Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Groot-Brittannie ×
    • Oost Engeland ×
    • Cambridge ×

Stedentrip Cambridge

Cambridge staat natuurlijk bekend om de jaarlijkse roeiwedstrijd met Oxford, maar dit is maar één reden voor een bezoek. De historische binnenstad en de vele parken, waaronder Jesus Green en Parker's Piece, bieden nog meer mogelijkheden voor een afwisselend verblijf. Ook de kathedraal van Ely en Houghton Mill, een watermolen uit de 17e eeuw, zijn enkele hoogtepunten van deze universiteitsstad.

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Hoogtepunten Cambridge

Eén van de oudste en bekendste universiteiten van het Verenigd Koninkrijk en de wereld is natuurlijk die van Cambridge. Deze werd in 1209 opgericht door ontevreden studenten uit Oxford, vandaar ook de bijnaam Oxbridge voor de universiteiten van Oxford en Cambridge. De universiteit heeft 31 colleges, waarvan de oudste, Peterhouse, opgericht is in 1284.

Een uitgebreide collectie kunst en antiquiteiten vind je in het Fitzwilliam Museum, één van de oudste openbare Britse musea. Meesterwerken van de Hollandse meesters, Titiaan, Veronese en Palma Vecchio zie je hier.

Maak een vaartocht over de Cam met een punter, en bekijk de universiteiten vanaf het water. Een wandeling langs deze idyllische rivier, met een heerlijke picknick aan de oever, is ook zeer de moeite waard!

Op vakantie naar Cambridge

De Universiteit van Cambridge en de colleges zijn wereldberoemd en niet te missen als je een bezoek aan deze karakteristieke stad brengt. Samen met Oxford heeft de stad vele sfeervolle campussen die je kunt bezoeken. Behalve de historische plekken heeft de stad ook veel in petto op winkelgebied! 

De stad ligt in Zuid-Oost Engeland, ongeveer 80 km ten noordoosten van Londen. Vanuit de Britse hoofdstad reis je eenvoudig naar Cambridge. De stad ligt aan de rivier de Cam, waar je mooie tochten per punter over kunt maken en zo de universiteiten vanaf het water kunt bekijken. 

Behalve de universiteit heeft de stad je op cultureel vlak ook veel te bieden. Wat dacht je van het Museum of Archaeology and Anthropology, met uiteenlopende collecties uit Oceanië, Afrika en Azië? Of een inzicht in het leven op aarde in het Sedgwick Museum of Earth Sciences?

King’s College Chapel is de kapel van King’s College, een onderdeel van de Universiteit van Cambridge. Je ziet hier prachtige gebrandschilderde ramen gemaakt door Vlaamse meesters (1515 – 1531), een prachtig waaiergewelf en een mooie laat-gotische bouwstijl. Het bij de kerk behorende King’s College Chapel Choir bestaat circa 550 jaar en heeft de opdracht meegekregen om dagelijks in de kapel te zingen.

In het centrum van de stad en de omliggende wijken kun je, als je voldoende culturele hoogtepunten hebt gezien, genieten van een heerlijke maaltijd. Zowel de Engelse als diverse andere internationale keukens bieden je de smakelijkste gerechten.

Ligging Cambridge

De stad ligt in het graafschap Cambridgeshire, in Zuid-Oost Engeland, ongeveer 80 km ten noordoosten van Londen. Het oppervlak bedraagt circa 115 km². Het ligt aan de rivier de Cam.