Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Schermbeck ×

Vakantie Schermbeck

Natuurliefhebbers kunnen niet om Schermbeck heen, hier is het genieten met een grote 'G'! Deze plaats ligt midden in het prachtige Duitse natuurgebied Hohe Mark waar je kunt wandelen, fietsen, vissen en kanoën. Voor de kinderen zijn er pretparken en in de omgeving veel kastelen. Schermbeck heeft ook voor cultuurproevers veel te bieden, want de stad heeft een rijk verleden.

Lees meer

Onze excuses

Wij hebben tijdelijk geen accommodaties die je online kunt boeken met de door jou gekozen filters of bestemming.
Kies een andere filter of neem contact op met één van onze reisadviseurs.

Op vakantie naar Schermbeck

Schermbeck is een kleine plaats in Nordrhein-Westfalen in het westen van Duitsland. In minder dan 2 uur sta je midden in de natuur. Zet de wandelschoenen maar vast klaar! Fiets je liever? Vanuit Schermbeck kun je mooie fietstochten maken over de fraai aangelegde fietspaden. Ontdek je de natuur liever te paard? Ook dat kan. Schermbeck heeft een manage, die regelmatig mooie tochten organiseert.

Cultuurliefhebbers hoeven zich niet te vervelen in Schermbeck. De plaats heeft een oud centrum met gebouwen uit diverse eeuwen. Wat dach je van het oude raadhuis uit 1755 of het middeleeuwse Wasserschloss Schermbeck? De plaats is ook een prima uitgangspunt om de vele kastelen in Nordrhein-Westfalen te ontdekken.

In Schermbeck kom je voor de natuur en rust. Wil je wat meer levendigheid? In de omgeving vind je diverse leuke pretparken, het Ruhrgebied is dichtbij en ook in de winkelsteden Düsseldorf en Dortmund ben je zo!

Excursies Schermbeck

Liefhebbers van natuur en cultuur kunnen in Schermbeck hun hart ophalen! Schermbeck ligt midden in het natuurgebied Hohe Mark. Hier kun je fantastisch wandelen, kanoën, en vissen. Er zijn diverse fietsroutes uitgezet in alle moeilijkheidsgraden. De omgeving van Schermbeck is een echt paardrijdparadijs. Overal in de streek kun je fantastische tochten door de natuur maken. Bezoek één van de attractieparken in de buurt, zoals Schloss Beck Freizeitpark of Moviepark Germany in Bottrop. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Nordrhein-Westfalen.

Ligging

Schermbeck ligt in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van het natuurgebied Hohe Mark. In het zuiden loopt het Wesel-Datteln-kanaal door de plaats en in het noorden grenst de plaats aan de rivier de Lippe. In het westen liggen de beschermde natuurparken Loosen Berge, Dämmer Wald en Lichtenhage en in het oosten het natuurpark Üfter Mark.

Bezienswaardigheden Schermbeck

Maak een wandeling door de geschiedenis van Schermbeck. Door het oude centrum loopt een mooie wandelroute, de 'Historische Rundgang' langs 21 monumenten. Je komt onder andere langs het oude raadhuis, het voormalige Wasserschloss Schermbeck, het Heimatmuseum, een oude bergmolen en langs historische kerken.

In Lembeck, op circa 13 km, staat midden in de bossen het prachtige Schloss Lembeck. Het barokke kasteel is aan het einde van de 17e eeuw gebouwd door een onbekende bouwmeester in opdracht van de heren van Westerholt-Hackfurt. Je kunt diverse mooie zalen bezoeken en zien hoe de heren van Westerholt-Hackfurt leefden.

In de buurt van Schermbeck liggen diverse leuke pretparken, waar je kinderen hun energie wel kwijt kunnen. Wat dacht je van het filmthemapark Movie Park Germany, op circa 15 km of het kasteelpark Schloss Beck Freizeitpark bij Bottrop-Kirchhellen, op circa 16 km?

Verrassende Highlights in Schermbeck

Houd je van winkelen? Dan moet je naar Düsseldorf (circa 66 km) of Dortmund (circa 66 km). Dit zijn twee echte winkelsteden. Je vindt hier mooie warenhuizen, prachtige winkelstraten en knusse boetiekjes, waar altijd wel iets van je gading is te vinden. Zeker rond rond Kerstmis! 

Essen (circa 34 km) is een industriestad die meer te bieden heeft dan fabrieken en schoorstenen. Zo staat in de Dom het oudste Mariabeeld ter wereld. De stad heeft ook een aantal interessante musea, zoals Museum Folkwang met belangrijke werken uit de 19e en 20ste eeuw.

Voetballiefhebber? In Gelsenkirchen, op circa 37 km, ligt de Veltins Arena, de thuisbasis van de voetbalclub Schalke 04. Bezoek een voetbalwedstrijd van deze Duitse topper, waar Wim Suurbier, René Eijkelkamp en Youri Mulder nog hebben gevoetbald.

Stranden van Schermbeck

In de restaurants van Schermbeck kun je heerlijk uit eten. De meeste restaurants horen bij een hotel of gasthof. Zij serveren vaak lokale en internationale gerechten. In de plaats is ook een Chinees restaurant.

Bij restaurant Hohes Ufer kun je genieten van een echte riddermaaltijd aan een lange houten tafel.

Praktische Tips voor je vakantie naar Schermbeck

Wat is het tijdverschil met Nederland van Schermbeck?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Schermbeck.

Wat is de route van Nederland naar Schermbeck

De afstand van Utrecht naar Schermbeck bedraagt circa 145 km.

Hoe is het openbaar vervoer in Schermbeck?

Vanuit Schermbeck rijden er regelmatig snelbussen naar de treinstations in Wesel en Dorsten. Ook rijden er zeer regelmatig bussen via Dorsten naar Gelsenkirchen en naar andere omliggende plaatsen, zoals Hünxe, Raesfeld en Dinslaken.Tip: Als je een taxi neemt, controleer dan of de meter aan staat. Nog beter is het om van tevoren een prijs af te spreken.