Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Rhodos ×
    • Archangelos ×

Vakantie Archangelos

Houd je van sfeer en rust in een authentieke omgeving? Dan is Archangelos een uitstekende bestemming voor jouw vakantie. Archangelos is het grootste dorp van Rhodos. Maar heeft ondanks de omvang zijn authentieke karakter behouden. Je vindt er de typisch Griekse huisjes en gezellige taverna's. Het prachtige zandstrand ligt op circa 5 km afstand.

Lees meer

Op vakantie naar Archangelos

In de oude kern van Archangelos vind je verschillende winkels, restaurants en terrassen. Het dorp ligt aan de oostkant van het eiland, een klein uur rijden vanaf de luchthaven. Archangelos is een dorp dat zijn oorspronkelijke karakter heeft weten te behouden. In het centrum vind je typisch Griekse huisjes met blauwe accenten in smalle straatjes. Je hebt een ruime keuze uit cafés, restaurants en taverna's waar je kunt genieten van de gezellige sfeer en heerlijke Griekse maaltijden. Verder kun je handwerk en aardewerk kopen in verschillende winkeltjes in Archangelos.

Het dorp heeft zelf geen strand, maar op circa 5 km afstand vind je een prachtig zandstrand met vele watersportfaciliteiten. Je kunt hier genieten van de zon en een duik nemen in het verkoelende water. 

De badplaats is geschikt voor een breed publiek. Door de rustige ligging is het minder geschikt voor jongeren.

Excursies Archangelos

Vanuit Trianda kun je een groot aantal excursies maken: Embona (aan de voet van de Ataviros) is een van de meest pittoreske dorpen van Rhodos. Je vindt hier onder meer de ruïnes van een tempel opgedragen aan Zeus. Ook kun je genieten van optredens van volksdansers. Deze vinden meestal plaats in augustus. Filerimos is een van de historische Dorische steden van Rhodos. De naam betekent 'vriend van de eenzaamheid'. Je  kunt hier onder meer de 14e eeuwse kerk 'Our Lady of Filermos' bezoeken, op de plaats van een oude Zeus-tempel . Ook 'Ancient Kamiros' is een van de historische steden van Rhodos. De stad werd verlaten rond het begin van de jaarwisseling. Je kunt de opgravingen bezoeken. De minerale bronnen van Kalithea zijn al sinds de oudheid bekend om hun genezende werking. De baai van Kalithea is ideaal voor diepzeeduiken. Lindos is een schilderachtig dorpje; dat bestaat uit witte huizen. Zowel het dorp als de Acropolis is zeker de moeite van een bezoekje waard! Voor wandelliefhebbers is het leuk om een wandeltocht naar de Epta Piges, ofwel de zeven bronnen te maken. Deze wandeling duurt ongeveer een uur. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Rhodos.

Ligging

Het landschap rond Archangelos is heuvelachtig. In de omgeving zie je veel olijf- en citrusbomen en wijngaarden. Onderweg naar het Stegna-strand kom je door een rivierbedding die vrijwel is uitgedroogd. Hier grazen veel berggeiten. In het achterland ligt de berg Profitis Ilias, met een hoogte van circa 798 m.

Archangelos ligt aan de oostkust van Rhodos. De kust is rotsachtig, met een aantal aantrekkelijk gelegen baaien. Je vindt er twee stranden in de directe omgeving: het Stegna-strand, en het Tsambika-strand, een zand- en kiezelstrand.

Stranden van Archangelos

Geniet op de stranden van Archangelos: Het zeer lange Stegna-strand (circa 3,4 km) bestaat uit Stegna-strand 1 en 2. Het zijn kiezel-, grind- en keienstranden met een vrij snel aflopende zeebodem. Het strand ligt op ongeveer 3 km van Archangelos. Op het strand kun je ligstoelen en parasols huren. Langs het strand vind je een aantal horecagelegenheden, en een kiosk. Het zeer lange Tsambika-strand (circa 1,1 km) ligt op ruim vijf km van Archangelos. Het bestaat voornamelijk uit zand en wordt door rotsachtige heuvels omgeven. Ook hier kun je ligbedden en parasols huren. Verder zijn er douches en toiletten aanwezig.    

Bezienswaardigheden Archangelos

Een busrit van een uur brengt je naar Rhodos-stad. Hier vind je een mooie haven, oude kasteelmuren en een archeologisch museum. Ook het witte dorpje Lindos mag je niet missen, je kunt er vanaf Rhodos-stad met de boot naar toe. Interessant is verder Kamiros, één van de drie Dorische stadstaten op het eiland. Kamiros is tegen een helling aangebouwd en van bovenaf heb je een prachtig uitzicht op de zee en aan de andere kant op de landerijen onderaan de heuvel.

Verrassende Highlights in Archangelos

De zeven bronnen liggen in de buurt van Archangelos, het is ongeveer een uur wandelen. Bij het dorpje Kolymbia ontmoeten deze zeven bronnen elkaar, en samen vormen ze een klein meer. Aan de stroom kun je bij een gezellige taverna onder de bomen genieten van een glas retsina (typisch Griekse wijn met een harssmaak). Ben je in een moedige bui? Zwem dan door de tunnel heen die begint bij de taverna en uitkomt in het meertje.

Stranden van Archangelos

In de oude kern van het dorp vind je het kleine centrum met verschillende restaurants en taverna's. De meeste eetgelegenheden hebben een terras, en doorgaans ook een barfunctie.

Verder zijn er enkele Griekse koffiehuizen en diverse discobars. Dansen kun je in de discotheek, even buiten het centrum.

Bij sommige restaurants staat iemand buiten die je probeert over te halen om binnen te komen. Laat je niet overrompelen en beslis zelf waar je gaat eten!

Praktische Tips voor je vakantie naar Archangelos

Hoelang is het vliegen naar Archangelos?

Archangelos is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Archangelos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Archangelos is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Archangelos

De vliegtijd naar Rhodos bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Het vliegveld ligt op circa 30 km van het centrum van Archangelos en de transfertijd bedraagt bijna een uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Archangelos?

Vanuit Archangelos is een busverbinding naar Rhodos-stad en Lindos. De bus rijdt onregelmatig, wij adviseren je om ter plekke te informeren.

Vanuit Archangelos kun je per taxi naar Kolymbia, Lindos, Faliraki, Rhodos-stad en de luchthaven.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.