Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Egypte ×
    • Cairo ×
    • Cairo ×

De grootste stad van Afrika is natuurlijk de stad van de piramides van Cheops en Gizeh, maar Caïro biedt meer. Wat dacht je van de vele winkelmogelijkheden op de bazaars en bij de vele kraampjes? De kerken en moskeeën waar nu musea in gevestigd zijn, zijn ook zeker de moeite waard. En ’s avonds? Dan geniet je van het levendige en hippe uitgaansleven in deze magische stad!

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Hoogtepunten Cairo

In het zuiden van de stad vind je de Citadel, een gebouwencomplex uit de 12e eeuw. Deze werd gebouwd in opdracht van Saladin, en was bedoeld als verdedigingswerk. Je vindt hier niet alleen de Mohammed Alimoskee maar ook het Politie Museum, het Militair Museum en het Archeologisch Museum.

De tientallen zalen van het Egyptische Museum zullen je doen duizelen! De zeer uitgebreide collectie, met meer dan 100.000 stukken, beslaat diverse tijdperken waaronder het Oude, Midden en Nieuwe Rijk. De Toetanchamoncollectie moet je beslist gezien hebben!

Opgedragen aan de Heilige Maagd Maria is de Hangende Kerk misschien wel één van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad. De ruim 100 middeleeuwse iconen en het spreekgestoelte uit de 11e eeuw zijn erg mooie elementen van deze kerk.

Op vakantie naar Cairo

De bazaars, de moskeeën en de verschillende musea van Caïro zorgen voor de bijzondere uitstraling! Deze wereldstad ligt in het noordoosten van Egypte. Het nieuwe deel ligt op de oostoever van de Nijl, het oudere deel ligt op de westoever. Het ligt ten zuiden van de plaats waar de delta van de rivier zich vertakt in de Rosetta en de Damietta. De stad bestaat uit de gouvernoraten van Caïro en Gizeh. 

Gizeh en de Piramiden van Gizeh liggen ten (zuid)westen van de stad. Van Gizeh ken je ongetwijfeld de Sfinx, ook de verschillende piramiden zijn erg indrukwekkend. De Piramide van Cheops is één van de zeven wereldwonderen en één van de drie grote Piramides van Gizeh. Grafmonumenten zult u hier niet zien, wel staat er naast deze piramide een prachtige zonnebark waarin het lichaam van Cheops werd vervoerd naar zijn graf. 

De Sfinx van Gizeh staat bij de drie grote Piramides van Gizeh en was de bewaker van deze tempels. Het werd geïdentificeerd met de god Harmachis, een verschijning van de valkgod Horus. De later gevonden Tempel van de Sfinx is opgericht voor de drie zonnegoden Ra, Atum en Khepri. 

Het oude hart van de stad is door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard en je vindt hier alles wat je van een Arabische stad mag verwachten: bazaars, souks en moskeeën. De souk van Khan El Khalili is de grootste souk ter wereld en is ontstaan aan het einde van de 14e eeuw.

Voor een lekkere maaltijd hoeft je niet lang te zoeken. Niet alleen Egyptische specialiteiten, maar ook de internationale keukens zijn vertegenwoordigd. Wil je iets bijzonders ervaren? Geniet dan van de heerlijkste gerechten in één van de drijvende restaurants op de Nijl!

Ligging Cairo

De stad ligt in het noordoosten van Egypte, aan de Nijldelta. Het oudste deel van de stad ligt op de oostelijke oever van de rivier, de nieuwere delen liggen op de westoever.