Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Rhodos ×
  • Ialyssos ×

Krijg de vakantiekriebels in Ialyssos! Deze badplaats aan de noordkust van het Griekse eiland Rhodos heeft alle ingrediënten voor een relaxte zonvakantie: een diepblauwe zee, zonovergoten stranden en schitterende hotels waar je wilt blijven wonen. Naast relaxen op een ligbedje kun je je laten onderdompelen in de Griekse cultuur met een gezellig centrum én een reis maken door de Griekse oudheid met allerlei archeologische opgravingen in de omgeving. Tot gauw in Ialyssos!

Lees meer

Op vakantie naar Ialyssos

Ialyssos heeft één van de beste badplaatsen van Rhodos. Tot Ialyssos behoren de kleinere kustplaatsen Trianda en Ixia. Samen vormen zij Ialyssos. Met 5.000 inwoners is Ialyssos de 2de grootste stad van Rhodos. De grootste stad van dit Griekse eiland is Rhodos-Stad op slechts 7 kilometer afstand van Ialyssos. In de avonduren kun je met je eigen huurauto of het openbaar vervoer makkelijk naar Rhodos-Stad waar je geweldig kunt uitgaan, winkelen, terrasjes pakken en historische hoogtepunten ziet. Ook het centrum van Ialyssos zelf is gemoedelijk. Vooral in het oude centrum merk je de Griekse gastvrijheid waar het land zo bekend om staat met haar tavernes en typisch Griekse gebouwen met witgekalkte muren en felblauwe deuren en raamkozijnen. De sfeer is hier knus en vriendelijk!

Bezienswaardigheden in Ialyssos

In het achterland van Ialyssos ligt de berg Filerimos. Op de top van deze berg vind je een archeologische site met restanten van vroegere gebouwen, zoals een Acropolis. Verder vind je er op grote hoogte nog een oud klooster uit de 15de eeuw, een gigantisch kruis en een aandoenlijk kerkje. Je kunt de top te voet, met je huurauto of het openbaar vervoer bereiken. Onderweg passeer je prachtige uitzichtpunten over het eiland!

Iets verder het binnenland in ligt de Vlindervallei, de trots van Rhodos. In het juiste seizoen zie je in deze vallei talloze vlinders rondvliegen! Bovendien kun je er fantastisch wandelen met uitgezette routes.

Onze tips voor Ialyssos

Speciaal voor jouw vakantie naar Ialyssos hebben wij enkele tips:

 • Ga zeker een dagje naar Lindos. Dit is één van de mooiste plaatsjes van Rhodos doordat bijna alle gebouwen in het dorp wit van kleur zijn. Op de top van Lindos prijkt een fantastische Acropolis.
 • Maak een vogelvlucht door de Griekse geschiedenis van Rhodos bij de opgravingen van Kamiros.
 • Ben je een wandelliefhebber? Zet koers naar Epta Piges, vernoemd naar de zeven bronnen in een bosrijke omgeving. Je kunt hier naar hartenlust wandelen!

Stranden van Ialyssos

Ialyssos heeft één van de langste stranden van Rhodos. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren voor een onbezorgd dagje aan zee. Aan de kustlijn kun je verschillende watersporten uitoefenen, waaronder windsurfen dat in Ialyssos door de ligging erg populair is. Het strand van Ialyssos bestaat uit kiezels en is op sommige stukken best smal. Hoe meer je richting Rhodos-Stad gaat, hoe breder de stranden worden.

Praktische tips voor je vakantie naar Ialyssos

Waar ligt Ialyssos?

Met een vakantie in Ialyssos ben je op het eiland Rhodos in de Middellandse Zee. Ialyssos ligt direct aan zee in het noorden van Rhodos op korte afstand van Rhodos-Stad.

Hoe lang is het vliegen naar Ialyssos?

Je bereikt Rhodos in 4 uur vliegen vanaf Amsterdam Schiphol.

Wat is het tijdverschil tussen Nederland en Ialyssos?

In Ialyssos is het altijd één uur later in vergelijking met Nederland.