Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Corfu ×
    • Kontokali ×

Vakantie Kontokali

Eén van meest authentieke Griekse visserplaatsjes ligt aan de oostkust van Corfu. Kontokali kent nog een traditionele sfeer die, ondanks het opkomende toerisme, behouden is gebleven. U vindt er rust, ontspanning en cultuur. De schone stranden langs de kristalheldere Ionische Zee bieden alles voor een zorgeloze vakantie!

Lees meer

Op vakantie naar Kontokali

In de schaduw van het drukke Gouvia ligt het unieke plaatsje Kontokali, op ongeveer 10 km van het vliegveld aan de oostkust van Corfu. Deze authentieke vissersplaats heeft een traditionele sfeer. Het centrum heeft een aantal gezellige terrasjes en smaakvolle taverna's.

Op de stranden van Kontokali kun je diverse watersporten beoefenen of een verfrissende duik nemen in zee. Daarnaast is de badplaats een prima uitgangspunt voor diverse excursies.

Kontokali is geschikt voor een heel gemengd publiek. Zowel ouderen als gezinnen met kinderen bezoeken deze prachtige badplaats. Het dorpje is heel geschikt voor mensen die niet in de drukte van een grote plaats willen zitten, maar wel de mogelijkheid willen hebben om het op te zoeken!

Ligging

Kontokali ligt grotendeels op een groene, enigszins heuvelachtige landtong en heeft een grillige kustlijn. De populaire badplaats Gouvia ligt op circa 1 km afstand.

Kontokali ligt in het oosten van Corfu, aan een grillige kustlijn. De kustplaats heeft twee stranden die onder andere uit zand, kiezels en grind bestaan.

Stranden van Kontokali

Kontokali is een oud vissersplaatje met twee middelgrote stranden: Aan de oostkant van de landtong ligt het Kontokali-strand. Dit is een zandstrand met een vrij geleidelijk aflopende zeebodem. Het strand ligt bij een haventje met een rotspier en een vlonder waarop een zonneterras is aangelegd. In het hoogseizoen kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten, kleedcabines en diverse horecafaciliteiten. Het Kontokali-strand heeft een blauwe milieuvlag gekregen. Dit betekent dat het water en het strand schoon zijn. Ten zuiden van het Kontokali-strand tref je het Zuid-strand. Dit strand bestaat vooral uit rotsen, kiezels en grind en is alleen te bereiken via de drukke kustweg. De zeebodem is bedekt met keien en loopt geleidelijk af. Daarnaast zijn er op het strand douches, toiletten en kleedcabines.

Bezienswaardigheden Kontokali

Voor een prachtige boottocht langs de mooiste baaien van Corfu moet je beslist een jacht huren in de moderne jachthaven van Kontokali. Naast de schitterende baaien kun je ook de nabijgelegen plaatsjes bezoeken. Een stukje cultuur opsnuiven? De ruïnes van een oude Venetiaanse werf vind je aan het eind van de jachthaven. Hier kun je de indrukwekkende structuur van de werf bekijken. Het klooster van Ipapanti ligt op korte afstand van Kontokali. Vanuit dit pittoreske, witgeverfde klooster heb je een prachtig uitzicht over de Ionische zee. Een adembenemend plaatje dat je niet mag overslaan!

Verrassende Highlights in Kontokali

Probeer ook eens de Zuid-Eilandtour. Je maakt kennis met het échte Corfu door een bezoek aan het paleis van Sissi (Oostenrijkse keizerin uit 19e eeuw), mooie dorpjes en het cultuurmuseum in Sinarades.

Stranden van Kontokali

In en om het centrum vind je volop eetgelegenheden. Je vindt er vooral sfeervolle Griekse taverna's als eenvoudige cafetaria's. Vrijwel alle gelegenheden beschikken over een terras, de helft heeft tevens een barfunctie.

Kontokali heeft diverse bars en een mooie nachtclub.

Voor meer eet- en uitgaansgelegenheden is het levendige Gouvia een aanrader!

Praktische Tips voor je vakantie naar Kontokali

Hoelang is het vliegen naar Kontokali?

Kontokali is meestal tussen de 2,75 en 3 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kontokali?

Het tijdverschil tussen Nederland en Kontokali is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Kontokali

De vliegtijd naar Corfu bedraagt circa 2 uur en 45 minuten. Kontokali ligt op ongeveer 10 km van het vliegveld en de transfertijd bedraagt ongeveer 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Kontokali?

Er is een regelmatige busverbinding met Dassia en Corfu-stad. In Kontokali kun je gebruik maken van een taxi.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.