Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Adriatische Riviera ×

Vakantie Adriatische Riviera

De oostkust van Italië staat beter bekend als de Adriatische Kust, die maar liefst 770 km lang is. Aan deze lange kustlijn vind je bounty-stranden, kindvriendelijke stranden, authentieke dorpjes, bruisende badplaatsen, schitterende natuur en nog veel meer! Of je nu houdt van zonnen, een actieve trip wil maken of lekker wil genieten van een all inclusive verblijf, voor ieder is er wat wils!

Lees meer

Op vakantie naar de Adriatische Rivièra

De Adriatische Rivièra, of ook wel de Adriatische Kust genoemd, loopt van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Het is een enorm veelzijdige kustlijn, waaraan wij de mooiste en leukste hotels, campings, vakantieparken en appartementen voor je hebben uitgezocht!

De Adriatische Rivièra heeft voor elke vakantieganger wat wils. Van Venetië in het hoge noorden tot Puglia in het diepe zuiden. Van kindvriendelijke stranden tot een zee zo blauw, dat je je ergens in een tropisch oord ver buiten Europa waant. De Adriatische Kust heeft ontelbaar veel en verschillende soorten stranden. En je bent altijd verzekerd van een flinke portie Italiaanse zonuren! 

Actievelingen kunnen overal aan de kustlijn hun trekken komen, maar in de regio Abruzzo kunnen ze helemaal los. De regio herbergt een ruig achterland met hoge bergen, het Gran Sasso massief. Hier kun je onder andere geweldige mountainbiketochten maken en hiken.

Cultuurliefhebbers kunnen hun lol niet op in het wonderschone Venetië. Of in Ravenna, dat bekendstaat om de mooiste mozaïeken van het land, en in tal van authentieke, middeleeuwse dorpjes in de regio Le Marche. In Puglia vind je bovendien barokstad Lecce, met prachtige architectuur.

En wie van zon, zee, strand en gezelligheid houdt, is helemaal op zijn plek in het bruisende Rimini!

De leukste plaatsen aan de Adriatische Kust

De mooiste stad aan de Adriatische Zee is zonder twijfel Venetië. In de romantische stad van bruggen, gondels en het majestueuze Sint Marco-plein kijk je je ogen uit. In de buurt van Venetië vind je, pal aan de zee, tal van (kindvriendelijke) campings en hotels waardoor een bezoek aan de stad perfect te combineren is met een strandvakantie!

Elke Nederlander kent Toscane, maar veel minder mensen hebben van buurvrouw Le Marche gehoord. En dat is gek, want qua omgeving doet ze absoluut niet onder én bovendien zijn de stranden hier een stuk mooier. Daarnaast vind je hier nog het authentieke Italiaanse leven in de dorpen, die in andere gebieden van Italië de tand des tijds niet heeft doorstaan.

De hak van de laars, Puglia, is een waar paradijs. Je vindt er gezellige dorpjes met witgekalkte huizen, een verrukkelijke keuken én, niet in de laatste plaats, misschien wel de mooiste stranden van het Italiaanse vasteland. Denk aan hagelwit zand en turkooizen water. Je waant je hier op een bounty-eiland!

Onze tips voor de Adriatische Rivièra

  • Chioggia in de Veneto is een prachtig stadje dat beschouwd wordt als het kleine zusje van Venetië. Het leuke van Chioggia is dat het er tamelijk rustig is en je nog geniet van een vakantie tussen de locals.
  • Aan de Adriatische Kust vind je de zogenaamde 'trabocchi', houten vissersplatformen die ogen als grote insecten. Eens werden ze volop gebruikt om vis te vangen, maar tegenwoordig doen ze vaak dienst als restaurant en eet je er heerlijk vis. Vooral in de regio Abruzzo vind je er veel, maar ook in Puglia zijn er een aantal en in het noorden.

De stranden van de Adriatische Kust

Met een kustlijn van 770 km is er aan stranden geen gebrek. De kust rondom Venetië is perfect voor een vakantie met gezinnen; je vindt er veel gezellige campings en kindvriendelijke stranden. Wie houdt van uitgaan moet in een van de bruisende badplaatsen in de regio Emilia-Romagna zijn. En hoe verder je naar het zuiden afreist hoe witter de stranden worden en hoe helderder de zee. Vooral de stranden bij Le Marche en in het diepe zuiden, in Puglia, zijn werkelijk adembenemend mooi.

Eten aan de Adriatische Rivièra

Hoewel het gebied enorm veelzijdig is, is er één gemene deler: je kunt er overal geweldig eten! De Italiaanse klassieker pasta alle vongole vind je overal op de kaart, maar elke regio heeft ook weer haar eigen specialiteiten. Zo wordt er in het noorden veel ingelegde vis gegeten en genieten ze in het zuiden veel van rauwe vis, die zo vanuit de zee op je bord belandt. Laat je vooral verrassen!

Praktische tips voor je vakantie naar de Adriatische Kust

Waar ligt de Adriatische Kust?

De Adriatische kust beslaat de hele oostkust van Italië. De afstand tot Nederland is dus afhankelijk van waar je vakantie viert. Zo ligt Venetië in het noorden op 1.300 km afstand van Utrecht en Lecce in het zuiden op 2.075 km afstand van Utrecht.

Wat is de route van Nederland naar de Adriatische Kust?

Er zijn aan de Adriatische Rivièra verschillende luchthavens waar je vanuit Nederland rechtstreeks naartoe kunt vliegen. Bijvoorbeeld Venetië, Bari en Brindisi. Je kunt er ook voor kiezen om op Rome te vliegen en vanuit daar naar, bijvoorbeeld, Le Marche of Abruzzo te rijden. Afhankelijk van je bestemming bedraagt de reistijd vanaf Utrecht met de auto ongeveer 14 uur naar het noorden tot circa 22 uur naar het zuiden.

Hoe is het openbaar vervoer bij de Adriatische Kust?

Het openbaar vervoer is op de meeste plekken niet erg betrouwbaar en (zeer) beperkt. In de grotere steden is binnen de stadsgrenzen vaak wel een beter netwerk (vooral in het noorden), maar in de kleine dorpjes wordt het (vooral in het zuiden) een stuk lastiger. Dat geldt eveneens voor (water)taxi's, die in steden volop te krijgen zijn, maar in kleinere dorpen minder.Wil jij de Adriatische Rivièra gaan ontdekken? Bekijk dan snel ons online aanbod hotels en appartementen aan de Adriatische Kust of kom langs bij een van onze reisbureaus.