 

Mellieha is één van de populairste badplaatsen van Malta. Dat komt door de ligging dicht bij de andere Maltese eilanden Gozo en Comino die je met de ferry of een andere boot kunt bereiken. Maar bovenal vanwege de prachtige stranden die je niet overal op Malta zo snel tegenkomt. Gelukkig in Mellieha wel! Bewonder onze mooie hotels in Mellieha en wie weet vier jij binnenkort vakantie op Malta!

Bezienswaardigheden Mellieha

Voordat je de rest van deze eilandengroep in de Middellandse Zee gaat verkennen is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het oude centrum van Mellieha. Je vindt hier een wirwar van smalle straatjes met veel street-art. Loop ook zeker naar het grote kerkplein met de Church of Our Lady of Victory te herkennen aan de rode koepel.

Mellieha ligt ideaal voor een trip naar de andere Maltese eilanden. In 5 minuten ben je vanuit Mellieha bij de ferry die je in een half uur varen naar het authentieke en rustige eiland Gozo brengt. Met een excursieboot kun je ook naar het kleinere eiland Comino waar je een heuse Blue Lagoon aantreft: een stukje Malediven binnen Europa!

Onze tips voor Mellieha

Speciaal voor jouw vakantie naar Mellieha hebben wij een aantal tips voor je:

 • Op korte afstand van Mellieha ligt Popeye Village. In eerste instantie is deze set opgebouwd als filmlocatie, maar dit trok zoveel bekijks dat het nu een themapark is. Het klink misschien gek, maar neem je snorkelspullen mee naar dit themapark want Popeye Village is gelegen aan een schitterende baai met een bijzondere onderwaterwereld.
 • Iets heel anders wat je kunt doen in de buurt van Mellieha is een kijkje nemen bij de ‘Air raid shelters’. Dit zijn tunnels en kelders 12 meter onder de grond waar de lokale bevolking ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in schuilde.
 • Voor een dosis natuur ben je welkom bij het Ghadira Nature Reserve. Dit natuurreservaat bestaat uit moeraslandschappen die enorm veel vogelsoorten aantrekt. Probeer zoveel mogelijk verschillende vogels te spotten!

Stranden van Mellieha

Eén van de beste plaatsen op Malta waar je aan het strand kunt chillen is Mellieha Bay. Dit prachtige strand, gelegen in een grote baai, geeft je een echt vakantiegevoel. De locals noemen deze baai ‘Ghadira Bay’ en hier wappert steevast de blauwe vlag dat aangeeft dat dit een schoon en veilig strand is. In de buurt van Mellieha kun je ook naar allerlei andere strandjes, zoals Golden Bay. Alleen de naam al belooft veel goeds!