Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Sicilie ×
    • Giardini Naxos ×

Vakantie Giardini Naxos

Giardini Naxos, ooit een oud visserplaatsje, nu een fantastische plek om je vakantie door te brengen op Sicilië. De vele restaurantjes, barretjes en discotheken bieden je onvergetelijke avonden. Met de excursiemogelijkheden naar omringende eilanden en de beroemde Etna is je vakantie helemaal af!

Lees meer

Op vakantie naar Giardini Naxos

Sicilië is een prachtig eiland van Italië. Giardini Naxos ligt op ongeveer 63 kilometer van het vliegveld Catania aan de noordoostkust van Sicilië. De stad bestaat uit drie verschillende wijken. De wijken Giardini en Naxos liggen in een baai met een lang zandstrand. De wijk Recanati ligt aan een ander zandstrand, Spiaggia Libera Naxos Recanati.

In het centrum van de plaats geniet je van een heerlijke maaltijd, om daarna door te gaan naar de bars en indrukwekkende discotheken. Is de disco niets voor jou, dan ligt achter de wijk Recanati een archeologische zone, waar je bijzondere vondsten aantreft. De winkelliefhebbers kunnen terecht in het centrum van de plaats en op de gezellige, wekelijkse markt. 

Bezienswaardigheden Giardini Naxos

In Sicilië mag je de vulkanische Etna niet missen. Met circa 3,3 kilometer is het de hoogste berg van het eiland en de hoogste vulkaan in Europa! Daarnaast is de Etna nog steeds actief. Een excursie naar de Etna brengt je naar het punt Osservatore. Op ongeveer 2 kilometer hoogte is het heerlijk koel en bevind je in een prachtig 'maanlandschap'. Hier kun je heerlijk wandelen.

Langs de kustlijn van Giardini Naxos worden er diverse boottochten georganiseerd naar de zogeheten blauwe grot. Deze grot ligt op het eiland Capri. Vanwege de weerspiegeling van het blauwe water tegen de grotwanden wordt de grot ook wel Grotta Azzura genoemd. Een oogverblindend natuurverschijnsel! Daarnaast is het wellicht ook mogelijk om dolfijnen te spotten.

Giardini Naxos heeft een fraai archeologische zone. Zo kun je in de wijk Naxos mooie overgebleven vondsten bekijken en heeft de plaats ook een rijk Archeologisch Museum.

Ligging van Giardini Naxos

Giardini Naxos is een circa 6 kilometer langgerekte badplaats. Het achterland is groen en heuvelachtig, met aan de rand van de plaats de berg Tauro met de (deels)hooggelegen badplaats Taormina. Ook vind je hier de snel/tolweg van Catania naar Messina in het achterland.

Stranden van Giardini Naxos

Giardini Naxos heeft een lang strand met uitzicht op Taormina, mooie bootjes en de punt van de laars van Italië. De verschillende stranden van de badplaats behoren tot de diverse complexen waardoor je gebruik kunt maken van vele faciliteiten. Je kunt er parasols en ligbedden huren. Er zijn douches, toiletten en horecafaciliteiten aanwezig. Ook is er strandbewaking.

Aan het strand vind je een mooie ijszaak waar je zeker granite moet proeven. Dit is typisch Siciliaans ijs wat met brioche brood wordt gegeten. Zeker een must!

Restaurants en uitgaan in Giardini Naxos

De Italiaanse keuken wordt zeer geroemd in verschillende landen. Ook in Giardini Naxos kun je genieten van heerlijke gerechten die je nog nooit geproefd hebt. Langs de boulevard vind je diverse restaurants.  Ook zijn er verschillende bars waaronder een karaokebar waar je jouw beste stem op kunt zetten. Toe aan verkoeling? Stap dan binnen bij één van de vele ijssalons.

In Giardini-Naxos kun je prima stappen! Zo zijn er enorm veel beachclubs die zich kunnen meten met beroemde Spaanse badplaatsen. Daarnaast vind je er ook een aantal discobars, en voldoende cafeetjes. De meeste discotheken zijn in de openlucht, wat een zeer bijzondere ervaring is!

Natuurlijk mag een heerlijke espresso niet ontbreken op een Italiaanse vakantie. Bij de diverse restaurantjes en terrasjes kun je de echte Siciliaanse espresso proberen.

Praktische Tips voor je vakantie naar Giardini Naxos

Hoelang is het vliegen naar Giardini Naxos?

Giardini Naxos is meestal tussen de 2 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Giardini Naxos?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Giardini Naxos.

Wat is de route van Nederland naar Giardini Naxos

De vliegtijd van Nederland naar Catania bedraagt ongeveer 2,5 uur. Het vliegveld ligt op ongeveer 63 km van Giardini Naxos en de transfertijd bedraagt circa 45 minuten met de auto. Met de trein is het ongeveer een uur en moet je nog een kleine 10 minuten met de taxi.

Hoe is het openbaar vervoer in Giardini Naxos?

Er is een regelmatige busverbinding vanuit de wijk Recanati naar de boulevard en de wijken Giardini en Naxos. Daarnaast gaat er regelmatig een bus via en alle tussenliggende plaatsen naar Messina. Bovendien rijden er regelmatig bussen via alle tussenliggende plaatsen zoals Fiumefreddo en Giarre naar Catania en vliegveld. Via Recanati, de wijken Giardini en Naxos en het treinstation is er een busverbinding naar het busstation van Taormina. Je kunt ook met de bus naar de kloof van Alcantara (tip!).

Wie liever met de trein reist, kan via alle tussenliggende stations regelmatig naar Catania en Messina. Ook rijdt er vrij regelmatig een trein naar Siracusa.

Met de taxi kun je naar het treinstation van Giardini Naxos, Taormina, Messina en (de luchthaven) Catania. Tip: Ga je met de taxi, let op dat de meter in de taxi aan staat of spreek voor de rit een tarief af.

Staat Giardini Naxos ook op jouw bucketlist? Bekijk dan snel het aanbod!