Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Munchen ×
    • Munchen ×

Stedentrip Munchen

München brengt je in vervoering. Talrijke musea, historische gebouwen en prachtige paleizen geven je een beeld van de rijke Beierse geschiedenis. In het centrum kun je voortreffelijk shoppen of genieten van Duits bier. Vlakbij de Alpen is München geschikt voor een skidagje of een wandeling door de prachtige omgeving. Stedentrip maken? Denk eens aan München!

Lees meer

Hoogtepunten Munchen

München staat bekend om haar biertuinen en bierhallen. Het ritueel is eenvoudig, bestel een pul en schuif aan bij een lange tafel. Als je eind september in München bent, mag jehet Oktoberfest natuurlijk niet missen! Tijdens dit spektakel drink je liters bier in grote feesttenten op de Theresienwiesse. Een volksfeest dat zijn weerga niet kent!

De koninklijke familie Wittelbachers regeerden vele jaren over de streek Beieren. In München kun je een bezoek brengen aan het gigantische paleizencomplex Residenz en het wondermooie zomerpaleis Nymphenburg Paleis. Dit zijn nog maar twee van de diverse schitterende bouwwerken van de familie Wittelbachers.

Bezoek je München in de zomer? Sluit dan aan in de rij bij het Neues Rathaus op de Marienplatz. Om 11:00 uur, 17:00 uur en 21:00 uur komen de ridders en kuipers in het klokkenspel van de circa 85 m hoge toren tot leven. Het klokkenspel telt 43 klokken en er zijn 32 figuurtjes. Van april tot november kun je het alleen om 11:00 uur 's morgens zien.

Op vakantie naar Munchen

De Beierse hoofdstad München ligt in het zuidoosten van Duitsland. Aan de voet van de Alpen vind je deze grote stad, met ruim één miljoen inwoners. 

München is een combinatie van traditie, cultuur en vernieuwing. De traditionele biertuinen spelen nog steeds een belangrijke rol in de stad. München staat bekend om haar bier en je vindt dan ook ontzettend veel kroegen waar je een heerlijk Beiers biertje kunt nuttigen. Maar München is meer dan bier!

In de stad is een aantal grote winkelcentra en diverse eetgelegenheden. Daarnaast heeft München vele historische gebouwen en musea. 

Vooral het Oktoberfest en de culinaire Viktualienmarkt mag je niet missen tijdens een bezoek aan deze geweldige stad. Om aan de drukte van München te ontsnappen, kun je wandelen in een uitgestrekt park, de Englischer Garten. Deze Engelse tuin maakt het plaatje van München compleet. Een prachtige bestemming voor een stedentrip!

Ligging Munchen

München is de hoofdstad van de deelstaat Beieren. De stad ligt in Zuid-Duitsland aan de voet van de Alpen aan de rivier de Isar. München heeft een oppervlakte van circa 310 km². Dit is ongeveer 1,5 keer groter dan Amsterdam.