Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Rhodos ×
    • Tholos ×

Tholos is een authentiek Grieks dorp waar je in alle rust vakantie kunt houden. Natuurlijk biedt het zeer lange en prachtige strand ook de nodige ontspanning voor zee- en zonliefhebbers. Bovendien bezoek je met een huurauto de meeste attracties van het eiland binnen het uur. Kenmerkend voor de omgeving zijn de vele graanvelden, akkers met olijfbomen en open vlakten.

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Tholos

Tholos, ook wel Theologos genoemd, is een rustige, groene badplaats op Rhodos. Doordat de badplaats nog niet is ontdekt door het massatoerisme, is de typisch Griekse sfeer goed bewaard gebleven. In het centrum vind je verschillende winkels en diverse sfeervolle restaurants en taverna's. 

Het prachtige lange strand biedt voldoende gelegenheid om te zonnen of om af te koelen in het zeewater. De badplaats ligt in het noordwesten van het eiland Rhodos, op circa 15 minuten rijden vanaf de luchthaven. Bij helder weer heb je een mooi uitzicht op de Turkse kust! 

Tholos is geschikt voor een breed publiek, door de rustige ligging is het minder geschikt voor jongeren.

Excursies Tholos

Vanuit Tholos kun je een groot aantal excursies maken: Embona (aan de voet van de berg Ataviros) is één van de meest pittoreske dorpen van Rhodos. Je vindt hier onder meer de ruïnes van een tempel opgedragen aan Zeus. In de laatste drie weken van augustus treden er vaak volksdansers op in Embona. Filerimos is een van de historische Dorische steden van Rhodos. De naam betekent 'vriend van de eenzaamheid'. Je kunt hier onder meer de 14e eeuwse kerk 'Our Lady of Filerimos' bezoeken, op de plaats van een oude Zeus-tempel. Ook 'Ancient Kamiros' is een van de historische steden van Rhodos. De stad werd verlaten wond het begin van de jaarwisseling. Je kunt de opgravingen bezoeken. De minerale bronnen van Kalithea zijn al sinds de oudheid bekend om hun genezende werking. De baai van Kalithea is ideaal voor diepzeeduiken. Lindos is een schilderachtig dorpje; dat bestaat uit witte huizen. Zowel het dorp als de Acropolis is zeker de moeite van een bezoekje waard! Voor meer mogelijkheden en ideeë, zie de informatie over Rhodos.

Ligging

Het landschap rond Tholos is groen en heuvelachtig. Naar het binnenland toe wordt het landschap heuvelachtiger. Als je ongeveer 1 km landinwaarts gaat, kom je bij een oorspronkelijk gedeelte van het dorp, dat op een heuvel gebouwd is.

Tholos ligt aan de noordwestkust van Rhodos. De badplaats heeft een vrij vlakke kuststrook met een lang strand die voor de hele plaats ligt. Achter het strand liggen akkers en droge vlakten. Over het algemeen staat er een stevige zeewind, de Meltemi, hierdoor kan een sterke branding ontstaan. Dat maakt de kust ook geschikt om te surfen.

Stranden van Tholos

Tholos heeft 1 strand: Het lange strand van Tholos (circa 1,4 km) bestaat voornamelijk uit kiezels en zand. De zeebodem loopt snel af en is met kiezels bedekt. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Verder vind je er douches, toiletten en kleedcabines. Er is ook een cafetaria.

Bezienswaardigheden Tholos

Een busrit van ongeveer 20 minuten brengt je naar Rhodos-stad. Hier vind je een mooie haven, oude kasteelmuren en een archeologisch museum. Ook het witte dorpje Lindos mag je niet missen, je kunt er vanaf Rhodos-stad met de boot naar toe (circa 60 km).

Interessant is verder Kamiros, één van de drie Dorische stadstaten op het eiland. Kamiros (circa 40 km) is tegen een helling aangebouwd en van bovenaf heb je een prachtig uitzicht op de zee en aan de andere kant op de landerijen onder aan de heuvel.

Verrassende Highlights in Tholos

Wil je liever de natuur in? Breng dan een bezoek aan de vlindervallei Petaloúdes. Hier zitten van juni tot augustus duizenden vlinders. De vallei is een smal en dichtbebost beekdal met vele watervalletjes. Hier kun je bovendien een bezoek brengen aan het Kalópetras-klooster, waar je op een terrasje kunt bijkomen van jouw wandeling. De vlindervallei bevindt zich op slechts 6 km van Tholos.

Wist je dat Tholos de thuisbasis was van een van de zeven wereldwonderen? De zogenaamde Kolos van Rhodos stond aan de haven van Tholos. Misschien dat je er tijdens het duiken nog iets van kunt terugvinden…

Stranden van Tholos

In Tholos vind je een ruim aanbod aan restaurants en taverna's. Langs de hoofdweg vind je vooral Griekse specialiteitenrestaurants. In de oude kern bevinden zich enkele gezellige taverna's waar je samen met de plaatselijke bevolking kunt eten, zoals in restaurant Drossia. Alle gelegenheden hebben een terras, bij de meeste kun je ook alleen een glas wijn drinken.

Verder zijn er verschillende bars en een discobar in Tholos.

Bij de Griekse taverna's in de oude kern kun je genieten van authentieke gerechten of een glas retsina (de beroemde Griekse harswijn) drinken tussen de lokale bevolking.

Praktische Tips voor je vakantie naar Tholos

Hoelang is het vliegen naar Tholos?

Tholos is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Tholos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Tholos is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Tholos

De vliegtijd naar Rhodos bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Het vliegveld ligt op circa 6 km van het centrum van Tholos en de transfertijd bedraagt ongeveer 15 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Tholos?

In het hoogseizoen rijdt er vrij regelmatig een bus naar Rhodos-stad. Buiten het seizoen rijdt deze bus minder frequent.

Per taxi kun je vanuit Tholos ook naar de vlindervallei, Kremasti, Paradisi en de luchthaven.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.