Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Rhodos ×
    • Kremasti ×

Zonovergoten stranden, maar niet te heet, dankzij de verkoelende zeewind: Kremasti is een uitstekende badplaats om kennis te maken met Rhodos. Bovendien ben je er vlakbij Rhodos-stad en met een huurauto bezoek je de meeste attracties van het eiland binnen het uur. Maar ook op en rond het strand zijn volop mogelijkheden om jezelf te vermaken.

Lees meer

Op vakantie naar Kremasti

Kremasti is een toeristisch dorp in een drukke omgeving. Het lange strand biedt voldoende mogelijkheden om heerlijk te zonnen of een verfrissende duik in het zeewater te nemen. Het sfeervolle centrum heeft verschillende winkels, gezellige restaurants en voldoende gelegenheden om uit te gaan.

Het dorp aan de noordwestkust van Rhodos op slecht 15 minuten rijden van de luchthaven. Kremasti is geschikt voor een breed publiek. De plaats is bijzonder aantrekkelijk voor surfliefhebbers vanwege de frisse zeewind en de sterke branding.

Excursies Kremasti

Vanuit Kremasti kun je een groot aantal excursies maken: Embona (aan de voet van de berg Ataviros) is één van de meest pittoreske dorpen van Rhodos. Je vindt hier onder meer de ruïnes van een tempel opgedragen aan Zeus. In de laatste drie weken van augustus treden vaak volksdansers op in Embona. Filerimos is een van de historische Dorische steden van Rhodos. De naam betekent 'vriend van de eenzaamheid'. Je kunt hier onder meer de 14e eeuwse kerk 'Our Lady of Filerimos' bezoeken, op de plaats van een oude Zeus-tempel. 'Ancient Kamiros' is een van de historische steden van Rhodos. De stad werd verlaten rond het begin van de jaarwisseling. Je kunt de opgravingen bezoeken. De minerale bronnen van Kalithea zijn al sinds de oudheid bekend om hun genezende werking. De baai van Kalithea is ideaal voor diepzeeduiken. Lindos is een schilderachtig dorpje; dat bestaat uit witte huizen. Zowel het dorp als de Acropolis is zeker de moeite van een bezoekje waard. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Rhodos.    

Ligging

Het landschap rond Kremasti is vrij vlak. Het achterland is heuvelachtig. Vlakbij Kremasti ligt de start- en landingsbaan van de luchthaven, de vliegtuigen zijn regelmatig hoorbaar. De plaats loopt over in Trianda.

Kremasti ligt aan de noordwestkust van Rhodos, aan de hoofdweg van Rhodos-stad naar het vliegveld. De badplaats heeft een vlakke kust met een lang strand over de gehele lengte van de plaats, ook daarbuiten loopt het strand door. Achter het strand ligt een landelijk gebied met rietkragen en akkers. Over het algemeen staat er een stevige zeewind, de Meltemi, hierdoor kan een sterke branding ontstaan. Dat maakt de kust ook geschikt om te surfen.

Stranden van Kremasti

Ontspan op het prachtige strand van Kremasti: Het zeer lange strand van Kremasti (circa 1,8 km) bestaat voornamelijk uit keien en zand. De zeebodem loopt snel af en is met grind bedekt. Het strand wordt begrensd door een rivierbedding die vrijwel droog ligt. Op het strand kun je ligbedden, parasols en windschermen huren. Verder vind je er douches, toiletten en kleedcabines. Het mooie zandstrand loopt door tot aan Trianda.    

Bezienswaardigheden Kremasti

Een busrit van ongeveer 20 minuten (circa 12 km) brengt je naar Rhodos-stad. Hier vind je een mooie haven, oude kasteelmuren en een archeologisch museum. Ook het witte dorpje Lindos mag je niet missen, je kunt er vanaf Rhodos-stad met de boot naar toe.

Interessant is verder Kamiros, één van de drie Dorische stadstaten op het eiland. Kamiros is tegen een helling aangebouwd en van bovenaf heb je een prachtig uitzicht op de zee en aan de andere kant op de landerijen onder aan de heuvel.

Verrassende Highlights in Kremasti

Wil je liever de natuur in? Breng dan een bezoek aan de vlindervallei Petaloúdes. Hier zitten van juni tot augustus duizenden vlinders. De vallei is een smal en dichtbebost beekdal met vele watervalletjes. Breng dan ook zeker een bezoek aan het klooster, waar je op een terrasje bijkomt van jouw wandeling.

Stranden van Kremasti

In het centrum vind je verschillende eetgelegenheden. Het zijn voornamelijk cafetaria's en eenvoudige Griekse taverna's. Ook kun je er terecht bij een paar Chinese restaurants. De meeste cafés en restaurants hebben een terras.

Verder heeft Kremasti verschillende bars en een bouzoukiclub. Hier treden lokale Griekse artiesten op. Je kunt van te voren een schaal met bloemen kopen en deze over de artiest uitstrooien, als blijk van waardering!

Voor een uitgebreider uitgaansleven kun je terecht in Rhodos-stad op ongeveer 12 km. Bij veel drink- en eetgelegenheden staat een ober op straat om je over te halen binnen te komen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je gaat eten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Kremasti

Hoelang is het vliegen naar Kremasti?

Kremasti is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kremasti?

Het tijdverschil tussen Nederland en Kremasti is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Kremasti

De vliegtijd naar Rhodos bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Het vliegveld ligt op circa 9 km van het centrum en de transfertijd bedraagt circa 20 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Kremasti?

Je kunt gebruik maken van een bus naar de luchthaven die stopt bij de verschillende accommodaties. Verder rijdt er regelmatig een bus via Trianda en Ixia naar Rhodos-stad.

Vanuit Kremasti kun je ook gebruik maken van de taxi, die breng je onder andere naar Rhodos-stad en de vlindervallei.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.